Reclamă

Afinele sunt bune pentru sănătatea creierului: care sunt beneficiile lor

Afinele este un fruct gustos, nu-i așa? Acum, specialiștii dau vestea cea bună și spun că acest fruct delicios este de fapt un superaliment. Află de ce afinele sunt bune pentru sănătatea creierului și care sunt beneficiile lor.

Publicat: 8 aprilie 2023, 6:13
Afine puse într-un castron în formă de inimă
Afinele pot fi considerate un superaliment ideal pentru creier datorită capacității lor de a proteja și de a îmbunătăți funcția cognitivă / Shutterstock

Cauți o modalitate de a-ți crește sănătatea creierului și a-ți proteja funcția mentală pe măsură ce îmbătrânești? Nu căuta mai departe de afine! Nu numai că aceste fructe de pădure minuscule abundă în arome, dar și conțin o varietate de compuși despre care s-a demonstrat că influențează pozitiv funcția cognitivă și sănătatea mintală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Afinele sunt bune pentru sănătatea creierului

Afinele pot aduce beneficii creierului. De la consolidarea conexiunilor neuronale până la reducerea riscului de demență.

Dr. Vikram B Aglave, neurolog la Clinica Ruby Hall a dat mai multe detalii despre cum afinele sunt bune pentru sănătatea creierului.

Expertul spune că afinele au fost văzute în mod tradițional ca un mijloc de a furniza energie și material bun pentru organism, dar capacitatea lor de a preveni și de a proteja împotriva bolilor este din ce în ce mai recunoscută.

Factorii dietetici, împreună cu alți factori ai stilului de viață, cum ar fi exercițiile fizice, influențează creierul prin efectele lor asupra funcției neuronale și asupra plasticității sinaptice.

Reclamă

De ce sunt afinele excelente pentru sănătatea creierului

„S-a descoperit că afinele influențează pozitiv funcția cognitivă și mentală. Au o compoziție bogată de antioxidanți numiți flavonoide”, spune neurologul. Iată câteva moduri în care afinele protejează creierul îmbătrânit și funcția mentală, așa cum a explicat dr. Vikram B Aglave.

Întăresc conexiunile neuronale

Reclamă

S-a descoperit că alimentele bogate în flavonoide, cum ar fi afinele, întăresc conexiunile dintre neuroni, ceea ce poate reduce riscul de probleme cognitive. În plus, consumul regulat de afine poate stimula funcția creierului și memoria.

Au un impact pozitiv asupra inteligenței

Antioxidanții din afine afectează pozitiv zonele din creier care sunt esențiale pentru inteligență. Acest lucru, la rândul său, poate îmbunătăți funcția cognitivă.

Au proprietăți antiinflamatorii

Flavonoidele din afine au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care reduc inflamația în creierul îmbătrânit, îmbunătățind astfel funcția celulară.

Îmbunătățesc activității creierului și a fluxului sanguin

Studiile au arătat că consumul regulat de afine la adulții în vârstă îmbunătățește activitatea creierului, fluxul sanguin și chiar memoria.

Risc redus de demență

De asemenea, s-a demonstrat că consumul regulat de afine reduce riscul de demență și crește capacitatea de concentrare.

Impact pozitiv asupra tulburărilor de dispoziție

S-a demonstrat că consumul regulat de afine are un impact pozitiv asupra stării de spirit, prevenind și ameliorând astfel tulburările de dispoziție precum depresia.

Ameliorarea anxietății

De asemenea, s-a dovedit că cantitatea mare de vitamina C din afine oferă ameliorarea anxietății prin influențarea pozitivă a creierului.

Deși afinele sunt cu siguranță o alegere excelentă pentru promovarea sănătății creierului, este important să amintim că sunt doar o piesă a puzzle-ului. O dietă sănătoasă, bogată într-o varietate de fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe este cheia pentru a susține funcția optimă a creierului.

În plus, exercițiile regulate, gestionarea stresului și somnul de calitate sunt toți factori importanți în menținerea unui creier sănătos pe măsură ce îmbătrânești.

Afinele pot fi considerate un superaliment ideal pentru creier datorită capacității lor de a proteja și de a îmbunătăți funcția cognitivă. Încorporarea afinelor în dieta ta poate fi o modalitate ușoară și delicioasă de a-ți îmbunătăți sănătatea creierului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×