Reclamă

Consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV. Care sunt explicațiile specialiștilor

Poate nu știai asta, dar consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV. Chiar dacă este iarnă în toată regula, razele soarelui vor ataca pielea în continuare. De aceea, dermatologii recomandă cremele cu factor de protecție chiar și în sezonul rece, când soarele nu este mereu vizibil pe cer.

Publicat: 9 februarie 2023, 7:44
Mai mulți struguri de culoare închisă se află într-un coșuleț de lemn cu mânere metalice
Cercetătorii au constatat faptul că un consum zilnic de struguri a contribuit la creșterea rezistenței pielii împotriva razelor solare / Profimedia Images

Studiile recente au arătat care sunt beneficiile strugurilor asupra pielii. Să nu uităm că o expunere moderată la soare este excelentă pentru a obține cantitatea de vitamina D necesară pentru organism. Cu toate acestea, o expunere prea mare la razele UV poate avea efecte negative asupra sănătății tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV

Expunerea pe termen lung la soare poate provoca leziuni ale pielii, de aceea este foarte important să știi cum să te protejezi. Poți apela la soluții naturale care pot face minuni pentru pielea ta. Potrivit unui studiu recent, strugurii ajută la protejarea pielii împotriva razelor UV dăunătoare.

Cercetătorii au constatat faptul că includerea strugurilor în dieta zilnică a contribuit la creșterea rezistenței pielii împotriva razelor solare. Polifenolii naturali care se găsesc în struguri reprezintă un alt motiv pentru care strugurii sunt un plus pentru regimul de îngrijire a pielii, scrie CTV News.

Strugurii protejează piele de radicalii liberi și de radiațiile solare, iar automat, luptă și împotriva semnelor de îmbătrânire. În plus, studiile au mai arătat și faptul că boabele de strugure luptă împotriva petelor de piele și a cancerului de piele.

Suplimentul de vitamina C este important pentru ca pielea să producă colagen, așadar, contribuie la fermitatea tinerească a pielii feței. Deoarece strugurii sunt bogați în vitamina C și antioxidanți, aceștia pot contribui, de asemenea, la întinerirea tenului.

Reclamă

Află cum poți avea mai multă grijă de pielea ta, acasă, folosind produse naturale și sănătoase.

Strugurii au beneficii multiple asupra organismului

Consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV, dar te ajută să-ți menții și organismul sănătos. De aceea, specialiștii recomandă să-i integrezi în dieta ta alimentară fără să mai stai prea mult pe gânduri. Sunt plini de nutrienți, grăsimi sănătoase, fibre și vitamine.

Reclamă

Susțin sănătatea inimii

Strugurii au capacitatea de a reduce tensiunea arterială. În plus, ajută organismul să regleze nivelul de colesterol.

Astfel, acest fruct este luptă împotriva bolilor de inimă.

Reduc nivelul de zahăr din sânge

Chiar dacă strugurii au un conținut ridicat de zahăr, persoanele cu diabet zaharat pot, în general, să îi consume cu moderație.

Susțin sănătatea ochilor

Strugurii conțin antioxidanți, printre care și luteina. Aceasta protejează ochii împotriva posibilelor boli oculare comune, scrie publicația Healthshots.

Strugurii sporesc capacitatea de memorare

Studiile au arătat că boabele de struguri consumate cu măsură au favorizat o activitate cerebrală mai accentuată. De altfel, capacitatea de memorare a participanților la studii a crescut simțitor.

Reduc inflamația

Strugurii au inclusiv proprietăți antiinflamatorii. Astfel, ajută organismul să lupte împotriva afecțiunilor precum bolile de inimă, artrita, diabetul și tulburări autoimune. Cu toate acestea, medicii recomandă ca strugurii să fie consumați cu atenție, mai ales pentru că au mult zahăr în compoziție. Așadar, în cazul anumitor persoane, consumul excesiv de struguri ar putea să le producă neplăceri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×