În 2011, experții în nutriție de la Harvard T.H. Chan School of Public Health au lucrat alături de cercetători de la Harvard Health Publications pentru a pune la punct un plan alimentar pentru o sănătate optimă.
„În ceea ce privește bolile cronice majore, cum ar fi prevenirea bolilor cardiovasculare, diferite tipuri de cancer și diabet de tip 2, acest mod de a mânca va fi util pentru a preveni acele boli care sunt comune în America și în lume”, spune Lilian Cheung, lector de nutriție la școala de sănătate publică din Harvard.
Acum că subiectele longevității și îmbătrânirii sănătoase sunt mai populare ca niciodată, oamenii caută mai multe modalități de a trăi mai mult, iar dieta Harvard a câștigat din ce în ce mai mult în popularitate.
Ce este dieta Harvard
Dieta Harvard este de fapt farfuria pentru alimentație sănătoasă și poate fi folosită ca ghid pentru „crearea unor mese sănătoase și echilibrate”, conform „The Nutrition Source”, o secțiune a site-ului Harvard care oferă informații nutriționale.
Pentru dietă, ar trebui să acorzi prioritate legumelor și fructelor pentru jumătate din fiecare masă și să suplimentezi cealaltă jumătate cu cereale integrale și proteine sănătoase.
Iată o descriere amănunțită a modului în care îți poți organiza farfuria.
Legumele și fructele ar trebui să fie într-o cantitate predominantă în majoritatea meselor (1/2 din farfurie)
Când pui legumele în farfurie, „țintește spre culoare și varietate” și mănâncă puțin mai multe legume decât fructe, sugerează cercetătorii.