Clătirea fasolei din conservă reduce conținutul de sodiu. Poate chiar ajuta la diminuarea balonării și a gazelor asociate consumului de fasole. Clătirea fasolei din conservă înainte de a o consuma sau găti ajută la limitarea aportului de sare. Ajută la reducerea disconfortului digestiv. Transformă consumul de leguminoase într-o experiență mai sănătoasă și, posibil, mai plăcută.
Ce ar trebui să faci întotdeauna înainte de a consuma sau a găti fasole la conservă
Un beneficiu bine cunoscut al clătirii fasolei din conservă este faptul că ajută la reducerea cantității ridicate de sodiu din produs.
Sodiul este adăugat fasolei la conservă nu doar pentru gust, ci și pentru conservare. Deși cantitatea diferă de la un brand la altul, o jumătate de cană de fasole neagră din conservă poate conține între aproximativ 80 mg și 400 mg de sodiu.
În plus, majoritatea americanilor consumă mai mult sodiu decât este recomandat.
Cu toate acestea, „clătirea fasolei din conservă elimină până la 40% din conținutul de sodiu și îndepărtează lichidul amidonos. Acesta poate modifica aroma și textura preparatelor.”, a declarat pentru Health Amy Davis, RDN, nutriționist autorizat și fondatoarea Amy Davis Nutrition.
Clătirea fasolei din conservă poate ajuta la reducerea gazelor. Alte probleme precum cele gastrointestinale asociate frecvent cu proteinele de origine vegetală sunt reduse, arată cei de la Health.com.
„Fasolea face parte dintr-o categorie de alimente numite FODMAP-uri. Este un acronim pentru oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili.”, a explicat Lindsay Malone, RDN, LD, lector în nutriție la Școala de Medicină a Universității Case Western Reserve.
„Aceștia sunt tipi de carbohidrați care pot contribui la apariția gazelor și a balonării la anumite persoane, deși unii sunt mai sensibili decât alții.




















