Potrivit specialiștilor, este perfect sănătos să mănânci între unul și trei ouă pe zi. În plus, consumate cu regularitate, ouăle pot avea efecte benefice asupra organismului tău.
Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci două ouă la micul dejun
Fierte, poșate sau tranformate în omletă, ouăle reprezintă micul dejun ideal pentru mulți dintre noi. Deși unii cred că nivelul ridicat de colesterol conținut de gălbenușul oului poate dăuna sănătății, nutriționiștii sunbliniază ca moderația este cheia unei diete echilibrate, scrie Timesofindia.com.
Consumul de ouă contribuie la pierderea în greutate.
Combinația de proteine și grăsimi regăsită în ouă este ideală pentru a diminua pofta de alimente interzise. Vei servi mai puține mese și vei avea un aliat puternic în lupta împotriva kilogramelor.
Specialiștii susțin că momentul din zi în care alegi să consumi ouă este la fel de important precum cantitatea pe care alegi să o mănânci.
Consumul unei cantități potrivite de proteine – cel puțin 20 de grame, așa cum au ouăle – este important deoarece vei avea o senzație de sațietate pe durata întregii dimineți, poftele se vor diminua și vei simți nevoia să servești o gustare mult mai târziu decât o faci de obicei, spune Lauren Harris-Pincus.
Ajută la menținerea sănătății pielii
Ouăle au în compoziție și seleniu, pe lângă alte vitamine benefice organismului. Nutriționistul Jo Lewin subliniază faptul că “o dietă bogată în seleniu ne protejează împotriva cancerulului de piele, de arsurile solare și încetinește apariția ridurilor”, potrivit Thelist.com.