Reclamă

Cum alegi fructe în mod corect: de ce trebuie să ții cont

Deși poate părea simplu, atunci când te afli în fața rafturilor pline din magazine, cumpărăturile nu mai sunt deloc o plăcere. Cum alegi fructe, de exemplu, când în fața ta sunt o mulțime de variante?

Publicat: 19 ianuarie 2021, 17:30 / Actualizat: 24 februarie 2021, 12:18

Dacă nu ai un ingredient care îți place foarte mult și pe care îl vrei neapărat, atunci alegerea este una destul de dificilă. Ai nevoie de câteva sfaturi care să te ajute să alegi cele mai bune fructe din piață sau din supermarket.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să știi atunci când alegi fructe

Fructele sunt elemente necesare organismului pentru buna lui funcționare. Vitaminele și mineralele pe care le conțin sunt esențiale, iar organismul are nevoie de o doză zilnică din aceste substanțe pentru ca sănătatea ta să fie una de fier.

Când cumperi fructe, fii atentă la fermitate, culoare și miros. Cum alegi fructe ca să te bucuri de cel mai bun gust.

Mere, pere și fructe cu sâmburi

Analizează suprafața lor și pune mărul la loc dacă observi vânătăi sau lovituri. La fel procedează și în cazul perelor, caiselor și prunelor. 

Reclamă

Banane

Bananele coapte sunt galbene și au pete maronii pe suprafața cojii. Excesul de maro indică faptul că sunt prea coapte. Bananele verzi sunt comestibile, dar specialiștii recomandă să nu le consumi imediat. 

Afine, căpșuni, mure

Reclamă

Aceste fructe sunt perisabile. Dacă vrei să cumperi o caserolă cu afine sau căpșuni, verifică prima dată dacă au urme de mucegai pe suprafața lor. Căpșunile trebuie să aibă codița proaspătă, de culoare verde, conform Foodsafetyfirst.com.au. Nu căuta căpșuni de dimensiuni mari, deoarece este posibil ca acestea să aibă o cantitate mare de apă în compoziție.

Pepene

Pepenii trebuie să fie mai grei decât par. În acest fel poți să simți cantitatea de suc din compoziție. Nu te speria dacă vezi zone care au cicatrici. Acele sunt dobândite în mod natural de fruct când se află în vrej. 

Citrice

Grepfrut, lămâie sau portocală, toate trebuie să fie mai grele decât par. Coaja lor trebuie să aibă o culoare uniformă, fără pete sau alte lovituri.

Ananas

Ananasul este unul dintre cele mai aromate fructe. Întoarce-l și miroase-l. Aroma trebuie să fie destul de puternică.

Cireșe

Cireșele trebuie să fie cărnoase și să aibă o culoare vibrantă. Evită să cumperi cireșe cărora le lipsește codița.

Avocado

Pentru că este un fruct și nu o legumă, așa cum crede majoritatea, avocado trebuie menționat în acest articol pentru că nu este deloc ușor de ales. Este un fruct care se culege crud, dar care se poate coace pe parcurs. Cel mai important atunci când alegi un avocado este ca acesta să aibă coaja netedă, strălucitoare și fără pete. Dacă atunci când apeși în jurul codiței e moale, atunci avocado este bun de mâncat.

Papaya

Papaya este un fruct exotic despre care oamenii știu destul de puține lucruri. Dacă vrei să verifici cât este de proaspăt, atunci trebuie doar să-l apeși cu degetul. Dacă este moale și degetul nu străpunge coaja, atunci acesta este bun. Trebuie să eviți papaya care are pete negre pe coajă.

Smochine

Acestea sunt fructe perisabile și nu rezistă prea mult timp pe rafturile magazinelor. Trebuie să le alegi pe cele ferme la atingere, dar nu le lua pe cele care sunt ridate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×