Reclamă

Câtă cafea poți bea zilnic pentru a pierde în greutate. Nutriționiștii recomandă să fie consumată cu măsură

Unele studii au arătat că poți pierde în greutate dacă consumi cafea. Totuși, această băutură delicioasă ar trebui consumată cu măsură. Cafeaua în exces ar putea să provoace probleme de sănătate, avertizează medicii specialiști. Iată câtă cafea poți bea zilnic pentru a pierde în greutate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 februarie 2024, 6:14

Dacă obișnuiești să bei cafea în mod regulat, află că aceasta ar putea să te ajute să pierzi în greutate. Cafeaua reprezintă un adevărat ritual pentru o mulțime de persoane. Deși unii sunt obișnuiți să bea cafea zilnic, există și persoane care pot întâmpina stări de rău după consumul unei cești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă cafea poți bea zilnic pentru a pierde în greutate

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard, trei cești de cafea, consumate zilnic, ar putea reduce grăsimea corporală cu aproximativ 4%. Cercetarea a fost efectuată pe parcursul a 24 de saptamani, în care 126 de adulți supraponderali, care nu sunt sensibili la insulină, au consumat trei cești dintr-o băutură placebo similară cafelei.

Oamenii de știință au descoperit că ceștile de cafea placebo nu au funcționat. Concomitent, un alt grup de oameni au consumat trei cești de cafea pe zi.

Specialiștii au descoperit că cele trei cești de cafea pe zi sunt legate de pierderea „modestă” în greutate.

Nutriționiștii sugerează că numărul magic ar trebui să fie de 200 până la 300 de mg cafeină în fiecare zi, în funcție de greutatea corporală pe care o ai. Asta înseamnă aproximativ două până la patru cești de cafea pe zi.

Reclamă

Totuși, specialiștii atrag atenția cu privire la laptele integral sua la zahărul adăugat în cafea. Acestea ar putea să adauge mai multe calorii băuturii pe care o consumi.

Noua cercetare a arătat că a bea o ceașcă de cafea pe zi poate ajuta la pierderea în greutate, dar dacă se adaugă o linguriță de zahăr în cafea, atunci se anulează beneficiul acesteia pentru siluetă.

În concluzie, cafeaua ar trebui consumată cu moderație, iar doza zilnică recomandată nu ar trebui să fie depășită. Înainte de a consuma cafea este important să te consulți cu mediul tău pentru a te asigura că organismul tău nu va avea de suferit din cauza cofeinei.

Reclamă

Cum ajuta cafeaua la pierderea în greutate

Studiile au arătat că poți să pierzi în greutate dacă consumi cafea cu suc de lămâie. Această combinație neobișnuită, bogată în antioxidanți, poate ajuta într-o oarecare măsură la scăderea în greutate. Există mai multe moduri prin care includerea cafelei în rutina ta ar putea să sprijine pierderea în greutate.

Cafeaua conține cofeină, care are efecte termogenice și poate accelera metabolismul, ajutând la arderea mai multor calorii.

Unele studii au arătat că poate ajuta la scăderea indicelui de masă corporală. Cafeaua poate, de asemenea, să reducă pofta de mâncare și poate reduce numărul de calorii consumate la o masă.

Cafeaua mai conține și acid clorogenic, care s-a dovedit că poate crește arderea grăsimilor și poate ajuta la încetinirea absorbției carbohidraților.

Specialiștii spun că această băutură sprijină eforturile de slăbire, atâta timp cât nu este consumată cu alți îndulcitori. Se recomandă siropul, laptele sau alte arome pentru cafea. Acestea conțin calorii goale care duc la acumularea kilogramelor nedorite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×