Reclamă

Musaca de post cu vinete și dovlecei. Rețetă plină de savoare și sănătate

Rețeta de musaca de post cu vinete și dovlecei este mai mult decât perfectă pentru zilele în care dorești o masă fără carne. Prepară și tu rețeta pe care ți-o oferim mai jos, pentru a te bucura de un preparat delicios și reconfortant.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 septembrie 2024, 5:56

Această variantă de musaca combină straturi de legume prăjite, precum vinete și dovlecei, cu un sos bogat de roșii și legume. Textura cremoasă a vinetelor și dovleceilor se îmbină perfect, iar sosul de roșii aromat adaugă profunzime și savoare întregului preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest fel de mâncare nu doar că este plin de arome naturale, dar este și foarte sățios, fiind o alegere excelentă pentru un prânz sau o cină consistentă.

Preparatul este ușor de adaptat și poate fi savurat atât cald, cât și rece, fiind la fel de gustos în orice moment al zilei.

Tot din categoria rețetelor de post mai poți încerca și rețeta de musaca de cartofi cu ciuperci, dar până atunci prepară varianta cu vinete și dovlecei, detaliată pas cu pas mai jos.

Reclamă

Musaca de post cu vinete și dovlecei – Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei mari
  • 2 cepe mari, tocate mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 morcovi rași fin
  • 1 conservă (400 g) de roșii tocate sau 4 roșii mari, coapte și tocate
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 200 ml apă sau supă de legume
  • 100 ml ulei de măsline
  • Sare, piper, cimbru, boia dulce (după gust)
  • Verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar) pentru decor.

Rețeta de musaca de vinete și dovlecei – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea legumelor.

Taie vinetele și dovleceii în felii subțiri, de aproximativ 0,5 cm. Presară sare pe ele și lasă-le deoparte timp de 15-20 de minute pentru a elimina excesul de apă și amăreala din vinete. După aceea, clătește-le și tamponează-le cu un prosop de bucătărie.

Reclamă

Apoi procedează în același mod și cu dovleceii.

Cum prepari musaca de post cu vinete și dovlecei

Într-o tigaie mare, încălzește puțin ulei de măsline și prăjește feliile de vinete și dovlecei până devin aurii pe ambele părți. Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Prăjește feliile de dovlecei în același mod până devin ușor aurii.

Pentru umplutură, încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul până devin translucide. Adaugă morcovul ras și gătește pentru câteva minute.

Adaugă roșiile tocate și pasta de roșii, apoi toarnă apa sau supa de legume. Condimentează cu sare, piper, cimbru și boia dulce. Lasă sosul să fiarbă la foc mic până se îngroașă și scade ușor. Descoperă și o rețetă de zacuscă de vinete cu dovlecei.

Cum asamblezi musacaua

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Într-o tavă adâncă, așază un strat de vinete prăjite, apoi un strat de dovlecei prăjiți. Întinde un strat de sos de roșii cu legume peste stratul de dovlecei.

Repetă straturile până când termini toate ingredientele, asigurându-te că ultimul strat este de vinete sau dovlecei. Toarnă deasupra sosul de roșii rămas.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa musaca de post cu vinete și dovlecei timp de 30-35 de minute, până când legumele sunt bine pătrunse și sosul s-a redus.

Scoate musacaua din cuptor și las-o să se răcească ușor înainte de a o porționa. Presară deasupra verdeață proaspătă tocată și servește-o caldă.

Descoperă și secretul pentru a obține o musaca delicioasă, precum și ingredientul care îți va scoate preparatul din anonimat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×