Reclamă

Îngrijirea unghiilor în sezonul rece. Care sunt cele mai eficiente tratamente

Sezonul rece și-a intrat în drepturi și vei avea nevoie de o îngrijire suplimentară. Pentru că frigul nu afectează doar pielea, îngrijirea unghiilor în sezonul rece trebuie să devină o prioritate în rutina ta.

Publicat: 10 decembrie 2022, 6:00

Dacă unghiile tale sunt crăpate, se rup ușor și sunt fragile, mail ales în timpul lunilor de iarnă, ți-am pregătit câteva remedii care te-ar putea ajuta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îngrijirea unghiilor în sezonul rece

Trebuie să știi, mai întâi de toate, că este normal să ai probleme cu pielea în perioada rece a anului. Din cauza frigului poți avea pielea uscată, mâncărimi la nivelul pielii, probleme cu scalpul, precum mătreața sau tendință de îngrășare.

Unghiile au de asemenea de suferit din cauza frigului. Unghiile fac parte din sistemul tegumentar al corpului și se dezvoltă din stratul exterior al pielii, epiderma.

Hidratarea pielii reprezintă un prim pas

În timpul iernii, atât pielea cât și unghiile tale pierd cantități importante de umiditate din cauza temperaturilor scăzute, scrie publicația healthshots.com. Din cauza aceasta, unghiile devin uscate și fragile.

Reclamă

Pentru a avea grijă de tine trebuie să menții o hidratare a pielii și a unghiilor constantă. Desigur, poți discuta cu medicul tău despre cea mai bună opțiune de cremă pentru hidratare, în funcție de nevoile tale.

De asemena, poți folosi ulei de cocos sau de migdale pentru a oferi puțină atenție cuticulelor tale. Important este, de asemenea, să folosești un săpun cu mai multă glicerină, astfel mâinile nu se vor usca la fel de repede.

Folosește o mască hidratantă pentru unghii

Reclamă

Măștile bogate în unt de shea, uleiuri de avocado sau jojoba sunt o opțiune foarte bună pentru îngrijirea unghiilor în sezonul rece.

Acestea oferă o hidratare în profunzime. În plus, poți aplica pe unghie și câteva lingurițe de miere, masând ușor pentru a intra în piele. De asemenea, poți folosi chiar și puțin suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu, pentru curățare.

Tratament cu mănuși pentru hidratare intensă

În cazul în care ai probleme mari de hidratare, îți recomandăm să folosești o pereche de mănuși cu efect de menținere a nivelului de hidratare.

Aceste mănuși se folosesc după aplicarea unei creme intens hidratante pentru hrănire în profunzime și este un ajutor de nădejde pentru îngrijirea unghiilor în sezonul rece.

Folosește un lac de unghii

Aplică o bază peste unghii pentru a le proteja mai bine de factorii externi. Iată câteva sfaturi utile pentru unghii rezistente. În plus, acesta va oferi unghiei un aspect frumos, natural și curat.

Folosirea unui astfel de lac va preveni ruperea unghiei și o va hidrata. Trebuie să reții faptul că înainte de a aplica un lac colorat peste unghie, ai nevoie mai întâi de o bază. Astfel o vei proteja și culoarea se va menține mai mult timp pe unghie

Alimentația este importantă pentru îngrijirea unghiilor în sezonul rece

Pentru că nu doar din exterior se poate rezolva o problemă, trebuie să știi că și alimentația este la fel de importantă.

Experții recomandă consumul de legume și fructe bogate în minerale. De asemenea, suplimentele cu vitamine, în special cele cu biotină sunt foarte utile pentru unghii sănătoase.

Atât nucile cât și peștele te pot ajuta pentru a menține sănătatea unghiilor și a pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×