Reclamă

Sucul de lămâie în cafea. Ingredientul care va schimba complet gustul băuturii tale

Sucul de lămâie în cafea este un truc deseori folosit de gospodine pentru a schimba gustul acesteia. Sucul de lămâie este indregitnetul care schimbă complet gustul băuturii tale, dar care are și nenumărate beneficii asupra organismului. Această combinație spectaculoasă te poate ajuta dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 25 iunie 2023, 6:34

Cea mai recentă tendință în materie de băuturi vorbește despre beneficiile sucului de lămâie adaugat în cafea. Susținătorii acestui amestec spun că ameliorează durerile de cap și ajută în îmbunătățirea procesului de pierdere în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sucul de lămâie în cafea

Cafeaua și lămâia au fiecare efecte multiple pentru sănătate. Consumul celor două împreună îți poate aduce beneficii suplimentare, susțin specialiștii. Deși pare o combinație neobișnuită de gusturi, cele două se îmbină armonios și îți pot oferi o băutură cu totul nou.

Cafeaua rămâne în continuare una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Peste 70 % din americani declară că beau zilnic cafea datorită conținutului său de cofeină, susțin specialiștii pentru Healthline. Cofeina stimulează sistemul nervos central și crește vigilența și starea de spirit. Pe de altă parte, lămâia are și ea nenumărate beneficii.

Lămâia este al treilea cel mai consumat citric din lume, după portocale și mandarine. Lămâia este  sursă excelentă de vitamina C și antioxidanți. Ca să ai cea mai bună cafea cu lămâie trebuie să amesteci la o cană de cafea jumătate din sucul de la o lămâie.

În timp ce mulți cred că este o combinație complet neobișnuită, alții cred că beneficiile sale depășesc aroma puțin atipică pentru o cană obișnuită de cafea. Află și câte cești de cafea e recomandat să bei zilnic.

Reclamă

Beneficiile consumului de cafea cu suc de lămâie

Boabele de cafea trăite conțin peste 1000 de compuși bioactivi, dar cofeina și acidul clorogenic se remarcă datorită capacităților antioxidante. Cei doi compuși activează căi care protejează împotriva creșterii riscului de apariție a cancerului.

În plus, consumul de cafea a fost asociat cu reducerea riscului de apariție a diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și ficat, precum și cu reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer.

Reclamă

Cofeina este responsabilă pentru efectul de stimulare al energiei,în timp ce lămâia ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Cel mai mare beneficiu al cafelei cu suc de lămâie este acela că ajută la pierderea în greutate. Această băutură stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia, motiv pentru care este încadrat pe lista de băuturi care te pot ajuta să slăbești.

Mai mult, cofeina poate spori efectele exercițiilor fizice, necesare pentru întărirea musculaturii și reducerea țesutului adipos.

Specialiștii mai spun că această băutură ajută la reducerea durerilor de cap și a migrenelor. Studiile au arătat că cofeina ajută la îmbunătățirea efectelor medicamentelor pentru durerile de cap. Totuși, cafeaua cu lămâie poate preveni o durere de cap însă tratarea acesteia variază de la fiecare persoană la alta.

Nu în ultimul rând, cafeaua cu suc de lămâie poate preveni apariția diareei și poate îmbunătăți aspectul tenului. Cofeina îmbunătățește fluxul sanguin în timp c lămâia este bogată în antioxidanți care conferă luminozitate și elasticitate tenului tău.

Cafeaua cu lămâie poate avea nenumărate beneficii pentru organism, însă este o băutură al cărui gust nu poate fi înțeles de orice cu ușurință de orice iubitor al cafelei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×