Reclamă

proteine

Un blat alb pe care se află alimente bogate în proteine, recomandate după vârsta de 50 de ani
Sănătate
// 7 septembrie 2022

Alimente bogate în proteine, recomandate pentru persoanele peste 50 de ani. Care sunt beneficiile acestora și cum le poți integra în dieta ta

Un adult ar trebui să consume în medie 0.83 grame de proteină per kilogram de greutate corporală, scrie Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Cu toate acestea, procesul de înaintare în vârstă vine cu o asimilare mult mai grea a nutrienților necesari organismului. În acest scop specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de alimente bogate în proteine, recomandate pentru persoanele peste 50 de ani.
Reclamă
Un blat de lemn pe care se află alimente bogate în proteine printre care pește, ouă, nuci, brocoli, brânză și ouă
Sănătate
// 5 iulie 2022

Alimente bogate în proteine. De ce este important să le incluzi în dieta ta

Proteinele sunt esențiale în dieta oricărei persoane care își dorește un stil de viață sănătos. Proteinele conferă structura și suportul celulelor și sunt necesare pentru buna funcționare a funcțiilor vitale ale organismului. Cât de multe proteine ar trebui să consumi zilnic depinde de factori precum greutate, vârstă, dar și nivelul activităților fizice depuse zilnic. Ți-am pregătit o listă cu alimente bogate în proteine pentru a avea o dietă cât mai echilibrată și mai sănătoasă.
Pahar cu lapte de migdale preparat în casă alături de un bol cu migdale și un borcan cu miere
Rețete
// 16 martie 2022

Lapte de migdale preparat în casă

Pentru că laptele vegetal este o alternativă sănătoasă care poate înlocui laptele animal în perioadele de post și nu numai, îți oferim o rețetă de lapte de migdale preparat în casă. Atunci când îți dorești să adopți un stil de viață sănătos sau doar să respecți zilele de post, poți apela cu încredere la ingredientele vegetale pe care le poți procesa în casă.
Un blat de lemn pe care se află tofu, semințe de cânepă, nuci și alte surse de proteine pentru persoanele vegetariene și vegane
Sănătate
// 5 februarie 2022

Surse de proteine pentru persoanele vegetariene și vegane. Ce produse poți include în dieta ta

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară spune că un adult ar trebui să consume 0.83 grame de proteină per kilogram de greutate corporală. Atunci când o persoană renunță la proteinele de proveniență animală, devine dificil să într-un ești aportul zilnic necesară. Ți-a pregătit o listă utilă cu surse de proteine pentru persoanele vegetariene și vegane.
Reclamă
O femeie frumoasă cu parul blond care ține în mână o tavă cu un pahar de lapte, ouă și carne pentru a arăta care sunt acele semne ale deficienței de proteine din organism și ce alimente trebuie să consumăm pentru a le rezolva
Sănătate
// 12 septembrie 2021

Semne ale deficienței de proteine. Ce poți face pentru a avea o dietă echilibrată

Conform Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, un adult ar trebui să consume în medie 0.83 grame de proteină per kilogram de greutate corporală zilnic. În lipsa unei diete bogate și echilibrate, corpul va începe să-ți ofere semne ale deficienței de proteine. Acestea trebuie identificate din timp pentru a putea să faci o schimbare în dieta ta.
Dovleci de diverse culori și dimensiuni
Sănătate
// 23 ianuarie 2021

Beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate

Una dintre legumele preferate ale toamnei, dovleacul, nu este doar vedeta halloweenului. Pe lângă faptul că este gustos și arătos, este și foarte sănătos. Beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate nu sunt puține.
O femeie gravidă îmbrăcată într-o rochie lungă roz își mângâie burta
Sănătate
// 22 ianuarie 2021

10 alimente care stimulează fertilitatea

Unele femei aleg să renunțe la alcool și alte substanțe pentru a-și proteja fertilitatea, dar știai că există anumite alimente care o stimulează?
×