Reclamă

Suplimente și vitamine care combat stresul

Cu toții avem factori de stres în viața noastră. Dacă nu avem grijă stresul se poate acumula și poate deveni acut sau cronic. Tulburările de stres pot conduce la oboseală, dureri de cap, stomac deranjat, nervozitate, iritabilitate sau furie. Exercițiile fizice regulate, respectarea celor opt ore de somn pe noapte, alimentația adecvată te pot ajuta. În completarea eforturilor tale, iată care sunt cele mai bune suplimente și vitamine care combat stresul.

Publicat: 24 mai 2021, 9:32

Vitaminele îți ajută corpul să funcționeze excelent, iar suplimentele îți asigură dozele necesare de minerale de care ai nevoie. Este important să îți amintești că vitaminele și mineralele nu funcționează dacă nu completează restul acțiunilor tale. Nu uita, de asemenea, că dacă vei consuma în mod exagerat un anumit nutrient acesta poate deveni dăunător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suplimente și vitamine care combat stresul

Suplimentarea vitaminelor trebuie făcută prin intermediul unor produse de înaltă calitate. Siguranța și puritatea vitaminelor și suplimentelor sunt, de asemenea, importante. Cel mai sigur este să cumperi de la o companie care desfășoară activități de o perioadă îndelungată și este recunoscută pentru produsele sale.

Rhodiola rosea

Rujă, rădăcina arctică sau rădăcina de aur (Rhodiola rosea), este o plantă ce crește în regiunile muntoase și reci ale Rusiei și Asiei. Această plantă este recunoscută din vremuri străvechi că ar stimula rezistența organismului în fața stresului.

Conform unui studiu, citat de Healthline, suplimentarea cu 400 de miligrame de extract de Rhodiola Rosea îmbunătățește simptomele stresului, după doar o săptămână de la începerea „tratamentului”.

Reclamă

Administrarea zilnică a 400 miligrame de extract de Rhodiola, timp de 12 săptămâni, ameliorează simptomele asociate cu anxietatea, epuizarea și iritabilitatea.

Melatonina

Un somn de calitate este important în ameliorarea stresului. Stresul poate fi influențat de insomnie.

Reclamă

Somnul poate fi deranjat de perioadele stresante. Melatonina este un hormon natural care reglează ritmul circadian al corpului. Nivelul acestui hormon crește seara, la lăsarea întunericului, pentru a induce somnul, și scade dimineața, la apariția luminii.

Conform studiile, melatonina ar reduce timpul necesar adormirii și ar îmbunătăți calitatea generală a somnului. Datorită efectului pe care melatonina îl are asupra somnului, aceasta ajută la o mai bună gestionare a stresului sau depresiei.

Deși melatonina este un hormon natural, suplimentarea sa nu afectează propria producție a corpului. Suplimentele de melatonină variază între doze de 0,3 și 10 miligrame. Se recomandă să începi cu cea mai mică doză, pentru a remarca cum reacționează corpul tău în fața acesteia.

Glicina

Glicina este un aminoacid pe care corpul tău îl folosește pentru crearea proteinei. Aceasta poate crește rezistența corpului tău la stres. Are un efect calmant asupra creierului și scade temperatura corpului. O temperatură corporală scăzută favorizează un somn mai bun.

Sudiile demonstrează că după administrarea a trei grame de glicină înainte de culcare, a doua zi te vei simți mai puțin obosită și mai vigilentă. Glicina este în general bine tolerată, însă administrarea a nouă grame pe stomacul gol înainte de culcare a fost asociată cu tulburări minore de stomac.

Ashwaganda

Aswagandha este o plantă specifică Indiei, folosită de mii de ani în medicina ayurvedică. Există credința că Ashwagandha ar îmbunătăți rezistența corpului la stresul fizic, dar și mental. Ashwagandha ar reduce cu 23% nivelul de cortizol, un hormon al stresului.

Studiile care au investigat siguranța și eficacitatea administrării Ashwagandhei la persoanele care suferă de stres cronic au concluzionat că 600 miligrame de Ashwagandha, adiministrate pe o perioadă de 60 de zile, a fost sigură și bine tolerată de repondenți.

L- Teanina

L-teanina este un aminoacid întâlnit în frunzele de ceai. Aceasta a fost studiată pentru capacitatea sa de a promova relaxarea și de a reduce stresul fără a induce efecte sedative. Consumul de ceai verde reduce anxietate și îmbunătățește memoria și atenția. Studiile sugerează că L-teanina poate ajuta la ameliorarea stresului. Consumul unei băuturi care conține 200 miligrame de L-teanină scade nivelul cortizolului, conform presei de specialitate.

Complexul de vitamine B

Complexul de vitamine B conține de obicei toate cele opt vitamine B. Aceste vitamine joacă un rol important prin transformarea alimentelor pe care le consumi în energie utilizabilă. Vitaminele B sunt esențiale pentru sănătatea inimii și a creierului.

Printre sursele alimentare de vitamine B se află: cerealele, carnea, leguminoasele, ouăle, produsele lactate și frunzele verzi. Vitamina B îmbunătățește starea de spirit și nivelul de energie, prin scăderea homocisteinei din sânge. Nivelurile ridicate de homocisteină sunt asociate stresulului ridicat. Homocisteina crește riscul apariției mai multor afecțiuni (boli de inimă, demență).

Suplimentele cu complex de vitamina B sunt în general sigure atunci când sunt luate în intervalele de dozare recomandate. Cu toate acestea, ele pot provoca reacții adverse atunci când sunt luate în cantități mari.

Kava

Kava (Piper methysticum) este un arbust tropical ce este originar din insulele Pacificului de Sud. Rădăcinile sale au fost utilizate în trecut pentru a pregăti o băutură ceremonială numită kava sau kava kava.

Kava conține compuși activi numiți kavalactoni, ce ar avea proprietăți de reducere a stresului. Extractul de kava ar ameliora anxietatea. Kava poate fi administrat sub formă de ceai, capsule, pulbere sau lichid.

Înainte de a încerca un supliment alimentar, consultă întotdeauna medicul, mai ales dacă urmezi și alte tratamente medicale. Dacă te interesează acest subiect, vezi care sunt efectele benefice ale vitaminei D, pentru organism.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×