Reclamă

Ce trebuie să bei dimineața: recomandările nutriționiștilor

Ai apăsat deja butonul de snooze de prea multe ori și a venit momentul să te ridici din pat. E o decizie înțeleaptă, ai în față o nouă zi plină de provocări. Cu siguranță vei consuma un lichid, dar știi ce trebuie să bei dimineața?

Publicat: 6 martie 2021, 7:50

Probabil ai primit și tu recomandarea de a bea un pahar de apă la prima oră a dimineții. Sau poate te gândești că e mai indicat să savurezi o ceașcă de ceai verde sau de cafea pe stomacul gol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să bei dimineața: recomandările nutriționiștilor

Află din materialul de mai jos care sunt recomandările nutriționiștilor consultați de Huffpost. Ce este indicat să bei dimineața, înainte de a consuma alte micul dejun.

Apă

Indiferent dacă îți este sete sau nu, apa este întotdeauna alegerea potrivită pentru a începe ziua. Organismul tău are nevoie să se hidrateze după orele de somn.

Poate că nu te vei simți însetată la prima oră a dimineții, dar consumul de apă este un obicei sănătos pe care este nevoie să îl prioritizezi pentru a rămâne hidratată întreaga zi.

– Vicki Shanta Retelny

Reclamă

Ceai

Ceaiul, servit în orice anotimp și la orice temperatură, este o alternativă benefică pentru starea ta de sănătate.

Studiile au arătat beneficii pentru sănătate, printre care se numără prevenirea și gestionarea diabetului. Polifenolii din ceai influențează activitatea insulinei, contribuie la menținerea sănătății circulației sangvine și ajută la reducerea apariției bolilor de inimă și a diabetului de tip 2.

– Toby Smithson

Reclamă

Cafea

Ia-ți doza de energie din cafea. Poți face din servitul cafelei dimineața un adevărat ritual. Ai nevoie de 3 linguri de cafea, 2 căni de apă, puțină scorțișoară și o linguriță de zahăr brun. „Dimineața următoare strecor amestecul și adaug lapte„, spune Amanda Frankeny. Pentru ea cafeaua este o alegere pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Când este cald afară, cafeaua rece este preferata ei.

Indiferent care este alegerea ta, experții susțin că prima înghițitură a zilei contează deoarece îți setează ritmul întregii zile. Băuturile energizante, o altă alegere populară de dimineață, ridică îngrijorări.

Ultimul lucru pe care ți-l dorești dimineața este să bei o băutură care conține mult zahăr, așa cum sunt băuturile acidulate sau energizante„, spune nutriționistul.

Multe băuturi energizante a o concentrație ridicată de cofeină. Dacă consumi dimineața, trebuie să fii foarte atentă la aportul de cofeină pe tot restul zilei. este de părere.

– Amy Gorin, nutriționist dietetician

Cât despre celebra apă cu lămâie? Experții consultați de Huffpost au spus că nu are un efect special dacă este consumată dimineața, dar, nu descurajează consumul ei.

Dacă nu poți înlătura obiceiurile nesănătoase din rutina alimentară de dimineață, precum sucul sau alte băuturi din comerț care conțin chimicale, nutrișionistul dietetician Sara Haas are o sugestie care te-ar putea ajuta să îți schimbi mentalitatea.

Dacă începei ziua cu o băutură plină de zahăr și grăsimi, îi transmiți corpului că nu își pasă prea mult de el„, este de părere specialistul.

În schimb, ceaiul sau cafeaua sunt băuturi care au grijă de organismul tău și îi oferă impusul necesar pentru a funcționa la capacități optime.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×