Reclamă

Felul în care dormi îți poate strica părul. Ce spun experții și cum poți preveni ruperea firelor

Felul în care dormi îți poate strica părul. Specialiștii susțin că modul în care te odihnești peste noapte ar putea cauza deteriorarea părului fără să-ți dai seama. Aceasta este una dintre cauzele probabile are încrețiturilor și ale firelor rupte de pe pernă.

Publicat: 29 martie 2022, 7:03

Te-ai trezit dimineața și când te-ai uitat în oglindă ai descoperit că părul tău arată ca și cum te-ai fi ciufulit intenționat? Nu este nimic neobișnuit să te trezești după o noapte de odihnă cu părul creț și în toate direcțiile. Cu toate acestea, există o modalitate prin care poți evita complet acest lucru. E nevoie doar să schimbi un lucru în rutina ta de somn.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Felul în care dormi îți poate strica părul

Potrivit Mirror.com, un expert în îngrijirea părului spune că trebuie să fii atentă cu părului tău și în timp ce dormi. Rutina de îngrijire noaptea este la fel de importantă ca și în timpul zilei. Lăsarea părului liber peste noapte ar putea cauza ruperea și încrețirea șuvițelor tale.

Cum poți opri încrețirea peste noapte? Prinde-ți părul înainte de a merge la culcare.

În cazul în care te confrunți cu căderea masivă a părului, află mai multe despre cum îți influențează dieta podoaba capilară.

Reclamă

Guruul îngrijirii părului, care postează pe Instagram sub numele de utilizator @_yourbesthair, a susținut că a dormi cu părul în jos ar trebui să fie un soi de interdicție. Ea spune că toate mișcările pe care le faci în timp ce dormi creează frecare între cap și pernă. Din nefericire pentru părul tău, frecarea este cel mai mare dușman al său. Aceasta face ca cuticulele să se ridice și să se rupă, rezultând vârfuri despicate.

Prin urmare, expertul în păr spune că ar trebui să dormi întotdeauna cu părul în sus ori de câte ori este posibil. Acest lucru va minimiza contactul pe care îl au firele tale cu perna și va reduce frecarea care provoacă ruperea.

Recomandarea este să faci o împletitură lejeră și să dormi așa pentru a nu-ți rupe părul. Poți încerca și simpla ridicare a podoabei capilare pe pernă pentru a-l ține departe de față toată noaptea.

Reclamă

În cazul în care optezi pentru o împletitură, asigură-te că nu prinzi părul prea strâns. Acest lucru ar putea avea efectul opus și poate provoca ruperi mai mari.

Ce schimbări poți face în rutina de somn

Clipul de mai sus este descris astfel: „Este mai bine dacă dormi cu părul în sus decât în jos. Fie că este vorba despre o împletitură, o coadă de cal sau un coc lejer, vei experimenta mai puține ruperi. Nu te vei mai confrunta nici cu încrețirea părului”.

Dacă îți dorești ca părul să fie cât se poate de sănătos, mai sunt câțiva pași pe care îi poți lua în considerare. Iată cum te poți asigura că toate mișcările din timpul nopții nu îți distrug niciodată șuvițele.

Investește într-o față de pernă din mătase sau satin. Un astfel de material ar putea face o diferență enormă pentru părul tău pe termen lung. Suprafața netedă a husei va permite capului să se miște cu mai puțină frecare. Dacă nu vrei să faci asta, ai putea opta în schimb pentru o bonetă de mătase pentru a-ți menține părul acoperit în timp ce dormi.

Mulți dintre cei care au văzut postarea pe Instagram au fost recunoscători pentru sfat. Alții au fost de acord că sfaturile ei merită cu siguranță încercate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×