Reclamă

Cum alegi legumele: detalii de care trebuie să ții cont

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cumperi legume care arată frumos și îmbietor, dar care nu au niciun gust? Îți dezvăluim cum poți să alegi legumele atunci când mergi la cumpărături.

Publicat: 22 ianuarie 2021, 18:17 / Actualizat: 30 noiembrie 2021, 16:39

Pentru a evita astfel de situații, îți dezvăluim câteva indicii care te ajută să le alegi pe cele mai bune produse atunci când faci piața sau îți faci aprovizionarea de la supermarket. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim un mini-ghid cu detalii pe care e recomandat să le ai în vedere atunci când cumperi legume.

De ce trebuie să ții cont când alegi legumele

Când vine vorba despre refacerea stocurilor de legume, îți spunem că este important ca acestea să aibă fermitate și culoare. 

Spre deosebire de fructe, mirosul nu este esențial în identificarea legumelor proaspete. Totuși, un miros prea acru sau prea dulce poate fi indiciul unei legume trecute, care a petrecut prea mult timp pe raft.

Află din acest articol cum alegi legumele cele mai bune.

Reclamă

Ardei

Asigură-te că ardeiul este ferm și fără zone moi. Nu cumpăra ardei care nu sunt netezi sau care au tulpini despicate sau rupte.

Roșii

Reclamă

Alege roșii parfumate, cu miros de pământ proaspăt la capătul tulpinii și care par grele comparativ cu dimensiunea lor. Evitați roșiile cu pete sau alte probleme estetice.

Conopidă și broccoli

Culoarea îți va spune totul despre aceste două legume, conform Foodtown.com. Broccoli este numai bun atunci când este verde pal, iar conopida ideală este albă, fără urme galbene sau maro. 

Porumb

Cumpără porumbul care are coaja de culoare verde. Cu sau fără coajă, boabele de porumb trebuie să fie pline și tari la atingere.

Legumele cu rădăcină

Morcovii, cartofii, sfecla și ceapa trebuie să fie tari la atingere și fără puncte moi. În plus, este recomandat să alegi cartofii care nu prezintă vânătăi sau pete verzi.

Salata și varza

Verifică fiecare frunză în parte. Tulpina verzei și salatei nu trebuie să prezinte urme de ofilire sau îngălbenire. Uneori, pentru a înviora salata sau varza, acestea sunt stropite cu apă, dar asta nu înseamnă că sunt proaspete. Nu te lăsa păcălită de acest truc, scrie Thekitchn.com.

Vinete

Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor coaja vinetei. Dacă pe suprafața ei se formează o gropiță mică care dispare rapid dupp ce ridici mâna, atunci leguma este proaspătă și coaptă. Un alt indiciu este greutatea legumei: dacă aceasta este suficient de grea, atunci este o vânătă sănătoasă. Nu trebuie să consumi niciodată vinete care au o culoare închisă.

Ridichi

Cea mai bună ridiche este cea cu vrej. Leguma trebuie să fie fermă la apăsare. Nu cumpăra niciodată legume care au pete pe coadă.

Castraveții

Castraveții care nu au miros, nu au nici gust. Un castravete bun și proaspăt trebuie să fie tare, să nu aibă pete sau fisuri. Pentru ca aceștia să-și păstreze mai mult timp prospețimea, ei trebuie păstrați într-o caserolă ermetică în frigider.

Sfecla

Contrat așteptărilor este mult mai recomandat să cumperi sfeclă care are pământ pe ea. De regulă, atunci când sfecla este spălată și curățată, aceasta este și tratată chimic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×