Alege roșii parfumate, cu miros de pământ proaspăt la capătul tulpinii și care par grele comparativ cu dimensiunea lor. Evitați roșiile cu pete sau alte probleme estetice.
Conopidă și broccoli
Culoarea îți va spune totul despre aceste două legume, conform Foodtown.com. Broccoli este numai bun atunci când este verde pal, iar conopida ideală este albă, fără urme galbene sau maro.
Porumb
Cumpără porumbul care are coaja de culoare verde. Cu sau fără coajă, boabele de porumb trebuie să fie pline și tari la atingere.
Legumele cu rădăcină
Morcovii, cartofii, sfecla și ceapa trebuie să fie tari la atingere și fără puncte moi. În plus, este recomandat să alegi cartofii care nu prezintă vânătăi sau pete verzi.
Salata și varza
Verifică fiecare frunză în parte. Tulpina verzei și salatei nu trebuie să prezinte urme de ofilire sau îngălbenire. Uneori, pentru a înviora salata sau varza, acestea sunt stropite cu apă, dar asta nu înseamnă că sunt proaspete. Nu te lăsa păcălită de acest truc, scrie Thekitchn.com.
Vinete
Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor coaja vinetei. Dacă pe suprafața ei se formează o gropiță mică care dispare rapid dupp ce ridici mâna, atunci leguma este proaspătă și coaptă. Un alt indiciu este greutatea legumei: dacă aceasta este suficient de grea, atunci este o vânătă sănătoasă. Nu trebuie să consumi niciodată vinete care au o culoare închisă.
Ridichi
Cea mai bună ridiche este cea cu vrej. Leguma trebuie să fie fermă la apăsare. Nu cumpăra niciodată legume care au pete pe coadă.
Castraveții
Castraveții care nu au miros, nu au nici gust. Un castravete bun și proaspăt trebuie să fie tare, să nu aibă pete sau fisuri. Pentru ca aceștia să-și păstreze mai mult timp prospețimea, ei trebuie păstrați într-o caserolă ermetică în frigider.
Sfecla
Contrat așteptărilor este mult mai recomandat să cumperi sfeclă care are pământ pe ea. De regulă, atunci când sfecla este spălată și curățată, aceasta este și tratată chimic.