Reclamă

Beneficiile consumului de urzici. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta

A început sezonul urzicilor, iar acestea sunt la mare căutare de către gospodinele din toată țara. Sunt ușor de preparat și pot fi incluse într- mulțime de rețete delicioase. Hai să aflăm împreună care sunt beneficiile consumului de urzici pentru sănătate.

Publicat: 11 martie 2023, 6:11

Urzicile au fost folosite în preparate de sute de ani. Acestea se găsesc pe piață în sezonul de primăvară, dar pot fi cumpărate chiar și de la supermarket. Pentru cei mai aventuroși, urzicile se găsesc în acest sezon al anului în păduri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de urzici

Producătorii de urzici știu cât de multe beneficii au acestea pentru sănătatea organismului. Urzicile au un gust aparte, iar acest lucru se datorează conținutului mare de fier din acestea. Important este atunci când alegi să pregătești urzici să porți mănuși.

Acestea îți pot irita cu ușurință pielea înainte de a fi fierte. În general, urzicile se găsesc în toate zonele. Acestea pot fi cultivate în grădini și sere, dar pot crește și sălbatic prin șanțuri sau păduri. Aceste plante produc urticarie imediat ce intră în contact cu pielea.

Inflamația pielii este imediat însoțită de usturime și mâncărimi. Totuși, dacă urzicile sunt culese cu atenție pot fi incluse într-o mulțime de preparate delicioase. În general urzicile sunt considerate plante medicinale. Acestea au un conținut mare de vitamine și minerale.

Urzicile sunt bogate în vitamina B2, K și A. Acestea conțin inclusiv acid acetic, acid formic și săruri minerale. Urzicile se găsesc în mai toate piețele în această perioadă din an. De la ele se folosește două părți importante ultima și frunzele.

Reclamă

Specialiștii sunt de părere că urzicile au proprietăți antiinflamatoare datorită conținutului mare de antioxidanți care se găsesc în acestea. Urzicile sunt sărace în calorii și pot fi incluse cu ușurință în dieta oricărei persoane. Studiile arată că acestea ajută inclusiv la tratarea afecțiunilor terapeutice.

Cum se consumă urzicile în mod corect

Pentru a putea consuma urzicile trebuie să urmezi niște pași simpli. Începe prin a purta mănuși atunci când le manipulezi. Altfel, acestea te-ar putea înțepa atunci când le cureți. Începe prin a curăța urzicile de codițe. Adună cu mare atenție frunzele acestora, apoi spală-le sub un jet de apă rece.

Reclamă

Nu uita ca în tot timpul procesului să porți mănuși. Află tot ce trebuie să știi despre urzici și despre modul de preparare al acestora.

Urzicile nu sunt foarte greu de gătit. De altfel, de multe ori se găteasc după rețetele asemănătoare cu cele de spanac. Urzicile trebuie puse într-un vas cu apă clocotită și lăsate acolo până ce se înmoaie foarte bine. Inclusiv apa în care urzicile fierb este plină de minerale și vitamine.

Urzicile pot fi trecute printr-un blender și transformate într-o rețetă uimitoare de piure de urzici cu usturoi sau pot fi incluse într-o ciorbă răcoritoare de primăvară.

Preparatele cu urzici sunt delicioase și nu conțin foarte multe calorii, dar au o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Urzicile rămân vedetele sezonului de primăvară și ar trebui incluse în dietă datorită sezonului scurt în care pot fi găsite pe piață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×