Reclamă

Salată de năut cu morcov și pătrunjel

Năutul face parte din familia leguminoaselor. În ultimii ani, acesta devenit tot mai mai popular, el însă este folosit de mii de ani în bucătria Orientului Mijlociu. Dacă ai poftă de ceva bun, îți recomandăm o salată de năut cu morcov și pătrunjel.

Publicat: 30 mai 2021, 7:00

Năutul reprezintă o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre. Acesta poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate. Pe lângă asta, năutul are un conținut ridicat de proteine​. Datorită acestui lucru este introdus din belșug în dietele vegetariene sau vegane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de năut cu morcov și pătrunjel – Ingrediente

250 grame de năut fiert

500 grame de morcovi

pătrunjel

ulei de măsline

Reclamă

suc de lămâie

1 cățel de usturoi

ceapă

Reclamă

sare, piper, chimion

Salată de năut cu morcov și pătrunjel – Mod de preparare

Amestecă până când se omogenizează trei linguri de ulei de măsline, două linguri de suc de lămâie, 1 linguriță de chimion, sare și piper după gust.

Scurge apoi boabele de năut. Le poți fierbe sau poți utiliza boabe la cutie, gata preparate.

Taie mărunt două legături de pătrunjel și dă pe răzătoare morcovii, potrivit site-urilor de specialitate.

Amestecă apoi toate ingredientele, împreună cu un cățel de usturoi tocat fin și jumătate de ceapă. Un adevărat deliciu!

La această rețetă poți folosi ceapă roșie, verde, sau albă. Oricare dintre ele îți place mai mult. Salata se poate mânca la temperatura camerei sau poate fi servită rece. Ea poate fi păstrată la frigider până la două zile.

Beneficiile năutului

Datorită conținutului ridicat de proteine ​​și fibre pe care îl conține năutul, acesta poate ajuta la scăderea poftei de mâncare și implicit la reducerea aportului de calorii.

O porție de 28 de grame de năut îți conferă aproximativ trei grame de proteine, informează Healthline. Proteinele au un rol important în controlul greutății, sănătatea oaselor și menținerea forței musculare.

Năutul are un indice glicemic destul de scăzut. Deoarece este o sursă bună de fibre și proteine, poate ajuta la reglarea glicemiei. Consumul de alimente bogate în proteine ​​poate menține un nivel sănătos de zahăr în sânge, în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip II.

Năutul este bogat în fibre, iar acestea sunt cunoscute ca având multiple beneficii pentru sistemul digestiv. Această leguminoasă este o sursă excelentă de minerale, cum ar fi magneziul și potasiul. Aceste două minerale ar avea potențialul lor de a spori sănătatea inimii. Ele pot ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale, care este un factor major de risc pentru bolile de inimă. În plus, s-a demonstrat că năutul contribuie la reducerea nivelului de colesterol.

Include năutul în dieta ta. Acesta poate fi găsit în majoritatea magazinelor. Iar prețul său este accesibil.

Năutul este versatil și poate fi adăugat într-o multitudine de feluri de mâncare. O modalitate populară de a îl consuma este prin adăugarea sa în salate, supe sau sandwich-uri.

Năutul este principalul ingredient al deliciosului hummus. Alături de tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și usturoi. Dacă vrei să te delectezi cu această specialitate orientală, încearcă rețeta de hummus cu sfleclă roșie coaptă. Sau poți pregăti un hummus de casă, simplu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×