Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă

Manichiura este o parte însemnată din rutina de frumusețe a unei femei. Nimic nu este mai frumos decât un strat nou de ojă. Cu toate acestea, pentru a îndepărta oja veche, ai nevoie de un produs care îți poate afecta organismul. Iată ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă.

Publicat: 27 martie 2022, 7:00

Acetona este de mai ajutor atunci când vrei să îndepărtezi oja cea veche. Aceasta te ajută să o îndepărtezi și o dizolvă ca și nicio culoare nu ar fi fost acolo. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul acetonei și al acetatului de etil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, află și care este efectul ojei asupra unghiilor tale.

Ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă

În cazul în care vrei să-ți îndepărtezi oja de pe unghii, ai două variante. Fie apelezi la o soluție preparată în casă, fie cumperi din magazin acetonă. Pe rafturile magazinelor există o mulțime de variante de acetonă, dizolvant de unghii, cu mirosuri plăcute sau nu.

Potrivit site-urilor de specialitate, acetona cumpărată din magazine poate fi grupată în două mari categorii. Există dizolvant cu acetonă și dizolvanți de ojă fără acetonă.

Acetona este un ingredient comun care se regăsește pe majoritatea produselor de dizolvare a ojei de pe unghii. Chiar dacă este un ingredient foarte eficient, acetona poate fi, de asemenea, un ingrediet dur pentru unghii și pielea din jurul lor.

Reclamă

Acetona îți poate afecta straturile unghiilor și le poate usca. Aceasta îndepărtează uleiul pe care unghia îl produce în mod natural. Dacă ai unghii casante, e recomandat să eviți agenții de îndepărtare a lacului de unghii cu acetonă.

Dizolvantul fără acetonă, în schimb, nu cauzează neplăceri, dar pur și simplu nu este la fel de eficient.

Un alt dezavantaj al dizolvantului cu acetonă este faptul că atunci când îl aplici pe unghii inhalezi vaporii de acetonă. Potrivit thelist.com, în timp ce unele persoane inhalează accidental vapori de acetonă, alții o fac intenționat.

Reclamă

Vaporii de acetonă pot fi periculoși

Dacă lucrezi într-un salon de manichiură sau ai petrecut mult timp într-un salon de manichiură, cu siguranță știi că mirosul acetonei seamănă cu mirosului unor agenți chimici. Una dintre substanțele chimice folosite frecvent este dizolvantul de ojă. Într-un salon slab ventilat, s-ar putea să inhalezi mai mulți vapori decât ar trebui.

Acetona din dizolvantul de unghii este la fel de nesănătoasă pentru unghii la fel cum chimicalele îți inhalate pot afecta rinichii, creierul sau sistemul nervos, scrie Medical News Today.

Chiar dacă substanța chimică transparentă și incoloră poate fi naturală, ori produsă în laborator, expunerea la aceasta poate irita ochii sau pielea. Expunerea pe termen lung la acetonă vă poate deteriora permanent ochii.

Potrivit Bee Naturals, pericolele inhalării de acetonă pentru îndepărtarea lacului de unghii includ, de asemenea, amețeli, strănut, pierderea conștienței și chiar tuse severă.

Pentru persoanele care acetonă în mod regulat, agentul de îndepărtare a lacului de unghii a fost clasificat ca un inhalator, iar efectele secundare ale acestuia includ amețeli și dificultăți de exprimare, scrie Very Well Mind.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×