Dovleacul are conținut scăzut de calorii și este plin de substanțe nutritive, precum vitamina A și antioxidanți. Este un supliment delicios și nutritiv pe care merită să îl adaugi în alimentația ta din mai multe motive.
Vedere forte
Beta-carotenul este responsabil pentru culoarea portocalie a dovlecilor. Acest pigment este un carotenoid pe care organismul îl transformă în vitamina A.
Beta-carotenul și vitamina A sunt esențiale pentru menținerea sănătății vederii, potrivit Insider.
De asemenea, Vitamina A face parte dintr-un compus numit rodopsină, care asigură sensibilitatea ochilor la lumină și întuneric. Totodată, vitamina A susține sănătatea corneei și a retinei.
Conform unei evaluări din 2013, beta-carotenul și alți nutrienți precum vitamina C, vitamina E, zincul și acizii grași omega-3 contribuie la prevenirea bolilor oculare cauzate de îmbătrânire, cum ar fi degenerescența maculară (n. r. deteriorarea zonei centrale a retinei, numita maculă, responsabilă de acuitatea vizuală maximă).
Scădere în greutate
Dovleacul este o sursă bună de fibre, ceea ce asigură o senzație prelungită de sațietate și, implicit, scade numărul gustărilor dintre mese.
Semințele de dovleac sunt o gustare excelentă, bogată în nutrienți. Au fibre, proteine, grăsimi sănătoase și micronutrienți. Proteinele reglează hormonii foamei, efectul fiind descompunerea treptată a grăsimii, iar acesta intră pe lista cu beneficiile consumului de dovleac.