Reclamă

Alimente sărace în grăsimi, dar bogate în proteine. Ce poți include în dieta ta pentru a pierde în greutate

Nutriționiștii spun că există o mulțime de alimente sărace în grăsimi, dar bogate în proteine. Aceste alimente te pot ajuta să pierzi în greutate. Proteinele îți oferă senzație de sațietate și ajută la construirea masei musculare. 

Publicat: 15 aprilie 2023, 6:08
O masă plină cu alimente sărace în grăsimi, dar bogate în proteine
Nutriționiștii spun că există o mulțime de alimente sărace în grăsimi, dar bogate în proteine. Aceste alimente te pot ajuta să pierzi în greutate / Shutterstock

Cercetările legate de beneficiile proteinelor sunt ample. Alimentele bogate în proteine ar trebui incluse în dieta ta, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate și să-ți crești puțin masa musculară. Proteinele sunt omniprezente în alimentația oamenilor, fie că acestea provin din surse vegetale sau animale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente sărace în grăsimi, dar bogate în proteine

Aportul zilnic de proteine este foarte important, fiind și fundamental pentru funcțiile corpului nostru. Tipul de proteine pe care îl consumăm contează, deoarece există o mulțime de surse de proteine din care să alegi.

”Proteinele slabe” provin din alimentele sărace în grăsimi, dar care au un conținut ridicat de proteine. Se crede că acest tip de proteină este hrănitor și bogat în nutrienți. Când vine vorba de menținerea sănătății este vital să ai o alimentație echilibrată și să incluzi necesarul zilnic de proteine.

Fiind unul dintre cei trei macronutrienți majori dintr-o dietă, alături de carbohidrați și grăsimi.

Proteina este un nutrient esențial. Aceasta ajută la susținerea funcțiilor corpului, inclusiv întreținerea celor, contruirea și contracția mușchilor, repararea țesuturilor și vindecarea rănilor.

Reclamă

Fiecare persoană are nevoie de anumite cantități de proteine. Cu ajutorul unui specialist poți afla care este necesarul zilnic de proteine pentru tine. Un medic te poate consulta și poate stabili care sunt nevoile organismului tău. Acest lucru se va face în funcție de analizele pe care le efectuezi.

Cum îți alegi sursele de proteine

Conform Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite, sursele de proteine slabe au mai puțin de 10 grame de grăsime din care 4.5 sunt grăsimi saturate. Aceste proteine au 95 de miligrame de colesterol pentru fiecare porție.

Reclamă

Aceste opțiuni includ diferite tipuri de surse de proteine, inclusiv proteine de origine animală cu un conținut scăzut de grăsimi și proteine pe bază de plante. Nutrienții din proteinele slabe sunt importanți. Grăsimile saturale și clesterolul au fost identificare ca nutrienți corelați cu bolile de inimă datorită impactului lor negativ asupra nivelului lipidelor din sânge.

Astfel, nutriționiștii recomandă alimente bogate în proteine, dar sărace în grăsimi pentru persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate precum cele de inimă.

O meta-analiză a susținut că reducerea aportului de grăsimi saturate pe parcursul a doi ani a dus la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.

Nu există o corelație sigură între aportul de grăsimi saturate și bolile de inimă. Multe studii susțin totuși că persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului ar trebui să fie atente la consumul de grăsimi. 

Poți să-ți asiguri necesarul de proteine din alimentele care sunt sărace în grăsimi, spun nutriționiștii. Ca surse principale poți apela la carnea slabă de porc sau vită, peștele alb, creveți, albușul de ouă, iaurturile sărace în grăsimi, chiar și tofu.

Alte alimente pe care a-i putea să le consumi includ leguminoasele, quinoa și fasolea. Poți să prepari o mulțime de rețete delicioase și hrănitoare. Acestea îți vor asigura aportul necesar de proteine, te vor ajuta să pierzi în greutate și vor reduce riscul de apariție al bolilor cardiovasculare.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×