Consumul de cafea are beneficii semnificative pentru sănătatea ta. Cum ar fi un risc redus de boli hepatice, boli de inimă sau diabet de tip 2. Trebuie să știi că există câteva ingrediente care pot anula unele dintre efectele pozitive ale acestei băuturi asupra organismului tău.
Ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul
Mulți aditivi pentru cafea, cum ar fi cremele sau siropurile aromate, au un conținut ridicat de zahăr adăugat și conțin calorii semnificative. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra glicemiei sau greutății tale corporale. De aceea, nutriționiștii recomandă să consumi cafea cu măsură.
Din fericire, există multe alte ingrediente nutritive care vor spori aroma și pot adăuga beneficii majore ceștii tale de cafea.
Peptidele de colagen
Dacă vrei să îți sporești aportul de proteine, poți lua în considerare adăugarea de peptide de colagen în cafea. Peptidele de colagen sunt lanțuri de aminoacizi ușor de absorbit în organism. Le poți adăuga atât în băuturile calde, cât și în cele reci.
Scorțișoara
Scorțișoara are o aromă caldă și picantă care se potrivește bine cu gustul bogat și ușor amar al cafelei. Dacă adaugi un strop de scorțișoară în cafea, te va ajuta să reduci cantitatea de zahăr pe care o folosești în cafea. De asemenea, scorțișoara promovează un nivel sănătos al zahărului din sânge.
Este plină de compuși antioxidanți și antiinflamatori, cum ar fi cumarina, acidul cinamic și eugenolul, care de asemenea ajută la reducerea inflamației din organism.