Reclamă

Musaca de cartofi cu ciuperci. Rețetă de post

Dacă nu mai știi ce să gătești de post pentru masa de prânz sau pentru cină, încearcă rețeta de musaca de cartofi cu ciuperci, simplă și gustoasă.

Publicat: 2 decembrie 2021, 7:02 / Actualizat: 8 iulie 2022, 13:10

Tuturor ne place musacaua de cartofi cu carne tocată și sos de roșii, dar este gustoasă și în varianta de post cu ciuperci și multe legume. Rețeta se prepară mai rapid, în mai puțin de oră ne putem așeza la masă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Găsești toate ingredientele în piață sau în primul magazin alimentar care îți iese în cale. Savurată alături de o salată verde, salată de legume sau de murături va fi un adevărat răsfăț culinar. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu așa mâncare delicioasă, de post.

Musaca de cartofi cu ciuperci – Ingrediente

  • 500 gr cartofi albi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 250 gr ciuperci proaspete sau din conservă
  • 1 ardei gras, roșu
  • 200 ml suc de roșii
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 lingură de făină
  • pătrunjel verde pentru decor.

Rețetă de musaca de cartofi cu ciuperci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cartofilor, ingredientele de bază pentru rețeta de musaca. Spală bine cartofii și pune-i într-o oală încăpătoare, fără a-i decoji. Toarnă apă peste ei cât să fie bine acoperiți și pune oala pe flacăra aragazului, setată la intensitate medie. Când apa începe să fiarbă, adaugă și o linguriță de sare. Aceasta va urgenta fierberea cartofilor, dar le va accentua și gustul. Nu fierbe cartofii definitiv, ci doar până când încep să se pătrundă la testul cu furculița. Lasă-i să fiarbă aproximativ 10-12 minute. Scurge apa în care au fiert cartofii și trece-i prin apă rece. Lasă-i deoparte până când vei putea să-i cureți.

Reclamă

În timp ce cartofii fierb, te poți ocupa de celelalte ingrediente. Curăță legumele și toacă-le mărunt. Toacă și ciupercile, dacă folosești din cele proaspete. Dacă folosești din cele conservate, scurge-le bine de lichid.

Cum prepari umplutura pentru musaca

Pune o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Oprește o lingură de ulei pentru mai târziu. Călește în uleiul încins mai întâi ceapa cu un cățel de usturoi. Amestecă bine ingredientele pe foc, până când se pătrund ușor și își schimbă culoarea.

Reclamă

Adaugă morcovii și peste câteva minute ciupercile tocate. Lasă ingredientele să fiarbă la foc de intensitate mică, amestecând constant. Adaugă 1-2 foi de dafin, o crenguță de cimbru și puțină sare și puțin piper. Când sosul scade consistent, adaugă sucul de roșii și mai continuă fierberea aproximativ 10 minute. Spre final, adaugă ardeiul tocat mărunt și un cățel de usturoi răzuit. Apoi stinge focul și lasă sosul de ciuperci să se tempereze.

Cum asamblezi delicioasa musaca de cartofi cu ciuperci

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. După ce cureți cartofii îi tai în rondele subțiri, pe care le ungi ușor cu ulei. Unge cu ulei și o formă de copt, din ceramică sau de yena. Așază la baza formei rondele de cartofi, pe 2-3 rânduri.

Pune peste ele sosul de ciuperci și acoperă-l cu restul rondelelor de cartofi. Amestecă făina cu 3-4 linguri de apă, un praf de sare și unul de piper și toarn-o deasupra ultimului strat de cartofi. Agită puțin vasul pentru ca amestecul de apă și făină să pătrundă printre cartofi. Pune vasul la cuptor pentru maxim 15 minute la 200 de grade Celsius. Cartofii se vor gratina frumos datorită sosului de făină și uleiului cu care au fost unși.

Servește delicioasa musaca de cartofi cu ciuperci decorată cu verdeață proaspăt tocată.

Porție de musaca de cartofi cu ciuperci pe o farfurie maro
Musacaua de cartofi se porționează frumos după ce se temperează în vasul de copt / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor de post îți mai recomandăm și rețeta de bulgur cu roșii și usturoi, foarte gustoasă și hrănitoare.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×