Urzicile au fost folosite în preparate de sute de ani. Acestea se găsesc pe piață în sezonul de primăvară, dar pot fi cumpărate chiar și de la supermarket. Pentru cei mai aventuroși, urzicile se găsesc în acest sezon al anului în păduri.
Beneficiile consumului de urzici
Producătorii de urzici știu cât de multe beneficii au acestea pentru sănătatea organismului. Urzicile au un gust aparte, iar acest lucru se datorează conținutului mare de fier din acestea. Important este atunci când alegi să pregătești urzici să porți mănuși.
Acestea îți pot irita cu ușurință pielea înainte de a fi fierte. În general, urzicile se găsesc în toate zonele. Acestea pot fi cultivate în grădini și sere, dar pot crește și sălbatic prin șanțuri sau păduri. Aceste plante produc urticarie imediat ce intră în contact cu pielea.
Inflamația pielii este imediat însoțită de usturime și mâncărimi. Totuși, dacă urzicile sunt culese cu atenție pot fi incluse într-o mulțime de preparate delicioase. În general urzicile sunt considerate plante medicinale. Acestea au un conținut mare de vitamine și minerale.
Urzicile sunt bogate în vitamina B2, K și A. Acestea conțin inclusiv acid acetic, acid formic și săruri minerale. Urzicile se găsesc în mai toate piețele în această perioadă din an. De la ele se folosește două părți importante ultima și frunzele.
Specialiștii sunt de părere că urzicile au proprietăți antiinflamatoare datorită conținutului mare de antioxidanți care se găsesc în acestea. Urzicile sunt sărace în calorii și pot fi incluse cu ușurință în dieta oricărei persoane. Studiile arată că acestea ajută inclusiv la tratarea afecțiunilor terapeutice.
Cum se consumă urzicile în mod corect
Pentru a putea consuma urzicile trebuie să urmezi niște pași simpli. Începe prin a purta mănuși atunci când le manipulezi. Altfel, acestea te-ar putea înțepa atunci când le cureți. Începe prin a curăța urzicile de codițe. Adună cu mare atenție frunzele acestora, apoi spală-le sub un jet de apă rece.