Reclamă

Legume coapte: cele mai frecvente greșeli

Una dintre cele mai rapide modalități de pregătire a mesei este reprezentată de legume coapte. Cu siguranță și tu ai căutat măcar o dată pe internet o rețetă gustoasă pentru a pregăti legume coapte. Unul dintre cele mai populare criterii este legat de cât de sănătoasă este sau nu rețeta.

Publicat: 22 ianuarie 2021, 18:18 / Actualizat: 8 noiembrie 2021, 18:28

Indiferent de legumele pe care alegi să le pregătești, ardei, dovlecei, conopidă, broccoli sau ceapă, sigur și tu faci o greșeală. Specialiștii spun că sarea nu este suficientă pentru un plus de aromă și savoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să faci pentru legume coapte delicioase

De obicei oamenii folosesc sare și piper pentru a asezona legumele, dar se pare că nu acesta este secretul. Sarea de usturoi este unul dintre ingredientele populare în această perioadă. Aceasta este din ce în ce mai recomandată de marii bucătari. De ce? Pentru că oferă plusul de savoare de care legumele coapte au nevoie pentru a ieși din anonimat.

Dacă sarea de usturoi nu se află printre preferințele tale culinare, atunci poți folosi orice alt tip de sare aromată. De exemplu, sarea de mare maldon. Când optezi pentru ea, trebuie să știi că aceasta va oferi un gust plăcut de grătar legumelor tale. O altfel de aromă le lipsește destul mult oamenilor în sezonul rece, nu-i așa?

Există și o mulțime de săruri cu infuzii de ierburi. De exemplu, sarea cu rozmarin, sau sarea cu busuioc, care pot reprezenta oricând o alegere excelentă pentru tine.

Pe piață există o mulțime de feluri de sare aromată. Cu siguranță dacă ești pasionat de bucătărie și îți place să experimentezi mereu preparate noi. Vei ajunge destul de repede la concluzia că acestea sunt ingredientele de care aveai nevoie pentru ca mâncarea ta să fie și mai apreciată.

Reclamă

Cum se face clasificarea tipurilor de sare

  • Sursa sau modul de extragere: sarea de mină sau sarea de mare
  • Gradul de rafinare: sarea grunjoasă sau sarea extrafină
  • Substanțele pe care le are în compoziție.

De obicei denumirea tipului de sare ales poartă denumirea zonei din care provine. De exemplu sarea roz de Himalaya, sarea din Marea Moartă sau sarea celtică.

Reclamă

Cele mai cunoscute tipuri de sare

Importanța sării are un rol esențial în organism. Aceasta este formată dintr-un mineral de sodiu și clor. Deși recomandările merg toate în direcția respectării unei cantități mici de sare în alimentația zilnică, aceasta este un ingredient esențial în buna funcționare a organismului uman.

Sarea asigură un echilibru al fluidelor din creier și ajută celulele să absoarbă cât mai bine nutrienții din alimentație.

Sarea de masă

Aceasta se extrage de obicei din mină și este cel mai folosit tip de sare. Sarea de masă a luat naștere în urma rafinării. Sarea de masă este cunoscută și sub numele de sare iodată pentru că este îmbunătățită cu iod mineral.

Sarea de mare

Aceasta se obține prin evaporarea apei de mare. Sarea de mare se regăsește sub formă de cristale mari. Procesul de extragere este mai scump decât cel al extragerii din mină. Sarea de mare este un tip de sare bogat în fier. Printre cele mai cunoscute beneficii ale ei se numără acela al unui somn odihnitor.

Sarea roz de Himalaya

Sarea roz de Himalaya este extrasă din Pakistan, iar culoarea roz este dată de oxizii de fier din compoziție. Acest tip de sare este culeasă manual și conține mineral precum magneziu, calciu și potasiu.

Sarea Kosher

Este folosită pentru extragerea sângelui din carne. Are o textură grunjoasă și se poate elimina destul de ușor după ce colectează sângele. Acest tip de sare este de două ori mai sărată decât cea de masă. Și sarea Krosher este una dintre cele mai utilizate tipuri de sare în bucătăriile din întreaga lume.

Sarea celtică

Este originară din Franța și face parte din tipurile de sare umedă. Sarea celtică nu este deloc prelucrată mecanic și nici tratată chimic. Pentru că nu este supusă procedeelor de fabricare, aceasta conține 84 de elemente vii diferite, care de obicei se găsesc în apa de mare. 

Sarea din Marea Moartă

Este o sare necomestibilă, dar datorită substanțelor minerale din compoziție este intens folosită în industria Balneoterapiei, dar și în cea cosmetică.

Sarea organică

Este sarea care se extrage din zonele nepoluate.

Sarea pentru murături

Este sarea grunjoasă, care de regulă nu conține aditivi alimentari. Acesta este 100% clorură de sodiu și este unul dintre cele mai populare tipuri de sare.

Săruri exotice

Sarea neagră vulcanică din Hawaii, sarea de mare arsă în bambus sau sarea afumată. Fiecare dintre cele enumerate mai înainte este specifică unui anumit tip de preparat. De exemplu, cea neagră este perfectă pentru carnea de porc, iar cea afumată este ideală pentru preparatele la grătar sau legume coapte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×