Reclamă

Produse care îți declanșează pofte alimentare. Acestea te fac să te îngrași, spun nutriționiștii

Există anumite produse care îți declanșează pofte alimentare și te pot îngrășa. Nutriționiștii spun că, potrivit unor studii, aceste alimente declanșează diferite probleme de sănătate. Desigur, dacă le consumi responsabil, nu vei întâmpina probleme.

Publicat: 8 martie 2023, 6:13

Este vorba despre alimente cărora le reziști cu greu. Cine nu tânjește după ceva dulce sau câteva chipsuri ori cartofi prăjiți? Cu siguranță, doar citind acest text te-a făcut să-ți dorești o gogoașă cu ciocolată sau niște cereale dulci cu lapte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Produse care îți declanșează pofte alimentare

Aceste produse oferă creierului tău doza de dopamină de care are nevoie, însă îți pot afecta sănătatea pe termen lung. La fel ca ciocolata, alcoolul și cumpărăturile, prăjiturile sunt exemple clasice de stimuli plăcuți care ne determină comportamentele. Ele șoptesc hipotalamusului, adică centrul de recompense din creierul tău, că ai nevoie de ele pentru a supraviețui, chiar dacă realitatea este alta.

Nutriționiștii explică și faptul că renunțarea definitivă la aceste produse care îți declanșează pofte alimentare nu este cea mai bună opțiune. Restricțiile alimentare vor face mai mult rău decât bine organismului. Din cauza acestora ai putea dezvolta tulburări de alimentație destul de serioase. Așadar, cheia spre succes este echilibrul și consumul responsabil.

Cartofii prăjiți

În general, alimentele ultra-procesate sunt bogate în calorii goale. Ele abundă de zaharuri, sare și grăsimi saturate, unii dintre factorii declanșatori ai poftei alimentare. Cartofii prăjiți fac parte din această categorie, alături de băuturile îndulcite, pizza congelată și chipsurile.

Reclamă

Nutriționiștii recomandă că poftele de cartofi prăjiți se pot liniști printr-o manieră mai simplă. Dacă fierbi cartofii întregi, apoi îi pui în cuptor, te vei putea bucura de acea senzație crocantă și gustoasă, doar că, mult mai sănătoasă.

Carbohidrații rafinați

Unele tipuri de paste sau pâine sunt produse rafinate care își pierd din nutrienții lor în procesul de rafinare. Carbohidrații rafinați nu satisfac foamea pentru foarte mult timp, deoarece le lipsesc fibrele, scrie Health.com.

Reclamă

De asemenea, unele tipuri de cereale conțin mult zahăr, lucru care nu este deloc de folos glicemiei tale. Corpul îți va spune să mănânci mai mult pentru a te simți satisfăcut. Iar caloriile în plus au toate șansele să ajungă sub formă de grăsime viscerală în secțiunea mediană, spun specialiștii.

Gogoșile glazurate din comerț

Dacă ai nevoie de o explozie de arome, mai bine faci gogoși acasă. Cele din comerț sunt produse care îți declanșează pofte alimentare și te pot îngrășa dacă sunt consumate fără moderație. Când consumi aceste alimente ultra-procesate, neuronii din regiunea de recompensă a creierului tău devin foarte activi și își pot dori din ce în ce mai mult.

Nutriționiștii spun că aceste alimente pot stimula eliberarea de hormoni metabolici, de stres și de apetit, cum ar fi insulina, cortizolul și dopamina, care joacă un rol important în ceea ce privește pofta de mâncare, scrie EatThis.com.

Carnea roșie

Carnea roșie include carnea de vită, precum și carnea de porc, de vițel, de miel și de oaie, de vânat și de capră ori bivol. Carnea roșie poate fi înlocuită cu fructele de mare pentru a beneficia de un aport proteic suficient de bun.

Studiile făcute cu privire la carnea roșie au demonstrat că este suficient să reduci consumul la 500 de grame pe săptămână. Astfel, te vei putea bucura de aromele sale inconfundabile și nu-ți vei pune greutatea corpului în pericol.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×