Rețeta poate conține câteva detalii pe care le-ai omis sau pe care nu le-ai consideat așa de importante. În bucătărie însă, pașii pe care îi urmezi în procesul de gătire trebuie urmați întocmai.
De ce ai gătit greșit cartofii prăjiți până acum
Aparent, secretul pentru o masă gustoasă care include în meniu cartofii prăjiți stă în felul în care îi prepari. Mai precis, trebuie să-i prăjești de două ori. Prima dată pentru a se găti cât mai bine și moale la interior, iar a doua oară pentru a le da acea crustă crocantă și aurie la exterior. Iar totul se întâmplă într-o baie de ulei, cantitativ mai mică.
Cea mai simplă metodă să te convingi este să testezi rețeta
Și nouă ne-a fost greu să acceptăm că am pregătit greșit cartofii prăjiți până acum, deși este cea mai gustoasă garnitură. Dacă și tu ești în faza de negare, cea mai simplă metodă pentru a te convinge este să pui în practică noua abordare a rețetei.
Pune cartofii clătiți și uscați ulterior în uleiul rece, nu încins. Apoi, în timp ce temperatura uleiului se ridică la una normală, cartofii vor începe ușor, ușor să se gătească la interior. Până ajunge uleiul în punctul de fierbere, crusta deja începe să apară. Nu este nevoie să te implici mai mult și nici să adaugi cantități uriașe de ulei. Cartofii prăjiți nu absorb atât de mult ulei de floarea soarelui precum ți-ai închipui.
Vei observa că rămâne aproape o jumătate întreagă de ulei din cantitatea inițială. Scoate cartofii prăjiți cu o spatulă și așază-i într-o tavă întinsă pe care ai pus înainte un șervețel. Te vei asigura astfel că orice urmă de grăsime va fi absorbită. Adaugă un praf de sare de mare cât timp mai sunt încă aburinzi și ai terminat.
Pentru cele care se simt aventuriere, se poate adăuga și ketchup dulce sau picant, după caz. Poți face acest lucru în două moduri simple: fie îl torni peste cartofii prăjiți, fie îl pui într-un bol separat.
Ca să ai o aromă mai intensă poți să răzui diferite tipuri de brânză sau de cașcaval pe ei. Lasă-i apoi să se întrepătrundă acoperiți cu un capac sau fără.