Reclamă

10 alimente care stimulează fertilitatea

Unele femei aleg să renunțe la alcool și alte substanțe pentru a-și proteja fertilitatea, dar știai că există anumite alimente care o stimulează?

Adelina Miron
Adelina Miron
Publicat: 22 ianuarie 2021, 18:19 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:12
O femeie gravidă îmbrăcată într-o rochie lungă roz își mângâie burta
O dietă care stimulează fertilitatea include alimente integrale, un echilibru sănătos de proteine ​​slabe, grăsimi sănătoase și fibre / Shutterstock

O dietă care stimulează fertilitatea include alimente integrale, un echilibru sănătos de proteine ​​slabe, grăsimi sănătoase și fibre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avocado

Avocado este o sursă bogată în vitamina E, benefică pentru îmbunătățirea mucoasei uterului, scrie Glamour. Totodată, conține cantități ridicate de potasiu și vitamina K, ceea ce ajută la absorbția celorlalte vitamine în organism.

Cum îl servești: întinde-l pe pâine crocantă, adaugă-l în rețeta de smoothie sau transformă-l în guacamole.

Reclamă

Legumele cu frunze verzi

Varza, spanacul și sfecla evețiană onțin substanțe nutritive prenatale esențiale precum calciu, fier și acid folic (care contribuie la prevenirea malformatiilor congenitale).

Cum le servești: smoothie, în salată sau la abur

Fructele de pădure

Afinele, căpșunile și zmeura sunt bogate în antioxidanți precum acidul folic și zincul. Antioxidanții dezactivează radicalii liberi, ceea ce poate avea consecințe negative atât  asupra spermatozoizilor, cât și asupra ovocitelor.

Reclamă

Cum le servești: cu iaurt sau fulgi de ovăz

Somonul

Somonul este un aliment excelent dacă speri să își crești fertilitatea, fiind o sursă fantastică de acizi grași omega-3 și DHA, care este importantă pentru dezvoltarea creierului și a ochilor bebelușilor. De asemenea, are un conținut scăzut de mercur și este antiinflamator.

Cum îl servești: în cuptor cu mirodeniile preferate. Combină-l cu avocado.

Sardine

Un alt pește cu conținut ridicat de omega-3 pe care ar trebui să-l adaugi în alimentația ta este sardina. Asigurarea unui nivel optim de omega-3 este important în gestionarea fertilității la femei.

Cum o servești: cu suc de lămâie, pătrunjel și pâine prăjită 

Nucile

Nucile sunt o sursă excelentă de grăsimi omega-3, vitamina E și B și proteine. Nucile au un conținut ridicat de fibre și magneziu, care ajută la creșterea nivelului de progesteron. 

Cum le servești: cu iaurt și miere 

Iaurtul grecesc

Conține calciu și vitamina D, care ajută foliculii ovarelor să se maturizeze și contribuie la întărirea oaselor. 

Cum îl  servești: parfait cu fructe de pădure și nuci

Rodia

Rodiile bogate în antioxidanți sunt, de asemenea, bogate în numeroși nutrienți, inclusiv vitamina C, vitamina K, acid folic și alte câteva vitamine și minerale care cresc gradul de fertilitate. 

Cum o servești: alături de iaurtul grecesc sau de fulgii de ovăz

Pepenele

Pepenele verde este o altă sursă solidă de glutation. De asemenea, este cunoscut faptul că ajută la ameliorarea arsurilor de stomac, a umflăturilor și chiar a crampelor din al treilea trimestru. Este un lucru bun să îl incluzi în meniu chiar și după ce rămâi însărcinată. Pepenele roșu ajută și la fertilitatea masculină. Licopenul care se găsește în pepene contribuie la motilitatea spermei.

Cum îl servești: simplu sau în salata de fructe

Ficatul

Ficatul este o sursă uimitoare de folat (forma activă a acidului folic), de vitamina B, colină și o mulțime de antioxidanți precum inozitolul. Adăugă trei grame de ficat în dieta săptămânală sau apelează la suplimentele sub formă de pilule.

Cum îl servești: în tigaie sau la cuptor

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×