Despre conopidă, specialiștii în nutriție ne asigură că reprezintă unul dintre alimentele care susțin buna funcționare a organismului, datorită conținutului bogat în fibre și apă, și ajută la eliminarea toxinelor.
Este sursă excelentă de antioxidanți, care au rolul de a proteja celulele organismului împotriva radicalilor liberi. În plus, conopida poate înlocui cu succes alimentele cu un conținut mai ridicat de calorii, precum făina și orezul.
Și prazul este un aliment foarte nutritiv, bogat în fibre, dar și în vitaminele A, B, C, E, K, minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc. Prazul mai conține și un antioxidant, numit polifenol. Acesta contribuie la protejarea împotriva bolilor de inimă, dar și a unor tipuri de cancer.
Iată, așadar, două legume care fac echipă bună într-un preparat gustos și hrănitor. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o rețetă delicioasă de supă cremă, perfectă pentru masa de prânz sau cină.
Supă cremă de conopidă cu praz – Ingrediente
- 500 gr conopidă albă
- 3 fire de praz
- 1-2 căței de usturoi
- 1 cartof mediu
- 2 litri de apă fierbinte
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper
- 1 linguriță cu ierburi aromate, uscate
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- felii de pâine sau crutoane, pentru servit
- smântână (opțional).
Rețetă de supă cremă de conopidă cu praz – Mod de preparare
În primul rând, pregătește toate ingredientele pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul.
Desfă conopida în buchețele, curăț-o de frunze și cotoare, și pune-o în apă foarte rece. Las-o în apă aproximativ 10-15 minute pentru a nu oxida, timp în care ocupă-te de celelalte ingrediente.