Reclamă

De ce apar punctele de grăsime pe față. Sfaturi utile pentru a scăpa de ele

Punctele de grăsime mai sunt cunoscute sub denumirea de milia. Acestea sunt întâlnite la persoanele de toate vârstele și pot apărea din diferite cauze. Hai să aflăm împreună de ce apar punctele de grăsime pe față și prin ce metode le putem îndepărta,

Publicat: 23 noiembrie 2022, 6:04

Punctele de grăsime sunt, de obicei de culoare albă sau gălbuie. Ele apar pe piele fără a avea o singură cauză specifică. Diametrul punctelor milia variază, iar în interiorul lor se găsește proteina numită keratină. Această proteină se găsește în țesutul pielii, în componența unghiilor și a părului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce sunt punctele de grăsime

Punctele de grăsime apar fără o cauză anume, spun specialiștii. Totuși acestea nu ar trebui să te îngrijoreze. De regulă, milia apar atunci când celulele moarte de keratină rămân blocate pentru o perioadă mai lungă de timp sub piele.

De multe ori sunt asemănătoare cu acneea, însă în ansamblu sunt lucruri complet diferite. Punctele de grăsime nu produc inflamații și uneori pot dispărea de la sine. În ciuda faptului că nu provoacă un disconfort fizic, ele pot provoca un disconfort estetic vizibil.

Cel mai adesea vei observa punctele de grăsime la nivelul feței. Poți să întâlnești puncte de grăsime în zona nasului, a bărbiei, a pleoapelor și chiar pe frunte.

Milia sunt întâlnite la adolescenți adulți de toate vârstele, uneori chiar și la copii.

Reclamă

De ce apar punctele de grăsime pe față

Punctele de grăsime de la nivelul feței pot apărea dintr-o gamă largă de motive. De cele mai multe ori este vorba de problemele de sănătate ale pielii. Milia pot să apară atunci când utilizezi produse de hidratare nepotrivite pentru tipul tău de ten.

Aceste produse blochează glandele sebacee și în timp vor apărea puncte de grăsime. Uneori pot apărea ca un rezultat a unei iritații de la produsele cosmetice. Transpirația în exces și igiena precară sunt alte două cauze frecvente ale apariției punctelor de grăsime.

Reclamă

Nu în ultimul rând, milia apar ca urmare a procesului de îmbătrânire. Înaintarea în vârstă face ca procesul natural de exfoliere să fie mult mai dificil.

Deși punctele de grăsime nu creează un disconfort fizic, ele pot fi supărătoare din punct de vedere estetic. Persoanele care își doresc să scape de acestea pot apela la crioterapie, peeling chimic sau dermabraziune.

Specialiștii spun că poți scăpa de acestea folosind produse care conțin retinoizi, însă acest lucru trebuie făcut doar la recomandarea medicului dermatolog specialist. Cel mai bine este să faci o vizită într-un cabinet de dermatologie pentru a alege cea mai potrivită soluție pentru tine.

Este important să ai o rutină de îngrijire a tenului cât mai corectă. Iată care este ordinea corectă de aplicare a produselor de skin care.

Sfaturi pentru prevenirea apariției punctelor de grăsime

Dacă ai înțeles de ce apar punctele de grăsime pe față, atunci trebuie să înțelegi și ce poți face pentru a putea preveni apariția lor. Specialiștii spun că este important să eviți expunerea zilnică la soare, mai ales în perioada de vară. Puctele de grăsime apar și din această cauză, relatează womenshealthmag.com.

Folosește întotdeauna un produs cu un factor de protecție ridicat. Totodată, se recomandă evitarea aplicarea uleiurilor sau a produselor emoliente grase la nivelul feței. În rutina de îngrijire este recomandat să folosești un produs de exfoliere a tenului cel puțin o dată pe săptămână.

Un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată vor ajuta la prevenirea apariției punctelor de grăsime. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×