Reclamă

Cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului. Sfaturi utile de la specialiștii în frumusețe

Îngrijirea părului este extrem de importantă. O rutină adecvată poate face diferența dintre un păr strălucitor și unul lipsit de viață. Specialiștii în frumusețe vin în ajutor și de această dată. Ei te învață cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului.

Publicat: 29 septembrie 2022, 6:00

Uleiul de măsline poate fi folosite pentru pregătirea produselor de îngrijire a tenului, a corpului, dar și a părului. Încă din cele mai vechi timpuri acesta a fost folosit de femei datorită proprietăților sale hidratante. Uleiul de măsline poate fi folosit cu succes în îngrijirea părului deteriorat, care are nevoie de o reîmprospătare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului

Atunci când părul are de suferit, acesta are nevoie de o reîmprospătare. De cele mai multe ori alegem varianta de a-l tunde pentru a scăpa de firele deteriorate. În timp ce tunderea vărfurilro este recomandată sprea a fi făcută la câteva luni, îngrijirea părului ar trebui să fie prioritară. Îngrijirea părului te poate salva din a tăia mai mulți centimetri decât ți-ai dori.

În acest sens, trebuie să ai pusă la punct o rutină atentă, potrivită tipului tău de scalp și de păr. În funcție de necesitățile fiecărei persoane, aceasta își poate adapta rutina. Uleiul de măsline ajută la hidratarea părului și la repararea firelor deteriorate. Deși nu există multe evidențe științifice care să dovedească beneficiile uleiului de măsline, specialiștii în frumusețe nu-i contestă efectul surprinzător asupra frumuseții părului.

Uleiul de măsline ajută la repararea firelor deteriorate, oferă părului mai multă strălucire și totodată îl face să se simtă mai fin la atingere. Desigur, experții spun că uleiul de măsline este extrem de pretențios la aplicare, prin urmare ar putea exista câteva greșeli pe care le poți face la început de drum.

Un alt ulei recomandat pentru îngrijirea părului este uleiul de cocos, află mai multe despre beneficiile acestuia, dar și despre întrebuințările mai puțin cunoscute ale uleiului de cocos. Dacă te întrebi cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului, află că acesta trebuie utilizat în doze mici.

Reclamă

Principalii pași de aplicare a uleiului de măsline

Dacă nu ți-ai mai aplicat ulei de măsline în trecut pe păr, atunci poți începe prin a  aplica o lingură, maxim două, de acesta pe păr. Folosirea uleiului de măsline variază în funcție de lungimea părului și de cât de deteriorat este acesta. După ce ai pregătit doza potrivită de ulei pe care urmează să o folosești, este recomandat să începi cu un masa.

Masajul scalpului cu ulei de măsline, pentru câteva minute, este benefic pentru stimularea creșterii părului. Mai mult, dacă te confrunți cu un scalp uscat predispus la mătreață, acest masaj te-ar putea ajuta să scapi de această problemă.

Reclamă

Uleiul de măsline are proprietăți hidratante. Nu în ultimul rând, poți combina uleiul de măsline cu o mască de păr pe care obișnuiești deja să o aplici. În felul acesta o să sporești efectul uleiului de măsline asupra firelor de păr.

Îți recomandăm și câteva idei de măști naturale pentru îngrijirea părului. Acestea sunt ideale pentru a avea un păr sănătos și strălucitor. Ultimul pas ține de spălarea părului. După ce ai lăsat uleiul de măsline să acționeze este important să îl îndepărtezi din păr. La final părul tău ar trebui să fie mult mai strălucitor și hidratat.

Pentru ce tip de păr este potrivit uleiul de măsline

Nu este greu să înțelegi cum să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului. Acesta se aplică ușor și are efecte rapide și vizibile asupra podoabei capilare. Uleiul de măsline poate fi folosit, în general, de orice tip de păr.

Totodată specialiștii în frumusețe recomandă folosirea uleiului de măsline în special persoanelor care au părul subțire sau care au trecut cu acesta printr-un proces chimic. Părul tratat chimic are nevoie de și mai multă atenție și grijă. Acesta se deteriorează mult mai ușor și este predispus ruperii și degradării.

În acest sens, specialiștii spun că este necesară o îngrijire atentă și bine pusă la punct a părului tratat chimic. Uleiul de măsline este ideal pentru persoanele care au părul deteriorat sau care a fost tratat chimic, spun specialiștii pentru Healthline.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×