Reclamă

Boala Alzheimer ar putea fi „întârziată”. Ce informații au ieșit la iveală din cele mai recente studii

Boala Alzheimer ar putea fi „întârziată”. Studiul realizat de către profesorul John Mamo, director la Curtin Health Innovation Research Institute, a adus la iveală noi descoperiri privind instalarea acestei boli, care se răspândește din ce în ce mai repede în ultimii ani. Studiul a fost publicat deja în prestigioasa revistă PLOS Biology. Cercetările au fost realizate pe șoareci de laborator, iar concluziile ar putea aduce o speranță în domeniul medicinii.

Publicat: 22 septembrie 2021, 7:23 / Actualizat: 22 septembrie 2021, 12:19
Un medic în halat alb cu mască de protecție care ține în mână o hologramă a creierului pe care este scris boala Alzheimer
Boala Alzheimer ar putea fi „întârziată”. Studiul realizat de către profesorul John Mamo, director la Curtin Health Innovation Research Institute a adus la iveală noi descoperiri / Shutterstock

Studiile recente arată faptul că a doua cea mai des întâlnită cauză de deces în Australia este chiar boala Alzheimer. În cadrul Universității Curtin din Australia, cercetările au demonstrat faptul că există o posibilă cauză care ar putea duce la apariția bolii Alzheimer. Descoperirea are un impact pozitiv asupra medicinii. Aceasta oferă posibilități de a înțelege cum putem să prevenim această afecțiune degenerativă a sistemului nervos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Boala Alzheimer ar putea fi „întârziată”

Studiul, realizat la Universitatea Curtin din Australia, a fost publicat recent în revista de specialitate PLOS Biology, un volum științific care este revizuit lunar, acoperind toate aspectele ce țin de biologie. Publicarea acestui volum științific a început în data de 13 octombrie 2003. De atunci, a găzduit nenumărate studii importante din domeniul biologiei. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, cercetarea a fost făcută pe șoareci de laborator.

Concluziile au fost promițătoare pentru medicii care studiază aspectele ce țin de apariția bolii Alzheimer. Conform acestora, o cauză posibilă a apariției bolii ar putea fi dată de transportarea prin intermediul sângelui a unor particule purtătoare de grăsimi care ar putea aduce cu ele proteine toxice.

John Mamo, director și profesor la Curtin Health Innovation Research Institute, a coordonat un grup de oameni de știință australieni. După ani de studiu, aceștia au reușit să ajungă la rezultate impresionante.

Veștile nu pot fi decât îmbucurătoare pentru viitor.

Reclamă

Una din caracteristicile distinctive ale persoanelor care suferă de boala Alzheimer ține de acumularea progresivă a depozitelor de proteine toxice din creier numite beta-amiloid. Acest lucru era deja cunoscut. Cu toate acestea, cercetătorii nu știau de ce amiloidul s-a depus în creier.

– John Mamo

Cercetările au arătat că acele depozite de proteine toxice care se formează la nivelul creierului persoanelor care suferă de boala Alzheimer ajung cel mai probabil în creier prin particulele care transportă grăsimi în sânge, numite generic lipoproteine. De-a lungul timpului s-au speculat mai multe cauze care pot duce la apariția demenței, dar și a bolii Alzheimer.

La ce concluzii au ajuns cercetătorii

Reclamă

Descopeririile apărute în urma studiilor și a cercetărilor sunt extrem de importante. Ele ar putea duce medicii cu un pas mai aproape de prevenirea bolii Alzheimer. Aceast proces care include transportul proteinelor de la sânge la creier ar putea fi calea prin care cercetătorii să poată învăța cum să gestioneze nivelul lipoproteinelor-amiloide din sânge.

Astfel, s-ar putea dezvolta tratamente care să prevină boala Alzheimer. Echipa profesorului Mamo a făcut mai multe studii cu ajutorul ingineriei genetice. Aceasta a făcut teste de-a lungul timpului pe șoareci de laborator.

Studiile au demonstrat faptul că șoarecii care au produs lipoproteine-amiloid în ficat au ajuns să sufere inflamații la nivelul creierului și implicit moartea accelerată a celulelor creierului și pierderea memoriei. Studiile trebuie să continue pentru a putea găsi o cale de a încetinii apariția bolii.

Mai mulți cercetători au declarat faptul că studiile realizate recent în Australia ar putea avea un impact semnificativ la nivel global pentru milioane de oameni care trăiesc cu boala Alzheimer. Conform unui studiu, în Australia sunt diagnosticate zilnic aproximativ 250 de persoane cu demență.

Fără progrese în acest domeniu, analiștii estimează că până în anul 2058 în Australia un milion de persoane ar putea ajunge să sufere de una din formele demenței.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×