Reclamă

Cea mai bună dietă care îți poate stimula metabolismul și te ajută să slăbești, potrivit experților în nutriție

Dacă ești în căutarea unui nou plan de dietă care să îți stimuleze metabolismul și să te ajute să slăbești, ești în locul potrivit. Dieta mediteraneană se află în prezent pe primul loc pe lista celor mai bune diete din U.S. News & World Report 2023 pentru al șaselea an consecutiv. E cea mai bună dietă care îți poate stimula metabolismul și te ajută să slăbești, potrivit experților în nutriție.

Publicat: 19 martie 2023, 7:48

Cercetările sugerează că o dietă în stil mediteranean poate reduce riscul de boli de inimă, anumite tipuri de cancer și alte afecțiuni grave de sănătate. În dieta mediteraneană poți consuma alimente sănătoase pentru a menține rata metabolică ridicată. Te va ajuta să-ți întărești oasele, să atenuezi durerile, să minimizezi grăsimea viscerală și să crești energia și puterea creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai bună dietă care îți poate stimula metabolismul

Dr. Stacie J. Stephenson, un medic care a studiat metode anti-îmbătrânire și pentru slăbire și un specialist certificat în nutriție, a dat toate informațiile necesare despre acest plan alimentar atât de apreciat. Ea crede că dieta mediteraneană este cea mai bună dietă pentru a stimula metabolismul și a pierde în greutate.

Dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană este un plan alimentar bazat pe alimentele tradiționale din țările care se învecinează cu Marea Mediterană, ce includ țări precum Italia, Spania, Grecia, Turcia, Algeria, Egipt și multe altele. Subliniază o abordare alimentară pe bază de plante, cu legume și grăsimi sănătoase. Poți consuma inclusiv ulei de măsline și acizi grași omega-3 din pește. Este o dietă cunoscută nu numai pentru că este sănătoasă pentru inimă și pentru pierderea în greutate, ci și pentru că este gustoasă.

„Deși ocazional ai putea consulta medici care sugerează anumite tipuri de dietă, cum ar fi cele sărace în carbohidrați sau sărace în grăsimi pentru cei cu anumite probleme de sănătate diagnosticate, majoritatea medicilor care sfătuiesc oamenii care își doresc un stil de viață mai sănătos sau care doresc să slăbească vor recomandă o formă sau alta a dietei mediteraneene”, spune dr. Stephenson. Această dietă are beneficii de stimulare a metabolismului.

Reclamă

„Dieta mediteraneană are multe caracteristici și un medic ar putea propune doar câteva dintre ele sau stilul alimentar în ansamblu. Principalele caracteristici definitorii ale acestui tip de dietă sunt concentrarea pe legume și fructe proaspete. Fructe de mare, leguminoase, nuci și semințe, cereale integrale și ulei de măsline ca grăsime principală”, continuă ea.

„Această dietă poate include, de asemenea, unele produse lactate, cum ar fi iaurt și brânză. Carne de pasăre e permisă și poți consuma și cantități mici de vin. Dieta mediteraneană se concentrează pe alimentația sezonieră și pe alimente integrale. Nu sunt acceptate alimente procesate și ambalate, și conține foarte puțin zahăr și carne roșie. Dieta mediteraneană verde este similară, dar se concentrează pe opțiunile vegetariene.

Care sunt regulile acestei diete

Reclamă

Pentru a urma acest plan de dietă, e indicat să consumi multe legume, cereale integrale, ulei de măsline, leguminoase, nuci și semințe. În ceea ce privește proteinele, această dietă recomandă să consumi o cantitate mare de pește. Acesta e de obicei bogat în proteine și grăsimi sănătoase, cum ar fi omega-3.

Dacă nu ești un fan al peștelui, poți introduce în alimentație și carne slabă precum carnea de pasăre. De asemenea, poți obține proteine din lactate precum brânza și iaurtul.

„După părerea mea, cele mai importante elemente ale acestui stil alimentar sunt legumele, fructele de mare, nucile și semințele, uleiul de măsline și consumul sezonier de alimente integrale. Dacă ar fi să o reduc și mai mult, aș spune să mănânci mai ales alimente întregi așa cum le-a făcut natura, mai degrabă decât alimente procesate”, sugerează Dr. Stephenson.

„Acea schimbare ar putea face mai mult rău pentru sănătate decât orice altceva”.

Bogată în ingrediente aromate precum fructele, legumele, cerealele integrale și grăsimile sănătoase pentru inimă, dieta mediteraneană este în egală măsură delicioasă și hrănitoare.

Experți precum Dr. Stephenson recomandă cu căldură dieta mediteraneană pentru creșterea ratei metabolice și pierderea în greutate. Ceea ce le place oamenilor cel mai mult la această dietă este că nu există reguli concrete. Sunt doar linii directoare generale pe care le poți folosi pentru a încorpora principiile dietei mediteraneene în rutina ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×