Reclamă

Cei mai crocanți cartofi la cuptor. Cum să îi obții: tips & tricks

Un chef și-a dezvăluit rețeta care transformă banalii cartofi la cuptor în cei mai crocanți cartofi la cuptor pe care i-ai făcut vreodată.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 21 ianuarie 2021, 13:28 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:15

În familia fiecăreia dintre noi există, o rețetă a unui preparat delicios. Acesta a fost s-a transmis din generație în generație și, de cele mai multe ori, nu suntem dispuși să o împărtășim tuturor. O astfel de rețetă este un fel de moștenire de familie, pe care pur și simplu nu te simți confortabil să o împarți cu ceilalți. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu oricine este dispus să își dezvăluie secretele în bucătărie. Din fericire, acesta nu este și cazul lui Tom Westerland, bucătar șef la The Grill – Crocker’s Henley. 

Trucul simplu pentru cei mai crocanți cartofi la cuptor

Chef Tom Westerland spune că primul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi cartofii potriviți. Este de preferat să folosești cartofi speciali pentru copt, scrie Daily Star. Aceștia au un conținut mai scăzut de zahăr și se rumenesc mai frumos, fără să se ardă. 

„Se curăță de coajă, se taie în forma specifică pentru cartofi copți – cu cât mai multe margini posibile. Acesta este unul dintre trucurile care contribuie la apariția zonelor crocante”, spune bucătarul. 

Pasul următor presupune să acoperi cartofi cu apă rece și să adaugi o cantitate generoasă de sare. Pune-i la fiert și lasă-i în apa clocotită timp de șapte minute. Scurge apa cu ajutorul unei strecurătoare și presară peste ei puțină sare grunjoasă. 

Reclamă

„Acesta este amestecul de șapte minute”, susține Tom Westerland.  

Încinge cuptorul la 220 grade Celsius (căldură sus-jos) sau 200 Celsius (cu ventilație). 

Pune cartofii într-o tavă, pe care ai așezat în prealabil hârtie de copt, și stropește-i cu linguri de ulei de măsline și o lingură de oțet de vin sau mere.

În această fază poți adăuga și condimente, în funcție de preferințe: piper, boia dulce sau iute, usturoi pudră, rozmarin sau paprika. Practic, orice îți face cu ochiul! Amestecă bine toate ingredientele și distribuie cartofii într-un singur strat. 

Reclamă

Cartofii se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Important de reținut: amestecă-i după 10 minute. Dacă ți se pare că nu s-au rumenit suficient, poți să îi mai lași încă 5 minute. Stai însă cu ochii pe ei, să nu se ardă!

Cel mai bine este ca acești cartofi să fie serviți calzi, mai bine spus, poate chiar după ce au fost scoși din cuptor. Nu au gust rău nici dacă sunt reîncălziți, dar chefii spun că aceștia își pierd din aromă și savoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×