Reclamă

Secretul tinereții veșnice dezvăluit de Sophia Loren

Vrei să afli mai multe despre Sophia Loren și secretul tinereții veșnice? Actrița a revenit anul acesta în atenția cinefililor după 10 ani de pauză. Care este cheia fericirii marii actrițe?

Adelina Miron
Publicat: 20 ianuarie 2021, 10:28 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:19

Sophia Loren spune că se simte ca la 20 de ani, chiar dacă trecerea timpului i-a lasat riduri pe chip.

Actrița a recunoscut pentru AARP, American Association of Retired Persons, o organizație non-guvernamentală nonprofit, unde membrii sunt persoanele în vârstă de 50 de ani sau mai mult, că printre altele, secretul tinereții veșnice este încrederea în sine.

Când mă uit în oglindă, mă încurajez. Nu mă întreb dacă sunt grozavă sau frumoasă. Ceea ce contează este cum mă simt în interior, cât de sigură pe mine și cât de fericită sunt.

Pentru Sophia Loren, familia este ingredientul cheie

Actrița a recunoscut pentru The New York Times că familia este motivul pentru care s-a înstrăinat de platourile de filmare. Începând cu anii 80’ și-a dedicat timpul copiilor ei și a apărut din ce în ce mai rar pe marile ecrane.

Ambii mei băieți au câte doi copii, dar eu sunt departe, așa că vorbim la telefon și ne trimitem fotografii. M-am oprit din a face filme pentru o lungă perioadă de timp, dar am fost foarte fericită pentru că mi-am văzut copiii crescând.

Reclamă

Secretele Sophiei Loren: acceptare și pozitivitate

Sophia Loren se bucură de a noua decadă a vieții și de transformările care vin odată cu procesul îmbătrânirii. La 13 ani de la moartea soțului ei, Carlo Ponti, acceptarea prezentului este coordonata pe care Sophia Loren o urmează pentru a-și menține echilibrul interior.

De ce să îți transformi corpul și să fii altcineva dacă ești fericit la interior? De fiecare dată când mă gândesc la asta, trăiesc o clipă de singurătate, care este foarte puternică, dar așa este viața. 

Reclamă

Ciocolata este unul dintre secretele tinereții veșnice. Aceasta este mica ei plăcere nevinovată de care se bucură în fiecare zi. A dezvăluit că are o viață activă, ceea ce o ajută să mențină o atitudine pozitivă.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Sophia Loren pozează pe covorul roșu îmbrăcată într-o rochie roșie
Sophia Loren se bucură de a noua decadă a vieții și de transformările care vin odată cu procesul îmbătrânirii / Hepta

Sophia Loren, 86 de ani presărați cu provocări

Traiectoria spectaculoasă a Sophiei Loren în lumea cinematografică nu a fost deloc predictibilă. Dimpotrivă, viața a încercat-o mult pe una dintrele actrițele care au marcat istoria filmului.

De la sărăcie la faimă

Sophia a crescut într-o familie destrămată și săracă. Tatăl ei a refuzat să se căsătorească cu mama sa, care a născut-o într-un pavilion destinat femeilor necăsătorite. A împărțit un pat cu cel puțin trei membri ai familiei până când a părăsit casa părintească a mamei. 

La 14 ani, a participat la concursul de frumusețe Queen of the Sea and Her Twelve Princesses. Și-a făcut apariția într-o rochie roz croită din perdelele de la sufragerie și a fost selectată printre cele 12 prințese. 

Viața ei s-a schimbat odată ce a pus piciorul în Roma. Cariera de model pe care a început-o acolo a propulsat-o în industria cinematografică.

O viața amoroasă tumultuoasă

Iubirea, secretul tinereții veșnice. Sophia Loren l-a întâlnit pe bărbatul cu care a avut o căsnicie de cinci decenii la vârsta de 16 ani. Actrița s-a iubit în secret timp de trei ani cu Carlo Ponti care era căsătorit și avea doi copii.

Fotografie alb-negru cu Sophia Loren care îl mângâie pe față pe soțul ei Carlo Ponti
Actrița s-a iubit în secret timp de trei ani cu Carlo Ponti care era căsătorit și avea doi copii / Hepta

Întâlnirea cu Cary Grant a fost o piatră de încercare pentru relația lor. Actorul s-a îndrăgostit de tânăra cu 30 de ani mai mică decât el și a cerut-o în căsătorie. Sophia l-a ales pe Ponti, alături de care și-a trăit viața până la moartea acestuia în 2007.

Cuplul a trecut testul timpului, dar și pe cel al unor încercări grele. S-au căsătorit în 1957, dar legea statului vatican și italian nu a recunoscut divorțul lui Ponti de fosta soție.

Un cetățean italian a solicitat începerea unei urmăriri penale pe numele lui Ponti pentru bigamie și al Sophiei, considerată concubină. În 1962 au fost nevoiți să își anuleze căsătoria după deschiderea unui mandat de arestare. După doi ani s-au mutat în Franța și au obținut cetățenie franceză. În cele din urmă, divorțul lui Ponti de fosta soție a fost recunoscut de legea italiană. 

La un pas de moarte

În timpul filmărilor pentru Legend of the Lost, Sophia Loren s-a prăbușit în camera de hotel din cauza unei scurgeri de gaz. S-a trezit în timpul nopții și a încercat să se târască până la ușă, dar nu a reușit să ajungă. Partenerul ei de platou, Rosanno Razi, a găsit-o la timp. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă pe un deal în timp ce privește la luna pe care se află semnul pentru zodia Fecioară
Horoscop
Tot ce trebuie să știi despre zodia Fecioară: trăsături și personalitate
Fecioarele sunt detectivii zodiacului, asta pentru că observă fiecare părticică a vieții printr-o lupă de care nu se pot despărți. Sunt foarte atente la ce din jur și pot să-ți spună foarte ușor dacă...
2
Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Divertisment
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham. Motivul pentru care a luat această decizie cu puțin înainte de aniversarea celor 70 ani de domnie
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Conform publicației People, Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul aici pentru a-l comemora pe Prințul Philip, dar și pentru a celebra aniversarea a...
3
Salma Hayek într-o rochie neagră, cu un colier de argint la gât, în timp cepozează pe covorul roșu
Divertisment
Salma Hayek și-a impresionat fanii într-un costum de baie albastru. Ce imagini a distribuit actrița pe rețelele sociale
Salma Hayek și-a impresionat fanii de pe internet într-un costum de baie albastru. Actrița în vârstă de 55 de ani este în continuare în vacanță pe o insulă exotică. Vedeta nu a vrut să...
4
O masă plină cu dulciuri, ciocolată, gogoși, bomboane și alte alimente dulci în mijlocul cărora se află o tăbliță pe care scrie prea mult zahăr
Sănătate
Ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. Motive care să te ajută să-ți învingi pofta de dulce
Reducerea alimentelor care conțin zahăr este o decizie excelentă dacă îți dorești să abordezi un stil de viață sănătos. Zahărul procesat poate avea efecte negative asupra corpului tău dacă este consumat în exces. Deși...
5
Un blat de lemn pe care se găsesc banane, semințe de chia, pere, nuci, grâne, afine și zmeură alături de câteva cuburi cu litere pentru a reprezenta principalelel alimente bogate în fibre
Sănătate
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Ele pot să-ți îmbunătățească digestia, iar în unele cazuri să te ajute să pierzi în greutate. Un studiu realizat în Amercica a demonstrat fatul că 95%...
PARTENERI
×