Boala Alzheimer ar putea fi „întârziată”. Ce informații au ieșit la iveală din cele mai recente studii

Boala Alzheimer ar putea fi „întârziată”. Studiul realizat de către profesorul John Mamo, director la Curtin Health Innovation Research Institute, a adus la iveală noi descoperiri privind instalarea acestei boli, care se răspândește din ce în ce mai repede în ultimii ani. Studiul a fost publicat deja în prestigioasa revistă PLOS Biology. Cercetările au fost realizate pe șoareci de laborator, iar concluziile ar putea aduce o speranță în domeniul medicinii.

Publicat: 22 septembrie 2021, 7:23 / Actualizat: 22 September 2021, 12:19

Studiile recente arată faptul că a doua cea mai des întâlnită cauză de deces în Australia este chiar boala Alzheimer. În cadrul Universității Curtin din Australia, cercetările au demonstrat faptul că există o posibilă cauză care ar putea duce la apariția bolii Alzheimer. Descoperirea are un impact pozitiv asupra medicinii. Aceasta oferă posibilități de a înțelege cum putem să prevenim această afecțiune degenerativă a sistemului nervos.

Boala Alzheimer ar putea fi „întârziată”

Studiul, realizat la Universitatea Curtin din Australia, a fost publicat recent în revista de specialitate PLOS Biology, un volum științific care este revizuit lunar, acoperind toate aspectele ce țin de biologie. Publicarea acestui volum științific a început în data de 13 octombrie 2003. De atunci, a găzduit nenumărate studii importante din domeniul biologiei. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, cercetarea a fost făcută pe șoareci de laborator.

Concluziile au fost promițătoare pentru medicii care studiază aspectele ce țin de apariția bolii Alzheimer. Conform acestora, o cauză posibilă a apariției bolii ar putea fi dată de transportarea prin intermediul sângelui a unor particule purtătoare de grăsimi care ar putea aduce cu ele proteine toxice.

John Mamo, director și profesor la Curtin Health Innovation Research Institute, a coordonat un grup de oameni de știință australieni. După ani de studiu, aceștia au reușit să ajungă la rezultate impresionante.

Veștile nu pot fi decât îmbucurătoare pentru viitor.

Una din caracteristicile distinctive ale persoanelor care suferă de boala Alzheimer ține de acumularea progresivă a depozitelor de proteine toxice din creier numite beta-amiloid. Acest lucru era deja cunoscut. Cu toate acestea, cercetătorii nu știau de ce amiloidul s-a depus în creier.

– John Mamo

Cercetările au arătat că acele depozite de proteine toxice care se formează la nivelul creierului persoanelor care suferă de boala Alzheimer ajung cel mai probabil în creier prin particulele care transportă grăsimi în sânge, numite generic lipoproteine. De-a lungul timpului s-au speculat mai multe cauze care pot duce la apariția demenței, dar și a bolii Alzheimer.

La ce concluzii au ajuns cercetătorii

Descopeririile apărute în urma studiilor și a cercetărilor sunt extrem de importante. Ele ar putea duce medicii cu un pas mai aproape de prevenirea bolii Alzheimer. Aceast proces care include transportul proteinelor de la sânge la creier ar putea fi calea prin care cercetătorii să poată învăța cum să gestioneze nivelul lipoproteinelor-amiloide din sânge.

Astfel, s-ar putea dezvolta tratamente care să prevină boala Alzheimer. Echipa profesorului Mamo a făcut mai multe studii cu ajutorul ingineriei genetice. Aceasta a făcut teste de-a lungul timpului pe șoareci de laborator.

Studiile au demonstrat faptul că șoarecii care au produs lipoproteine-amiloid în ficat au ajuns să sufere inflamații la nivelul creierului și implicit moartea accelerată a celulelor creierului și pierderea memoriei. Studiile trebuie să continue pentru a putea găsi o cale de a încetinii apariția bolii.

Mai mulți cercetători au declarat faptul că studiile realizate recent în Australia ar putea avea un impact semnificativ la nivel global pentru milioane de oameni care trăiesc cu boala Alzheimer. Conform unui studiu, în Australia sunt diagnosticate zilnic aproximativ 250 de persoane cu demență.

Fără progrese în acest domeniu, analiștii estimează că până în anul 2058 în Australia un milion de persoane ar putea ajunge să sufere de una din formele demenței.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
3
Meadow Walker, îmbrăcată în negru, la premiera Fast and Furious 9
Divertisment
Meadow Walker s-a căsătorit. Tânăra de 22 de ani și Louis Thornton-Allan au mers în fața altarului
Meadow Walker s-a căsătorit cu Louis Thornton-Allan. Cei doi îndrăgostiți și-au confirmat relația în luna iulie. Ulterior s-au logodit în august, iar la începutul acestei luni au ajuns în fața altarului. Meadow Walker este...
4
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
5
Meghan Markle în rochie de mireasă alături de Prințul Harry la costum la ceremonia lor de căsătorie
Divertisment
Thomas Markle Jr face speculații despre căsnicia Prințului Harry. Ce a declarat fratele vitreg al lui Meghan Markle
Thomas Markle Jr face noi speculații despre căsnicia Prințului Harry. Fratele vitreg al lui Meghan Markle a vorbit la un show de televiziune australian despre fostul mariaj al Ducesei de Sussex cu producătorul de...
PARTENERI
×