Reclamă

Sfaturi pentru stimularea creșterii părului. Ce metode poți aplica chiar la tine acasă

Știm deja că nu există produse minune care să te ajute la creșterea rapidă a părului. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care le putem schimba în stilul nostru de viață pentru a vedea câteva schimbări vizibile. Ți-am pregătit o listă cu sfaturi utile pentru stimularea creșterii părului.

Publicat: 27 august 2022, 6:42

Specialiștii spun că este ceva natural să pierzi în jur de 100 de fire de păr zilnic. Părul crește de la rădăcină, din partea inferioară a folicului, de sub piele. Sângele din scalp merge la folicul și furnizează acestuia oxigen și nutrienții necesari rădăcinii părului, nutrienți care ajută la creșterea acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru stimularea creșterii părului

Pe măsură ce părul crește, acesta va împinge prin piele și va trece pe lângă o glandă uleioasă. Acel ulei este cel care face firu strălucitor și moale. De-a lungul timpului părul se regenerează. Astfel că procesul de cădere al părului este complet natural.

Totuși, dacă te confrunți cu o cădere a părului alarmantă, în acest caz este necesar să consulți medicul specialist pentru a stabili un eventual tratament. Dacă nu te confrunți cu o astfel de pierdere a părului, poți să-i stimulezi creșterea cu ajutorul unor trucuri ușoare și rapide. Mai mult, poți să-ți îngrijești părul cu ajutor unor măști speciale de îngrijire pe care le poți prepara acasă.

Evită dietele restrictive

Pe lista de sfaturi pentru stimularea creșterii părului se află evitarea dietelor restrictive. Specialiștii spun că nu putem controla tot ceea ce ne afectează creșterea părului. Totuși, există lucruri pe care le putem le putem consuma și care să ne ajute la îmbunătățirea aspectului părului nostru.

Reclamă

Părul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a crește puternic și sănătos. O dietă restrictivă poate reduce resursele de nutrienți necesari pentru creșterea părului. Creșterea părului este o prioritate relativ scăzută în comparație cu alte funcții ale corpului.

Astfel, creșterea părului este oprită rapid atunci când corpul tău este supus stresului din cauza dietei restrictive. Chiar și după reluarea dietei sănătoase, poți observa căderea părului.

Acest lucru poate dura câteva luni, până ce părul își reintră în ciclul complet de creștere.

Reclamă

Verifică aportul de proteine

Dacă dieta ta este restrictivă, în mod cert părul tău va avea de suferit. Proteinele ajută la creșterea și întărirea firului de păr, prin urmare acestea sunt esențiale în dieta ta. Părul nu va crește așa cum îți dorești dacă nu-i oferi organismului necesarul zilnic de proteine.

Pregătirea unei mese echilibrate, cu un aport adecvat de proteine, este importantă pentru creșterea optimă a părului. În general, medicii recomandă 50 de grame de proteine pe zi. Acestea se ajustează în funcție de nevoile fiecărui organism în parte. Uite o listă cu alimente bogate în proteine. Acestea sunt recomandate pentru dieta ta zilnică.

Fă-ți un masaj al scalpului

Un masaj al scalpului poate ajuta la relaxarea și ameliorarea stresului. Un studiu din anul 2016 a arătat că masajul scalpului ajută la îmbunătățirea sănătății părului. Masajul scalpului este recomandat zilnic, pentru cel puțin patru minute, scrie publicația Healthline.com.

După 24 de săptămâni, cercetătorii spun că încep să apară primele rezultate. Mai sunt necesare studii în acest sens, însă rezultatele obținute par promițătoare. Mai mult, masajul scalpului poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge de sub piele. Acest lucru duce la rândul său la un păr mai gros și mai puternic.

Fii atentă la produsele cu căldură

Pe lista de sfaturi pentru stimularea creșterii părului se numără și evitarea produselor cu căldură. Uscătoarele de păr, plăcile de îndreptat părul sau ondulatoarele pot deteriora părul și pot provoca ruperea acestuia.

Sigur, evitarea coafurii cu căldură nu este o opțiune pe termen lung, dar poți încerca reducerea folosirii acesteia. Scăderea temperaturii instrumentelor de coafat poate ajuta, de asemenea, la reducerea daunelor provocate părului.

Utilizarea unui produs de protecție împotriva călduri  este mai mult decât necesar înainte de a utiliza un instrument de coafat încălzit.

Ai grijă la aportul de nutrienți

Vitaminele, mineralele și acizii grași trebuie să existe în dieta ta zilnică. Nutrienții necesari creșterii părului sunt reprezentați de biotină, vitamina C, vitamina D, vitamina E, fier, zinc, omega 3 și omega 6. Studiile au arătat că nivelul scăzut de vitamina D, acid folic și zinc pot duce la căderea părului. Un studiu din 2015 spune că suplimentele cu omega 3 și omega 6, timp de șase luni, pot ajuta la protejarea împotriva căderii părului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×