Reclamă

Beneficiile consumului de ouă. Ce spun nutriționiștii

O dietă echilibrată și sănătoasă trebuie să fie cât mai diversificată. Mai mulți nutriționiști subliniază care sunt beneficiile consumului de ouă pentru sănătate.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 22:53 / Actualizat: 15 iulie 2021, 15:53

Potrivit specialiștilor, este perfect sănătos să mănânci între unul și trei ouă pe zi. În plus, consumate cu regularitate, ouăle pot avea efecte benefice asupra organismului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci două ouă la micul dejun

Fierte, poșate sau tranformate în omletă, ouăle reprezintă micul dejun ideal pentru mulți dintre noi. Deși unii cred că nivelul ridicat de colesterol conținut de gălbenușul oului poate dăuna sănătății, nutriționiștii sunbliniază ca moderația este cheia unei diete echilibrate, scrie Timesofindia.com.

Consumul de ouă contribuie la pierderea în greutate.

Combinația de proteine și grăsimi regăsită în ouă este ideală pentru a diminua pofta de alimente interzise. Vei servi mai puține mese și vei avea un aliat puternic în lupta împotriva kilogramelor.

Specialiștii susțin că momentul din zi în care alegi să consumi ouă este la fel de important precum cantitatea pe care alegi să o mănânci. 

Reclamă

Consumul unei cantități potrivite de proteine – cel puțin 20 de grame, așa cum au ouăle – este important deoarece vei avea o senzație de sațietate pe durata întregii dimineți, poftele se vor diminua și vei simți nevoia să servești o gustare mult mai târziu decât o faci de obicei, spune Lauren Harris-Pincus.

Ajută la menținerea sănătății pielii

Ouăle au în compoziție și seleniu, pe lângă alte vitamine benefice organismului. Nutriționistul Jo Lewin subliniază faptul că “o dietă bogată în seleniu ne protejează împotriva cancerulului de piele, de arsurile solare și încetinește apariția ridurilor”, potrivit Thelist.com.

Reclamă

În două ouă de mărime mare se regăsește un procent de nu mai puțin de 56% din doza zilnică recomandată de seleniu.

Prelungește senzația de sațietate

Este dovedit că ouăle servite la micul dejun te ajută să te simți sătul timp îndelungat, până aproape de ora prânzului. Departamentul de psihologie din cadrul Universității Saint Louis a realizat un studiu în acest sens. 

Experimentul a avut drept subiecți persoane diagnosticate cu obezitate. Participanții la studiu au mâncat la micul dejun fie o baghetă, fie ouă.

Concluzia specialiștilor a fost că persoanele care au consumat ouă la masa de dimineața nu au simțit nevoia de mese sau gustări intermediare, semn că senzația de foame s-a diminuat considerabil.

Contribuie la întărirea părului

Gălbenușul de ou conține una dintre cele mai mari concentrații de vitamina B7, Zinc și Fier, iar toți acești nutrienți ajută la întărirea structurii firului de păr și contribuie la creșterea lui. În cazul în care nu vrei să consumi ouă, poți folosi gălbenușurile ca ingredient în diferite măști naturale pe care le poți aplica pe lungimea părului..

Ajută la diminuarea stărilor de anxietate

Aminoacizii din ouă au beneficii esențiale pentru sănătate. Conform unui studiu, se pare că ameliorează stresul acut și reduc starea de anxietate, datorită conținutul crescut de Zinc.

Îmbunătățește vederea

Luteina și zeaxantina sunt sunt carotenoizi și antioxidanți naturali care se găsesc în ouă. Studiile au arătat că luteina, zeaxantina și omega 3 au un rol esențial în menținerea sănătății ochilor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×