Reclamă

Cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului. Sfaturi utile de la specialiștii în frumusețe

Îngrijirea părului este extrem de importantă. O rutină adecvată poate face diferența dintre un păr strălucitor și unul lipsit de viață. Specialiștii în frumusețe vin în ajutor și de această dată. Ei te învață cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului.

Publicat: 29 septembrie 2022, 6:00
O femeie frumoasă cu părul lung care ține o sticluță și prezintă cum să folosești corect uleiul de măsline pentru îngrijirea părului
Specialiștii în frumusețe vin în ajutor și de această dată. Ei te învață cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului / Shutterstock

Uleiul de măsline poate fi folosite pentru pregătirea produselor de îngrijire a tenului, a corpului, dar și a părului. Încă din cele mai vechi timpuri acesta a fost folosit de femei datorită proprietăților sale hidratante. Uleiul de măsline poate fi folosit cu succes în îngrijirea părului deteriorat, care are nevoie de o reîmprospătare.

Cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului

Atunci când părul are de suferit, acesta are nevoie de o reîmprospătare. De cele mai multe ori alegem varianta de a-l tunde pentru a scăpa de firele deteriorate. În timp ce tunderea vărfurilro este recomandată sprea a fi făcută la câteva luni, îngrijirea părului ar trebui să fie prioritară. Îngrijirea părului te poate salva din a tăia mai mulți centimetri decât ți-ai dori.

În acest sens, trebuie să ai pusă la punct o rutină atentă, potrivită tipului tău de scalp și de păr. În funcție de necesitățile fiecărei persoane, aceasta își poate adapta rutina. Uleiul de măsline ajută la hidratarea părului și la repararea firelor deteriorate. Deși nu există multe evidențe științifice care să dovedească beneficiile uleiului de măsline, specialiștii în frumusețe nu-i contestă efectul surprinzător asupra frumuseții părului.

Uleiul de măsline ajută la repararea firelor deteriorate, oferă părului mai multă strălucire și totodată îl face să se simtă mai fin la atingere. Desigur, experții spun că uleiul de măsline este extrem de pretențios la aplicare, prin urmare ar putea exista câteva greșeli pe care le poți face la început de drum.

Un alt ulei recomandat pentru îngrijirea părului este uleiul de cocos, află mai multe despre beneficiile acestuia, dar și despre întrebuințările mai puțin cunoscute ale uleiului de cocos. Dacă te întrebi cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului, află că acesta trebuie utilizat în doze mici.

Reclamă

Principalii pași de aplicare a uleiului de măsline

Dacă nu ți-ai mai aplicat ulei de măsline în trecut pe păr, atunci poți începe prin a  aplica o lingură, maxim două, de acesta pe păr. Folosirea uleiului de măsline variază în funcție de lungimea părului și de cât de deteriorat este acesta. După ce ai pregătit doza potrivită de ulei pe care urmează să o folosești, este recomandat să începi cu un masa.

Masajul scalpului cu ulei de măsline, pentru câteva minute, este benefic pentru stimularea creșterii părului. Mai mult, dacă te confrunți cu un scalp uscat predispus la mătreață, acest masaj te-ar putea ajuta să scapi de această problemă.

Reclamă

Uleiul de măsline are proprietăți hidratante. Nu în ultimul rând, poți combina uleiul de măsline cu o mască de păr pe care obișnuiești deja să o aplici. În felul acesta o să sporești efectul uleiului de măsline asupra firelor de păr.

Îți recomandăm și câteva idei de măști naturale pentru îngrijirea părului. Acestea sunt ideale pentru a avea un păr sănătos și strălucitor. Ultimul pas ține de spălarea părului. După ce ai lăsat uleiul de măsline să acționeze este important să îl îndepărtezi din păr. La final părul tău ar trebui să fie mult mai strălucitor și hidratat.

Pentru ce tip de păr este potrivit uleiul de măsline

Nu este greu să înțelegi cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului. Acesta se aplică ușor și are efecte rapide și vizibile asupra podoabei capilare. Uleiul de măsline poate fi folosit, în general, de orice tip de păr.

Totodată specialiștii în frumusețe recomandă folosirea uleiului de măsline în special persoanelor care au părul subțire sau care au trecut cu acesta printr-un proces chimic. Părul tratat chimic are nevoie de și mai multă atenție și grijă. Acesta se deteriorează mult mai ușor și este predispus ruperii și degradării.

În acest sens, specialiștii spun că este necesară o îngrijire atentă și bine pusă la punct a părului tratat chimic. Uleiul de măsline este ideal pentru persoanele care au părul deteriorat sau care a fost tratat chimic, spun specialiștii pentru Healthline.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×