Reclamă

Cartofii prăjiți: de ce i-ai gătit greșit până acum

Cea mai simplă și gustoasă mâncare constă într-o legumă pe care o prăjești, o condimentezi și apoi o servești ca garnitură lângă un produs mai consistent. Îi gătești de când te știi, dar ce ai spune dacă ai afla că ai pregătit greșit cartofii prăjiți până acum?

Publicat: 4 februarie 2021, 18:09 / Actualizat: 5 aprilie 2021, 17:52

Rețeta poate conține câteva detalii pe care le-ai omis sau pe care nu le-ai consideat așa de importante. În bucătărie însă, pașii pe care îi urmezi în procesul de gătire trebuie urmați întocmai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce ai gătit greșit cartofii prăjiți până acum

Aparent, secretul pentru o masă gustoasă care include în meniu cartofii prăjiți stă în felul în care îi prepari. Mai precis, trebuie să-i prăjești de două ori. Prima dată pentru a se găti cât mai bine și moale la interior, iar a doua oară pentru a le da acea crustă crocantă și aurie la exterior. Iar totul se întâmplă într-o baie de ulei, cantitativ mai mică.

Cea mai simplă metodă să te convingi este să testezi rețeta

Și nouă ne-a fost greu să acceptăm că am pregătit greșit cartofii prăjiți până acum, deși este cea mai gustoasă garnitură. Dacă și tu ești în faza de negare, cea mai simplă metodă pentru a te convinge este să pui în practică noua abordare a rețetei.

Pune cartofii clătiți și uscați ulterior în uleiul rece, nu încins. Apoi, în timp ce temperatura uleiului se ridică la una normală, cartofii vor începe ușor, ușor să se gătească la interior. Până ajunge uleiul în punctul de fierbere, crusta deja începe să apară. Nu este nevoie să te implici mai mult și nici să adaugi cantități uriașe de ulei. Cartofii prăjiți nu absorb atât de mult ulei de floarea soarelui precum ți-ai închipui.

Reclamă

Vei observa că rămâne aproape o jumătate întreagă de ulei din cantitatea inițială. Scoate cartofii prăjiți cu o spatulă și așază-i într-o tavă întinsă pe care ai pus înainte un șervețel. Te vei asigura astfel că orice urmă de grăsime va fi absorbită. Adaugă un praf de sare de mare cât timp mai sunt încă aburinzi și ai terminat.

Pentru cele care se simt aventuriere, se poate adăuga și ketchup dulce sau picant, după caz. Poți face acest lucru în două moduri simple: fie îl torni peste cartofii prăjiți, fie îl pui într-un bol separat.

Ca să ai o aromă mai intensă poți să răzui diferite tipuri de brânză sau de cașcaval pe ei. Lasă-i apoi să se întrepătrundă acoperiți cu un capac sau fără.

Reclamă

Contrar așteptărilor, cartofii prăjiți nu vin din Franța, ci din Statele Unite ale Americii. Sunt folosiți cel mai adesea ca garnitură și au până în 400 de calorii. De la curățare, până la gătire și în final la așezare, tot procesul de preparare prin care trec cartofii prăjiți nu durează mai mult de jumătate de oră.

Anumite rețete conțin și un ingredient secret. Este comun și foarte gustos și se poate pregăti rapid. Usturoiul, după ce se pisează, este amestecat cu apă sau, după caz, și cu smântână pentru a nu fi atât de iute. Se servește separat într-un bol sau turnat peste cartofii prăjiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×