Cea mai recentă tendință în materie de băuturi vorbește despre beneficiile sucului de lămâie adaugat în cafea. Susținătorii acestui amestec spun că ameliorează durerile de cap și ajută în îmbunătățirea procesului de pierdere în greutate.
Sucul de lămâie în cafea
Cafeaua și lămâia au fiecare efecte multiple pentru sănătate. Consumul celor două împreună îți poate aduce beneficii suplimentare, susțin specialiștii. Deși pare o combinație neobișnuită de gusturi, cele două se îmbină armonios și îți pot oferi o băutură cu totul nou.
Cafeaua rămâne în continuare una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Peste 70 % din americani declară că beau zilnic cafea datorită conținutului său de cofeină, susțin specialiștii pentru Healthline. Cofeina stimulează sistemul nervos central și crește vigilența și starea de spirit. Pe de altă parte, lămâia are și ea nenumărate beneficii.
Lămâia este al treilea cel mai consumat citric din lume, după portocale și mandarine. Lămâia este sursă excelentă de vitamina C și antioxidanți. Ca să ai cea mai bună cafea cu lămâie trebuie să amesteci la o cană de cafea jumătate din sucul de la o lămâie.
În timp ce mulți cred că este o combinație complet neobișnuită, alții cred că beneficiile sale depășesc aroma puțin atipică pentru o cană obișnuită de cafea. Află și câte cești de cafea e recomandat să bei zilnic.
Beneficiile consumului de cafea cu suc de lămâie
Boabele de cafea trăite conțin peste 1000 de compuși bioactivi, dar cofeina și acidul clorogenic se remarcă datorită capacităților antioxidante. Cei doi compuși activează căi care protejează împotriva creșterii riscului de apariție a cancerului.
În plus, consumul de cafea a fost asociat cu reducerea riscului de apariție a diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și ficat, precum și cu reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer.