Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă

Manichiura este o parte însemnată din rutina de frumusețe a unei femei. Nimic nu este mai frumos decât un strat nou de ojă. Cu toate acestea, pentru a îndepărta oja veche, ai nevoie de un produs care îți poate afecta organismul. Iată ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă.

Publicat: 27 martie 2022, 7:00

Acetona este de mai ajutor atunci când vrei să îndepărtezi oja cea veche. Aceasta te ajută să o îndepărtezi și o dizolvă ca și nicio culoare nu ar fi fost acolo. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul acetonei și al acetatului de etil.

De asemenea, află și care este efectul ojei asupra unghiilor tale.

Ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă

În cazul în care vrei să-ți îndepărtezi oja de pe unghii, ai două variante. Fie apelezi la o soluție preparată în casă, fie cumperi din magazin acetonă. Pe rafturile magazinelor există o mulțime de variante de acetonă, dizolvant de unghii, cu mirosuri plăcute sau nu.

Potrivit site-urilor de specialitate, acetona cumpărată din magazine poate fi grupată în două mari categorii. Există dizolvant cu acetonă și dizolvanți de ojă fără acetonă.

Acetona este un ingredient comun care se regăsește pe majoritatea produselor de dizolvare a ojei de pe unghii. Chiar dacă este un ingredient foarte eficient, acetona poate fi, de asemenea, un ingrediet dur pentru unghii și pielea din jurul lor.

Reclamă

Acetona îți poate afecta straturile unghiilor și le poate usca. Aceasta îndepărtează uleiul pe care unghia îl produce în mod natural. Dacă ai unghii casante, e recomandat să eviți agenții de îndepărtare a lacului de unghii cu acetonă.

Dizolvantul fără acetonă, în schimb, nu cauzează neplăceri, dar pur și simplu nu este la fel de eficient.

Un alt dezavantaj al dizolvantului cu acetonă este faptul că atunci când îl aplici pe unghii inhalezi vaporii de acetonă. Potrivit thelist.com, în timp ce unele persoane inhalează accidental vapori de acetonă, alții o fac intenționat.

Reclamă

Vaporii de acetonă pot fi periculoși

Dacă lucrezi într-un salon de manichiură sau ai petrecut mult timp într-un salon de manichiură, cu siguranță știi că mirosul acetonei seamănă cu mirosului unor agenți chimici. Una dintre substanțele chimice folosite frecvent este dizolvantul de ojă. Într-un salon slab ventilat, s-ar putea să inhalezi mai mulți vapori decât ar trebui.

Acetona din dizolvantul de unghii este la fel de nesănătoasă pentru unghii la fel cum chimicalele îți inhalate pot afecta rinichii, creierul sau sistemul nervos, scrie Medical News Today.

Chiar dacă substanța chimică transparentă și incoloră poate fi naturală, ori produsă în laborator, expunerea la aceasta poate irita ochii sau pielea. Expunerea pe termen lung la acetonă vă poate deteriora permanent ochii.

Potrivit Bee Naturals, pericolele inhalării de acetonă pentru îndepărtarea lacului de unghii includ, de asemenea, amețeli, strănut, pierderea conștienței și chiar tuse severă.

Pentru persoanele care acetonă în mod regulat, agentul de îndepărtare a lacului de unghii a fost clasificat ca un inhalator, iar efectele secundare ale acestuia includ amețeli și dificultăți de exprimare, scrie Very Well Mind.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de cumpănă. Aceștia trebuie să țină cont de faptul că astrele vor fi întotdeauna acolo să le ofere o mână de...
4
icon
Cătălin Cazacu, pe un fotoliu, în tricou și pantaloni scurți, la CaTine.ro
CaTine
Interviu CaTine La Masculin cu Cătălin Cazacu: „Sunt un dezastru și un haos controlat”
Cătălin Cazacu este unul dintre sportivii de renume din motociclism. Pasionat, el a dus pasiunea pentru acest sport la un nivel atât de mare, încât recunoaște că nu se vede făcând altceva în această...
5
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
PARTENERI
×