De asemenea, au o durată lungă de valabilitate, sunt ieftine și convenabile. Toate aceste calități le fac ideale pentru a fi păstrate în cămară.
Cele mai sănătoase alimente la conservă pe care le poți păstra în cămară
Fasolea la conservă vine în multe varietăți, inclusiv neagră, kidney, pinto, navy, cannellini, lima, cu ochi negri, roșie și năut. Fasolea este o sursă bună de proteine vegetale, fier, magneziu, potasiu, zinc și folat. De asemenea, este bogată în carbohidrați și fibre, dar săracă în grăsimi. Consumarea ei poate sprijini digestia, menține niveluri sănătoase ale colesterolului și glicemiei și poate ajuta la controlul greutății.
Procesul de conservare poate reduce conținutul de proteine, fibre și magneziu comparativ cu gătitul acasă. Totuși, conservarea poate scădea și nivelul de fitate.
Fitatele sunt compuși care limitează absorbția fierului, zincului, magneziului, calciului și potasiului. Astfel, un nivel mai scăzut de fitate în alimentele conservate poate ajuta organismul să absoarbă mai mulți nutrienți.
Fasolea la conservă conține adesea sodiu. Scurgerea și clătirea acesteia poate reduce sodiul cu aproximativ 30–40%. De asemenea, poți opta pentru variante cu conținut scăzut de sodiu sau fără adaos de sare.
Lintea este o sursă excelentă de proteine și fibre și are un conținut scăzut de grăsimi. O jumătate de ceașcă de linte la conservă oferă aproximativ 8 grame de proteine și 7 grame de fibre. De asemenea, este bogată în fier, zinc și folat, spun cei de la Health.com.
Consumarea lintei poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și a colesterolului datorită conținutului ridicat de fibre. Fibrele se leagă de colesterol și îi reduc absorbția. De asemenea, încetinesc digestia, ajutând la o creștere mai graduală a glicemiei după mese.
Combină lintea cu cereale integrale pentru ca organismul să primească toți aminoacizii de care are nevoie. Organismul nu poate folosi proteinele vegetale la fel de eficient ca proteinele din carne, ouă sau lactate, deoarece majoritatea proteinelor vegetale nu conțin toți aminoacizii esențiali necesari pentru sinteza proteinelor, arată cei de la Healthline.com. Consumarea lintei împreună cu cereale integrale ajută la completarea aminoacizilor lipsă.



















