Reclamă

Trucuri pentru un păr puternic și strălucitor. Cum poți obține rezultatele dorite la tine acasă

Fiecare femeie este preocupată de frumusețea și îngrijirea podoabei capilare. La fel ca unghiile acesta oferă un indiciu despre viața unei persoane. Ți-a pregătit câteva trucuri pentru un păr puternic și strălucitor.

Publicat: 13 iulie 2022, 7:21

Nu este nevoie să investești în produse costisitoare pentru a avea parte de un păr puternic și sănătos. Este suficient să faci câteva schimbări mici care în timp îți vor oferi rezultate majore.Studiile arată că pentru un păr rezistent este nevoie ca mai întâi să ai parte de o schimbare care să înceapă din interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru un păr puternic și strălucitor

Dacă te confrunți cu un păr fragil și subțire s-ar putea să te intereseze aceste trucuri pentru a avea un păr puternic și strălucitor. Transformarea nu va fi deloc una ușoară, dar va fi una care va merita. Procesul poate fi îndelungat, însă rezultatele vor fi garantate. Schimbările sunt necesare atât din interior, cât și din exterior. Uite ce poți face la tine acasă pentru a avea parte de un păr frumos și sănătos.

Adaugă proteinele în dieta ta

Când vine vorba de frumusețea și îngrijirea părului este foarte important să înțelegem că totul ornește de interior. Produsele de înfrumusețare nu vor avea efect dacă nu avem o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos. Stresul își pune imediat amprentă asupra podoabei capilare, iar acest lucru se poate observa atunci când părul începe să cadă tot mai des și să se subțieze.

Dieta este esențială pentru sănătatea părului și a scalpului. Părul este creat în mare parte din proteine. Specialiștii recomandă cel puțin 45 g de proteină în fiecare zi. Sursele de proteine pot fi diverse. Proteinele se găsesc atât în surse vegetale cât și în surse animale.

Reclamă

Proteinele pot fi găsite în carne, pește , produse lactate, ouă, linte, fasole, soia. Alimentele bogate în proteine îți vor oferi un plus de strălucire părului, dar și o rezistență mai mare a acestuia. Consumul de proteine se află pe lista de trucuri pentru un păr puternic și strălucitor.

Consumă alimente bogate în zinc și omega 3

Nu doar proteinele sunt esențiale pentru frumusețea părului tău. Alți nutrienți benefici care trebuie să se găsească în corpul tău sunt reprezentați de zinc și omega 3. Deficitul de zinc poate cauza căderea părului. Pentru a avea necesarul de zinc zilnic poți consuma nuci, caju sau migdale.

Reclamă

Este important să bei suficiente lichide și să consumi fructe și legume. Nutriționiștii recomandă să-ți iei necesarul de zinc din alimentele pe care le consumi, însă în funcție de consult acesta poate fi recomandat și ca supliment.

Omega 3 este un acid gras esențial pentru îngrijirea părului. Omega 3 stimulează foliculul de păr și ajută la creșterea mai rapidă a părului. Consumul de acizi grași omega 3 poate ajuta inclusiv la sănătatea scalpului care în timp va duce la o reducere a cantității de sebum.

Omega 3 se găsește în pește, salată, cereale și chiar iaurt. Consumul de alimente bogate în zinc se numără pe lista de trucuri pentru un păr puternic și strălucitor.

Alege șamponul potrivit tipului tău de păr

Printre principalele trucuri pentru un păr puternic și sănătos se numără și folosirea unui șampon adecvat tipului tău de păr. Este important să-ți cunoști tipul de păr și scalpul pentru a putea alege produsele potrivite pentru tine.

În funcție de nevoile pe care părul tău le are îți poți adapta rutina de îngrijire a acestuia. Alegerea șamponului poate depinde de textura tipului de păr, nivelul de sebum pe care scalpul tău îl produce și multe altele. Sigur și tu te-ai întrebat cât de des trebuie să te speli pe cap. Specialiștii spun că răspunsul la această întrebare este oferit de nevoile părului fiecărei persoane.

Dacă ai un scalp problematic ar trebui să fii cu atât mai atentă la produsele pe care le folosești. Există nenumărate produse adaptate unui anume tip de păr. Identifică mai întâi care este cel potrivit pentru tine.

Totodată, specialiștii recomandă să eviți șamponul care poate avea în componența sa ingrediente dăunătoare precum sulfatul lauril de amoniu sau lauril sulfat de sodiu.

Aplică o mască sau un balsam după spălare

Rutina de îngrijire a părului nu presupune doar spălarea acestuia. Pentru a avea un păr sănătos și strălucitor trebuie să-i acorzi toată atenția și grija necesară. După șamponarea și clătirea părului este important să aplicăm o mască sau un balsam.

Aceste produse sunt alese în funcție de tipul de păr. Dacă nu ești adepta măștilor din comerț, atunci poți apela cu încredere la o măștile naturale potrivită tipului tău de păr. Creează o rutină potrivită pentru tine care să-ți asigure un păr sănătos și puternic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×