Reclamă

Ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul. Ingredientele la care sigur nu te aștepți

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar consumul ei sigur a devenit un tabiet zilnic și pentru tine. Există o serie de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul. Află ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 6 mai 2024, 8:27

Consumul de cafea are beneficii semnificative pentru sănătatea ta. Cum ar fi un risc redus de boli hepatice, boli de inimă sau diabet de tip 2. Trebuie să știi că există câteva ingrediente care pot anula unele dintre efectele pozitive ale acestei băuturi asupra organismului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul

Mulți aditivi pentru cafea, cum ar fi cremele sau siropurile aromate, au un conținut ridicat de zahăr adăugat și conțin calorii semnificative. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra glicemiei sau greutății tale corporale. De aceea, nutriționiștii recomandă să consumi cafea cu măsură.

Din fericire, există multe alte ingrediente nutritive care vor spori aroma și pot adăuga beneficii majore ceștii tale de cafea.

Peptidele de colagen

Dacă vrei să îți sporești aportul de proteine, poți lua în considerare adăugarea de peptide de colagen în cafea. Peptidele de colagen sunt lanțuri de aminoacizi ușor de absorbit în organism. Le poți adăuga atât în băuturile calde, cât și în cele reci.

Reclamă

Scorțișoara

Scorțișoara are o aromă caldă și picantă care se potrivește bine cu gustul bogat și ușor amar al cafelei. Dacă adaugi un strop de scorțișoară în cafea, te va ajuta să reduci cantitatea de zahăr pe care o folosești în cafea. De asemenea, scorțișoara promovează un nivel sănătos al zahărului din sânge.

Este plină de compuși antioxidanți și antiinflamatori, cum ar fi cumarina, acidul cinamic și eugenolul, care de asemenea ajută la reducerea inflamației din organism.

Reclamă

Pe lista de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul se află și ghimbirul, conform specialiștilor în nutriție, arată Health. Ghimbirul este un alt ingredient care contribuie în mod pozitiv la nivelul zahărului din sânge. Este renumit și pentru efectele antiinflamatorii puternice pe care le are.

Pudra de cacao

Pudra de cacao este bogată în magneziu și potasiu, nutrienți necesari pentru reglarea sănătoasă a tensiunii arteriale. Pudra este plină de compuși vegetali protectori benefici pentru sănătate și protejează împotriva deteriorării celulare. Poate fi adăugată în cafeaua neagră sau amestecată în băuturi cum ar fi caffe latte și cappuccino.

Câtă cofeină poți să consumi zilnic

Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central, care contribuie la creșterea vigilenței. Este asociată cu multe beneficii, cum ar fi reducerea oboselii și îmbunătățirea performanțelor la exerciții fizice. Dar consumul excesiv poate duce la efecte secundare adverse.

Specialiștii recomandă să menții consumul zilnic de cofeină la 400 miligrame sau chiar mai puțin. Asta înseamnă aproximativ trei cești de cafea. Dacă depășești această cantitate, poți avea simptome precum creșterea ritmului cardiac, iritabilitate, insomnie, nervozitate și greață.

Cafeaua oferă beneficii majore pentru sănătate, dar ceea ce adaugi în cafea poate face diferența. Pentru a spori aroma și beneficiile cafelei, adaugă aditivi sănătoși, cum ar fi colagenul, scorțișoara, cacao.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×