Reclamă

Fructe congelate pe care să le mănânci săptămânal dacă ai diabet

Ai mai jos o listă cu cele mai bune fructe congelate pe care să le mănânci săptămânal dacă ai diabet. Culease și congelate la vârful perioadei de coacere, acestea sunt un adaos excelent pentru o dietă adecvată.

Publicat: 29 martie 2023, 7:44

De la ținerea evidenței nivelului de zahăr din sânge până la aflarea dezavantajelor unei diete pentru diabet, traiul cu această afecțiune necesită o atenție deosebită la alimentele pe care le pui în farfurie. S-ar putea să simți că ești complet limitată în ceea ce privește alimentele din care poți alege. Sau poate ai auzit că trebuie să te ferești de grupuri întregi de alimente, în principal fructe proaspete și congelate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune fructe congelate pe care să le mănânci săptămânal dacă ai diabet

Cu toate informațiile greșite care ies la suprafață în jurul consumului de fructe în cazul în care ai diabet, acest articol oferă claritate. Ai mai jos cinci dintre cele mai bune fructe congelate pe care le poți consuma cu încredere săptămânal.

Poți mânca fructe dacă ai diabet

Răspunsul pentru întrebarea dacă persoanele cu diabet pot sau nu să mănânce fructe este: da, pot. De fapt, sfaturile nutriționiștilor sunt că toți adulții trebuie să consume două căni de fructe pe zi.

Cu toate acestea, fructele sunt adesea de temut din cauza conținutului lor de carbohidrați, în principal sub formă de zahăr.

Reclamă

Dar fructele sunt mult mai mult decât conținutul de zahăr. Carbohidrații din fructe sunt, de asemenea, alcătuiți din fibre alimentare, un carbohidrat complex care joacă un rol esențial în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Mai precis, fibrele alimentare sunt porțiunea din alimente vegetale pe care corpul nu o poate digera sau absorbi. Prin urmare, previne creșterile nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea absorbției zahărului.

Deoarece fructele întregi sunt o sursă excelentă de fibre, ele reprezintă un grup de alimente important de inclus într-o dietă bine planificată, adecvată diabeticilor. Dar fibrele nu sunt singurul compus din fructe de stabilizare a zahărului din sânge.

Pline de vitamine, minerale și compuși bioactivi puternici din plante, fructele pot fi consumate de persoanele cu diabet. Deci, data viitoare când te plimbi pe culoarul cu produse congelate, ia în considerare să cumperi unul dintre următoarele fructe delicioase.

Reclamă

Căpșuni congelate

Dincolo de aroma lor plăcută și aroma delicioasă, căpșunile au un profil nutritiv impresionant. Deși sunt dulci la gust, sunt surprinzător de sărace în zahăr. Potrivit FoodData Central al USDA, o cană de căpșuni congelate conține 7 grame de zahăr natural, împreună cu 3 grame de fibre alimentare. În plus, căpșunile sunt bogate în vitamina C, care te ajută să protejezi celulele de radicalii liberi nocivi care cresc riscul de a dezvolta boli cronice precum diabetul de tip 2.

Ascunse în pigmentul lor roșu strălucitor, căpșunile conțin o serie de compuși numiți antociani care, de asemenea, lucrează pentru a reduce daunele provocate de radicalii liberi și inflamația.

Zmeura congelată

Zmeura face parte din categoria fructelor de pădure excepționale, care sunt, de asemenea, sărace în zahăr și bogate în fibre. Cu un dublu de fibre alimentare găsite în căpșuni, zmeura este o opțiune excelentă pentru gestionarea zahărului din sânge. O cană de zmeură congelată conține 9 grame de zahăr natural și 6 grame de fibre, conform USDA.

Afine congelate

Cu aroma și nuanța de albastru intens, afinele sunt bogate în substanțe nutritive și compuși puternici care conferă beneficii prietenoase cu zahărul din sânge. Potrivit USDA, 1 cană de afine congelate conține 13 grame de zahăr natural și 4 grame de fibre. Poate ai observat că au mai multe zahăr decât căpșunile și zmeura. Cu toate acestea, este important să reamintim că fibrele din fructele întregi ajută la încetinirea absorbției zahărului.

Cireșe congelate

Aceste fructe cu sâmburi și tulpina lungă sunt la fel de bogate în nutrienți pe cât sunt în culoare. Potrivit USDA, 1 cană de cireșe congelate conține 14 grame de zahăr și 2 grame de fibre. De asemenea, conțin o cantitate însemnată de vitamina C, potasiu și magneziu. Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bogată de polifenoli, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, conform unei recenzii din 2018 publicată în Nutrients.

Avocado congelat

Deși sunt adesea folosite în mâncăruri sărate și clasificate drept legume, avocado sunt de fapt fructe. Din punct de vedere botanic, avocado este fruct de pădure cu o singură sămânță. Ceea ce este și mai fascinant este că avocado este sărac în zahăr și bogat în nutrienți. Prin urmare, sunt o alegere excelentă pentru cei cu diabet. Potrivit USDA, jumătate de avocado conține mai puțin de 1 gram de zahăr și 6 grame de fibre. Avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi nesaturate (o grăsime sănătoasă), vitamina E, acid folic, potasiu și magneziu.

Cum să incluzi fructele congelate într-o dietă sănătoasă adecvată pentru diabet

Comoditatea fructelor congelate pre-spălate și pre-tăiate le face ușor de încorporat în diverse feluri de mâncare. Cel mai simplu mod de a include fructe congelate într-o dietă adecvată pentru diabet este să le amesteci în smoothie-uri. Doar asigură-te că combini aceste smoothie-urile cu fructe cu proteine adecvate și grăsimi sănătoase pentru a menține stabilă glicemia. Vorbind despre grăsimi sănătoase, încearcă să amesteci avocado congelat în smoothie-urile cu fructe de pădure. Avocado ajută la sporirea aromei fructelor de pădure. Nu numai că are un gust delicios, dar grăsimea din avocado ajută la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi.

Fructele congelate pot fi savurate și ca topping pentru fulgii de ovăz sau alte cereale. Poți chiar să arunci câteva în aluatul pentru clătite sau brioșe. De asemenea, sunt un topping minunat pentru iaurt. Poți face chiar și o dulceață de semințe de chia cu fructe de pădure congelate pentru a o savura pe pâine prăjită cu cereale integrale. Sau pur și simplu pot fi savurate singure ca un deliciu congelat pentru a-ți satisface pofta de dulce.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×