Reclamă

Sfaturi pentru longevitate pe care experții ni le-au oferit în 2020

Am aflat destul de multe în anul 2020 despre cum să ne optimizăm viața de zi cu zi în beneficiul sinelui nostru viitor și am putut extrage din studiile efectuate de cercetători sfaturi pentru longevitate pe care să le punem în aplicare în 2021.

Publicat: 10 martie 2021, 16:14

Nu ne interesează doar prelungirea duratei noastre de viață, ci și să trăim sănătos. Ca atare, cercetarea în domeniul longevității a devenit un subiect de interes pentru experții în sănătate. Dacă ești pregătită să faci unele schimbări în stilul tău de viață în 2021, Well and Good a adunat cele mai recente sfaturi pentru longevitate pe care le-am experții ni le-au oerit în 2020.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fă sport moderat

Un nou studiu publicat în JAMA Internal Medicine în 2020 a constatat că persoanele care practică activități sportive moderate și intense 150 de minute pe săptămână au un risc mai scăzut de mortalitate determinată de toate cauzele. Asta înseamnă doar 22 de minute de exerciții fizice pe zi. 

Beneficiile au fost observate în special la persoanele care au ales să depună mai mult efort și au optat pentru alergare sau pentru antrenamentul cu intervale de mare intensitate, cunoscut drept HIIT (n.r. high-intensity interval training). 

Orice tip de activitate fizică este mai bună decât nimic. Dacă există un format pe care îl iubești ar trebui să îl urmezi în continuare. Dacă ești deschisă la lucruri noi, studiile arată că antrenamentele HIIT sunt cea mai eficientă formă de fitness din punct de vedere al longevității, potrivit Well and Good.

Cu toate acestea, exercițiile cu impact ridicat, precum HIIT sau alergarea, nu sunt pentru toată lumea. Pentru persoanele care vor să își protejeze articulațiile, există alternative poate la fel de eficiente, în funcție de efortul depus. Înotul, mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau canotajul sunt exercițiile cardio cu impact redus pe care le poți practica fără să îți accentuezi afecțiunile existente. 

Reclamă

Cele mai bune antrenamente de fitness sunt un mix între exercițiile cardio, de forță și cele pentru flexibilitate și mobilitate, precum yoga, este de părere Aleksandra Stacha-Fleming, fondatoarea Longetivity Lab din New York. 

Respectă un regim alimentar nutritiv

Potrivit lui Dan Buettner, expert în longevitate, cei mai longevivi oameni din lume consumă alimente bogate în nutrienți. Cele șase alimente pe care Buettner le recomandă sunt nucile, legumele, fructele, tofu, peștele și laptele vegetal.

Reclamă

Aceste 5 alimente trebuie să se regăsească în congelatorul tău

Primele cinci recomandări alimentare ale lui Dan Buettner pentru congelator sunt în principiu aceleași pe care ar trebui să le avem și proaspete în frigider, precum fructele, legumele, și nucile. În plus, Buettner este de părere că pâinea și cerealele integrale ar trebui, de asemenea, să fie păstrate în congelator. 

Ierburile și condimentele sunt importante

Excesul de inflamație este un dușman al îmbătrânirii sănătoase, iar plantele sunt pline de proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Potrivit botanistului Rachelle Robinett, ierburile dense în nutrienți sunt, prin urmare, un supliment excelent. Aceasta recomandă ghimbirul, turmericul, spirulina, ardeiul iute și ginsengul.

Dieta Mediteraneană combate procesul îmbătrânirii

Poate ai observat că sfaturile de mai sus pun accentul pe fructe, legume, nuci și cereale integrale. Cu toate acestea, cei mai longevivi oameni din lume nu sunt neapărat vegani. În schimb, ei urmează o dieta mediteraneană, iar cercetările recente au consolidat legătura dintre dieta mediteraneană și longevitate.

Studiul a relevat că dieta mediteraneană este corelată cu un risc mai redus de inflamație și cu îmbunătățirea funcției creierului și a sănătății intestinului. 

În esență, dieta mediteraneană presupune cantități substanțiale de fructe, legume, cerealele integrale și nuci. De asemenea, uleiul de măsline și peștele sunt elementele cheie. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×