Reclamă

Cum alegi legumele: detalii de care trebuie să ții cont

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cumperi legume care arată frumos și îmbietor, dar care nu au niciun gust? Îți dezvăluim cum poți să alegi legumele atunci când mergi la cumpărături.

Publicat: 22 ianuarie 2021, 18:17 / Actualizat: 30 noiembrie 2021, 16:39

Pentru a evita astfel de situații, îți dezvăluim câteva indicii care te ajută să le alegi pe cele mai bune produse atunci când faci piața sau îți faci aprovizionarea de la supermarket. 

Îți oferim un mini-ghid cu detalii pe care e recomandat să le ai în vedere atunci când cumperi legume.

De ce trebuie să ții cont când alegi legumele

Când vine vorba despre refacerea stocurilor de legume, îți spunem că este important ca acestea să aibă fermitate și culoare. 

Spre deosebire de fructe, mirosul nu este esențial în identificarea legumelor proaspete. Totuși, un miros prea acru sau prea dulce poate fi indiciul unei legume trecute, care a petrecut prea mult timp pe raft.

Află din acest articol cum alegi legumele cele mai bune.

Reclamă

Ardei

Asigură-te că ardeiul este ferm și fără zone moi. Nu cumpăra ardei care nu sunt netezi sau care au tulpini despicate sau rupte.

Roșii

Reclamă

Alege roșii parfumate, cu miros de pământ proaspăt la capătul tulpinii și care par grele comparativ cu dimensiunea lor. Evitați roșiile cu pete sau alte probleme estetice.

Conopidă și broccoli

Culoarea îți va spune totul despre aceste două legume, conform Foodtown.com. Broccoli este numai bun atunci când este verde pal, iar conopida ideală este albă, fără urme galbene sau maro. 

Porumb

Cumpără porumbul care are coaja de culoare verde. Cu sau fără coajă, boabele de porumb trebuie să fie pline și tari la atingere.

Legumele cu rădăcină

Morcovii, cartofii, sfecla și ceapa trebuie să fie tari la atingere și fără puncte moi. În plus, este recomandat să alegi cartofii care nu prezintă vânătăi sau pete verzi.

Salata și varza

Verifică fiecare frunză în parte. Tulpina verzei și salatei nu trebuie să prezinte urme de ofilire sau îngălbenire. Uneori, pentru a înviora salata sau varza, acestea sunt stropite cu apă, dar asta nu înseamnă că sunt proaspete. Nu te lăsa păcălită de acest truc, scrie Thekitchn.com.

Vinete

Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor coaja vinetei. Dacă pe suprafața ei se formează o gropiță mică care dispare rapid dupp ce ridici mâna, atunci leguma este proaspătă și coaptă. Un alt indiciu este greutatea legumei: dacă aceasta este suficient de grea, atunci este o vânătă sănătoasă. Nu trebuie să consumi niciodată vinete care au o culoare închisă.

Ridichi

Cea mai bună ridiche este cea cu vrej. Leguma trebuie să fie fermă la apăsare. Nu cumpăra niciodată legume care au pete pe coadă.

Castraveții

Castraveții care nu au miros, nu au nici gust. Un castravete bun și proaspăt trebuie să fie tare, să nu aibă pete sau fisuri. Pentru ca aceștia să-și păstreze mai mult timp prospețimea, ei trebuie păstrați într-o caserolă ermetică în frigider.

Sfecla

Contrat așteptărilor este mult mai recomandat să cumperi sfeclă care are pământ pe ea. De regulă, atunci când sfecla este spălată și curățată, aceasta este și tratată chimic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×