Reclamă

Rezoluțiile de frumusețe și de sănătate pe care să le urmezi în 2021

Evenimentele sociale nu ne mai sunt accesibile de aproape un an de zile, iar întoarcerea la un ritm normal de viață nu ne este garantată în cel mai scurt timp. Există însă unele aspecte ale vieții noastre pe care le putem controla. În 2021 trebuie să ne acordăm mai multă atenție nouă și să avem grijă de planeta care ne găzduiește. Poți face asta prin ajustări simple și aproape insesizabile în rutina ta. Iată rezoluțiile de frumusețe și de sănătate pe care merită să le urmezi în 2021.  

Publicat: 2 februarie 2021, 10:00 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:54
O femeie blondă cu ochi albaștri este îmbrăcată cu un halat, poartă un prosop pe cap și ține o ceașcă în mână
În 2021 trebuie să ne acordăm mai multă atenție și să avem grijă de planeta care ne găzduiește / Shuttertock

Epuizare a fost un fenomen resimțit la nivel global în 2020: munca de acasă a estompat limita între viața personală și cea privată, siguranța financiară a fost pusă sub semnul întrebării, îgrijorările legate de sănătatea fizică și mentală a celor dragi și temerile generale pentru viitor nu au fost niciodată atât de abundente.

Rezoluțiile de frumusețe și de sănătate pentru anul 2021

În acest context impredictibil, rezoluțiile de frumusețe și de sănătate te vor ajuta să treci mai ușor peste încercări și îți vor asigura predictibilitate în sfera vieții private.

Optează pentru mărci cu ambalaje ecologice

În fiecare an, industria de înfrumusețare produce peste 120 de miliarde de unități de ambalare, în timp ce anual 8 milioane de tone metrice de plastic pătrund în oceanele noastre cu consecințe devastatoare pentru mediile marine, potrivit Vogue Arabia.

Dacă alegi să cumperi de la branduri care folosesc ambalaje ecologice, fie că sunt sticle de sticlă sau din plasticul reciclat din ocean, vei fi o rotiță în motorul tranziției către un mediu mai curat și mai sănătos. Tu și familia ta veți beneficia pe termen lung făcând regulat acest gest mic.

Reclamă

Investește într-un ruj reîncărcabil

Rujul reîncărcabil este o alternativă la plasticul de unică folosință care nu are consecințe negative asupra mediului înconjurător. În loc să trimiți carcasele de ruj în depozitul de deșeuri și să contribu încet la distrugerea planetei și a locuitorilor săi, de ce să nu investești într-un ruj reîncărcabil?

Folosește șamponul solid

Reclamă

De la sticlele de plastic în care se află, până la amprenta ridicată de carbon, șampoanele lichid pot face destul de mult rău. Batoanele de șampon sunt ecologice, de cele mai multe ori vegane și nu conțin substanțe chimice dăunătoare. De asemenea, sunt ușoare, ceea ce înseamnă o amprentă redusă de carbon. Vin fără ambalaje din plastic și sunt concentrate, astfel încât să reziste mai mult.

Îmbunătățește-ți rutina de îngrijire

A fost un an traumatizant pentru mulți dintre noi. Suntem îngrijorați pentru locurile de muncă, finanțe, sănătatea fizică și mentală, prieteni, familie și, bineînțeles, planetă – toate acestea ne afectează. Este timpul să facem un pas înapoi și să ne îngrijim, atât mental cât și fizic.

Printre rezoluțiile tale de frumusețe și de sănătate se poate număra și îmbunătățirea rutinei de îngrijire. Actul de îngrijire de sine presupune prezență fizică și spirituală asumată. De la meditație și respirație, care calmează sistemul nervos, la activitate fizică, care eliberează stresul și tensiunea din corp, există numeroase modalități de reîncărcare și repornire atât a corpului, cât și a minții.

Detox digital

Dacă ai urmărit The Social Dilemma, știi că rețelele de socializare sunt nocive pentru sănătatea mentală. Dacă nu ai văzut acest documentar, vizionarea lui va clarifica lucrurile pentru tine. Dacă te preocupă sănătatea mentală, și ar trebui să ne preocupe pe toți, oprește toate notificările de pe telefon și stai departe de rețelele de socializare înainte de culcare. Perioadele sporadice de detox digital sunt binevenite și recomandate.

Mănâncă sănătos

Conform studiilor în psihiatrie nutrițională, există o legătură directă între alimentele pe care le consumi și bunăstarea mentală. Experții recomandă o dietă variată. Include în alimentația ta peștele gras – care este bogat în Omega-3 și se spune că ajută la reducerea senzației de anxietate, cerealele integrale, care au un conținut ridicat de triptofan – un aminoacid care ajută la producerea serotoninei, iaurtul, care conține probiotice care pot reduce nivelul de stres, și fructele de pădure, care sunt bogate în antioxidanți și pot ajuta la ameliorarea simptomelor asociate depresiei. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
2
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
3
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii decembrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața lor. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii decembrie 2022 spune că Balanțele au nevoie de echilibru în viața or. Această lună vine cu multe transformări pentru nativii din zodiac. Ultima lună din an este presărată de momente frumoase. Cele...
4
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
5
Jenna Ortega într-o scenă a serialului Wednesday în care cântă la violonce
Divertisment
Cât ar costa să vizitezi satul Jericho din Wednesday. Locația se află la 10 minute de București
Wednesday este unul dintre cele mai urmărite seriale de la acest moment. Fiica Familiei Addams s-a întors în atenția publicului printr-un serial de opt episoade care a a fost filmat, în mare parte, în...
PARTENERI
×