Reclamă

Motivul pentru care poți avea unghiile moi. Ce poți face pentru îngrijirea acestora

Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care poți avea unghiile fragile și moi? Experții în frumusețe îți vin în ajutor și dezleagă acest mister. Iată ce poți face pentru îngrijirea unghiilor tale și cum poți obține manichiura mult visată.

Publicat: 22 ianuarie 2023, 6:56
O femeie frumoasă care își arată unghiile albe curate și sănătoase, dar care sunt moi
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care poți avea unghiile fragile și moi? Experții în frumusețe îți vin în ajutor / Shutetrstock

Mâinile unei femei reprezintă cartea sa de vizită. O manichiură trebuie să fie curată și îngrijită, iar pentru ca acest lucru să fie posibil vei avea nevoie de unghii rezistente și sănătoase. De multe ori unghiile noastre au de suferit din cauza factorilor interni sau a celor externi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care poți avea unghiile moi

Dacă și tu ai unghiile moi și fragile, atunci acest articol este potrivit pentru tine. Poate să devină frustrant să lucrezi la creșterea unghiilor, iar la final de zi să realizezi că acestea s-au rupt din cauza fragilității lor. Unii omani au în mod natural unghiile moi, spun experții.

Însă există și excepții care ține de sănătatea organismului, dar și de factorii externi la care unghiile au fost expuse.

Dacă unghiile tale se rup cu ușurință, au un aspect subțire și poți observa cum se îndoaie cu ușurință, atunci cel mai probabil și tu ai unghii moi și fragile. Iată care ar putea fi principalele cauze care ar putea sta la baza problemei tale.

Expunerea la ingrediente de curățare

Reclamă

Atunci când folosești substanțe de curățare este recomandat să te asiguri că ai pe mâini mănuși de protecție. Substanțele chimice dure din produsele de curățare pot provoca daune unghiilor tale. Experții în frumusețe spun că unghiile moi sunt fragile și pot fi mult mai ușor afectate de către substanțele chimice din produsele de curățare.

Manichiura cu gel poate avea un impact negativ

Pentru unele persoane manichiura cu gel poate produce mai multe daune decât beneficii. Unghile acrilice sau cele cu gel pot avea o multitudine de efecte dăunătoare asupra unghiilor naturale. Acest tip de manichiură ar putea duce în timp la agravarea situației unei persoane care se confruntă deja cu unghiile moi și fragile.

Reclamă

Munca cu mâinile

Cercetările au demonstrat că lucrul în condiții umede poate duce la creșterea fragilității unghiilor. Expunerea repetată la apă poate duce la un peeling al unghiei. Dacă unghiile tale sunt deja moi, atunci este recomandat să eviți mediile care ar putea să agraveze situația acestora. Află mai multe despre cum poți să-ți îngrijești unghiile în sezonul rece și ce poți face pentru frumusețea și sănătatea acestora.

Înaintarea în vârstă

Înaintarea în vârstă vine uneori cu anumite probleme de sănătate. Metabolismul încetinește, iar nutrienții nu maia jung într-o măsură la fel de mare să fie absorbiți de către organism. Procesul de îmbătrânire duce la scăderea conținutului de keratină din unghii și păr.

Alimentație nesănătoasă

Alimentația joacă un rol cheie când vine vorba de sănătatea unghiilor și părului. Dacă organismul tău nu primește nutrienții suficient, atunci unghiile tale vor avea și ele de suferit. Persoanele care au unghii moi suferă, de cele mai multe ori, de lipsă de fier. Astfel, se recomandă o dietă echilibrată, bogată în vitamine și nutrienți necesari întăririi unghiilor și nu numai.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×