Cum alegi fructe în mod corect: de ce trebuie să ții cont

Deși poate părea simplu, atunci când te afli în fața rafturilor pline din magazine, cumpărăturile nu mai sunt deloc o plăcere. Cum alegi fructe, de exemplu, când în fața ta sunt o mulțime de variante?

Publicat: 19 ianuarie 2021, 17:30 / Actualizat: 24 februarie 2021, 10:18

Dacă nu ai un ingredient care îți place foarte mult și pe care îl vrei neapărat, atunci alegerea este una destul de dificilă. Ai nevoie de câteva sfaturi care să te ajute să alegi cele mai bune fructe din piață sau din supermarket.

Ce trebuie să știi atunci când alegi fructe

Fructele sunt elemente necesare organismului pentru buna lui funcționare. Vitaminele și mineralele pe care le conțin sunt esențiale, iar organismul are nevoie de o doză zilnică din aceste substanțe pentru ca sănătatea ta să fie una de fier.

Când cumperi fructe, fii atentă la fermitate, culoare și miros. Cum alegi fructe ca să te bucuri de cel mai bun gust.

Mere, pere și fructe cu sâmburi

Analizează suprafața lor și pune mărul la loc dacă observi vânătăi sau lovituri. La fel procedează și în cazul perelor, caiselor și prunelor. 

Banane

Bananele coapte sunt galbene și au pete maronii pe suprafața cojii. Excesul de maro indică faptul că sunt prea coapte. Bananele verzi sunt comestibile, dar specialiștii recomandă să nu le consumi imediat. 

Afine, căpșuni, mure

Aceste fructe sunt perisabile. Dacă vrei să cumperi o caserolă cu afine sau căpșuni, verifică prima dată dacă au urme de mucegai pe suprafața lor. Căpșunile trebuie să aibă codița proaspătă, de culoare verde, conform Foodsafetyfirst.com.au. Nu căuta căpșuni de dimensiuni mari, deoarece este posibil ca acestea să aibă o cantitate mare de apă în compoziție.

Pepene

Pepenii trebuie să fie mai grei decât par. În acest fel poți să simți cantitatea de suc din compoziție. Nu te speria dacă vezi zone care au cicatrici. Acele sunt dobândite în mod natural de fruct când se află în vrej. 

Citrice

Grepfrut, lămâie sau portocală, toate trebuie să fie mai grele decât par. Coaja lor trebuie să aibă o culoare uniformă, fără pete sau alte lovituri.

Ananas

Ananasul este unul dintre cele mai aromate fructe. Întoarce-l și miroase-l. Aroma trebuie să fie destul de puternică.

Cireșe

Cireșele trebuie să fie cărnoase și să aibă o culoare vibrantă. Evită să cumperi cireșe cărora le lipsește codița.

Avocado

Pentru că este un fruct și nu o legumă, așa cum crede majoritatea, avocado trebuie menționat în acest articol pentru că nu este deloc ușor de ales. Este un fruct care se culege crud, dar care se poate coace pe parcurs. Cel mai important atunci când alegi un avocado este ca acesta să aibă coaja netedă, strălucitoare și fără pete. Dacă atunci când apeși în jurul codiței e moale, atunci avocado este bun de mâncat.

Papaya

Papaya este un fruct exotic despre care oamenii știu destul de puține lucruri. Dacă vrei să verifici cât este de proaspăt, atunci trebuie doar să-l apeși cu degetul. Dacă este moale și degetul nu străpunge coaja, atunci acesta este bun. Trebuie să eviți papaya care are pete negre pe coajă.

Smochine

Acestea sunt fructe perisabile și nu rezistă prea mult timp pe rafturile magazinelor. Trebuie să le alegi pe cele ferme la atingere, dar nu le lua pe cele care sunt ridate.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Nepoata Prințesei Diana, Amelia Spencer într-o bluză cu dantelă albă la expoziția de vară de la Royal Academy în 2019
Divertisment
Nepoata Prințesei Diana se mută în Marea Britanie. Unde va îmbrăca rochia de mireasă Amelia Spencer
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett și-au anunțat logodna în iulie 2020. Cei doi și-au început povestea de iubire în campusul Universității din Cape Town. Cu toate acesta, nepoata Prințesei Diana a anunțat că...
2
Edith Gonzalez și Lorenzo Lazo, la un eveniment, pe covorul roșu, îmbrăcați elegant, în 2012
Divertisment
Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită. Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo
Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită. Pe contul de Instagram apar mereu imagini cu cei doi. Lorenzo Lazo și-a găsit din nou echilibrul în brațele unei femei superbe, la numai...
3
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
4
Ducii de Sussex, îmbrăcați casual, la Jocurile Invictus de la Toronto, în anul 2017
Divertisment
Ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în linia succesiunii la tron
Decesul Ducelui de Edinburh nu a afectat linia succesiunii la tron. În schimb, nașterile din Familia Regală Britanică au schimbat ordinea. Acum toată lumea se întreabă ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în...
5
Prințul Haary alături de soția sa Meghan Markle în timp ce stau apropiați unul de celălalt pe scaune și privesc spre camere în Australia în timpul unei vizite la liceul de fete Macarthur
Divertisment
Lilibet seamănă leit cu Ducii de Sussex. Ce spun apropiații despre micuță
Micuța Lilibet Diana Mountbatten-Windsor s-a alăturat Familiei Regale și seamănă leit cu părinții săi, Ducii de Sussex. De când a venit pe lume, Lili a devenit centrul universului pentru Prințul Harry și Meghan Markle....
PARTENERI
×