Reclamă

Cum alegi fructe în mod corect: de ce trebuie să ții cont

Deși poate părea simplu, atunci când te afli în fața rafturilor pline din magazine, cumpărăturile nu mai sunt deloc o plăcere. Cum alegi fructe, de exemplu, când în fața ta sunt o mulțime de variante?

Publicat: 19 ianuarie 2021, 17:30 / Actualizat: 24 februarie 2021, 12:18

Dacă nu ai un ingredient care îți place foarte mult și pe care îl vrei neapărat, atunci alegerea este una destul de dificilă. Ai nevoie de câteva sfaturi care să te ajute să alegi cele mai bune fructe din piață sau din supermarket.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să știi atunci când alegi fructe

Fructele sunt elemente necesare organismului pentru buna lui funcționare. Vitaminele și mineralele pe care le conțin sunt esențiale, iar organismul are nevoie de o doză zilnică din aceste substanțe pentru ca sănătatea ta să fie una de fier.

Când cumperi fructe, fii atentă la fermitate, culoare și miros. Cum alegi fructe ca să te bucuri de cel mai bun gust.

Mere, pere și fructe cu sâmburi

Analizează suprafața lor și pune mărul la loc dacă observi vânătăi sau lovituri. La fel procedează și în cazul perelor, caiselor și prunelor. 

Reclamă

Banane

Bananele coapte sunt galbene și au pete maronii pe suprafața cojii. Excesul de maro indică faptul că sunt prea coapte. Bananele verzi sunt comestibile, dar specialiștii recomandă să nu le consumi imediat. 

Afine, căpșuni, mure

Reclamă

Aceste fructe sunt perisabile. Dacă vrei să cumperi o caserolă cu afine sau căpșuni, verifică prima dată dacă au urme de mucegai pe suprafața lor. Căpșunile trebuie să aibă codița proaspătă, de culoare verde, conform Foodsafetyfirst.com.au. Nu căuta căpșuni de dimensiuni mari, deoarece este posibil ca acestea să aibă o cantitate mare de apă în compoziție.

Pepene

Pepenii trebuie să fie mai grei decât par. În acest fel poți să simți cantitatea de suc din compoziție. Nu te speria dacă vezi zone care au cicatrici. Acele sunt dobândite în mod natural de fruct când se află în vrej. 

Citrice

Grepfrut, lămâie sau portocală, toate trebuie să fie mai grele decât par. Coaja lor trebuie să aibă o culoare uniformă, fără pete sau alte lovituri.

Ananas

Ananasul este unul dintre cele mai aromate fructe. Întoarce-l și miroase-l. Aroma trebuie să fie destul de puternică.

Cireșe

Cireșele trebuie să fie cărnoase și să aibă o culoare vibrantă. Evită să cumperi cireșe cărora le lipsește codița.

Avocado

Pentru că este un fruct și nu o legumă, așa cum crede majoritatea, avocado trebuie menționat în acest articol pentru că nu este deloc ușor de ales. Este un fruct care se culege crud, dar care se poate coace pe parcurs. Cel mai important atunci când alegi un avocado este ca acesta să aibă coaja netedă, strălucitoare și fără pete. Dacă atunci când apeși în jurul codiței e moale, atunci avocado este bun de mâncat.

Papaya

Papaya este un fruct exotic despre care oamenii știu destul de puține lucruri. Dacă vrei să verifici cât este de proaspăt, atunci trebuie doar să-l apeși cu degetul. Dacă este moale și degetul nu străpunge coaja, atunci acesta este bun. Trebuie să eviți papaya care are pete negre pe coajă.

Smochine

Acestea sunt fructe perisabile și nu rezistă prea mult timp pe rafturile magazinelor. Trebuie să le alegi pe cele ferme la atingere, dar nu le lua pe cele care sunt ridate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×