Cum le servești: cu iaurt sau fulgi de ovăz
Somonul
Somonul este un aliment excelent dacă speri să își crești fertilitatea, fiind o sursă fantastică de acizi grași omega-3 și DHA, care este importantă pentru dezvoltarea creierului și a ochilor bebelușilor. De asemenea, are un conținut scăzut de mercur și este antiinflamator.
Cum îl servești: în cuptor cu mirodeniile preferate. Combină-l cu avocado.
Sardine
Un alt pește cu conținut ridicat de omega-3 pe care ar trebui să-l adaugi în alimentația ta este sardina. Asigurarea unui nivel optim de omega-3 este important în gestionarea fertilității la femei.
Cum o servești: cu suc de lămâie, pătrunjel și pâine prăjită
Nucile
Nucile sunt o sursă excelentă de grăsimi omega-3, vitamina E și B și proteine. Nucile au un conținut ridicat de fibre și magneziu, care ajută la creșterea nivelului de progesteron.
Cum le servești: cu iaurt și miere
Iaurtul grecesc
Conține calciu și vitamina D, care ajută foliculii ovarelor să se maturizeze și contribuie la întărirea oaselor.
Cum îl servești: parfait cu fructe de pădure și nuci
Rodia
Rodiile bogate în antioxidanți sunt, de asemenea, bogate în numeroși nutrienți, inclusiv vitamina C, vitamina K, acid folic și alte câteva vitamine și minerale care cresc gradul de fertilitate.
Cum o servești: alături de iaurtul grecesc sau de fulgii de ovăz
Pepenele
Pepenele verde este o altă sursă solidă de glutation. De asemenea, este cunoscut faptul că ajută la ameliorarea arsurilor de stomac, a umflăturilor și chiar a crampelor din al treilea trimestru. Este un lucru bun să îl incluzi în meniu chiar și după ce rămâi însărcinată. Pepenele roșu ajută și la fertilitatea masculină. Licopenul care se găsește în pepene contribuie la motilitatea spermei.
Cum îl servești: simplu sau în salata de fructe
Ficatul
Ficatul este o sursă uimitoare de folat (forma activă a acidului folic), de vitamina B, colină și o mulțime de antioxidanți precum inozitolul. Adăugă trei grame de ficat în dieta săptămânală sau apelează la suplimentele sub formă de pilule.
Cum îl servești: în tigaie sau la cuptor