Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă

Manichiura este o parte însemnată din rutina de frumusețe a unei femei. Nimic nu este mai frumos decât un strat nou de ojă. Cu toate acestea, pentru a îndepărta oja veche, ai nevoie de un produs care îți poate afecta organismul. Iată ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă.

Publicat: 27 martie 2022, 7:00

Acetona este de mai ajutor atunci când vrei să îndepărtezi oja cea veche. Aceasta te ajută să o îndepărtezi și o dizolvă ca și nicio culoare nu ar fi fost acolo. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul acetonei și al acetatului de etil.

De asemenea, află și care este efectul ojei asupra unghiilor tale.

Ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă

În cazul în care vrei să-ți îndepărtezi oja de pe unghii, ai două variante. Fie apelezi la o soluție preparată în casă, fie cumperi din magazin acetonă. Pe rafturile magazinelor există o mulțime de variante de acetonă, dizolvant de unghii, cu mirosuri plăcute sau nu.

Potrivit site-urilor de specialitate, acetona cumpărată din magazine poate fi grupată în două mari categorii. Există dizolvant cu acetonă și dizolvanți de ojă fără acetonă.

Acetona este un ingredient comun care se regăsește pe majoritatea produselor de dizolvare a ojei de pe unghii. Chiar dacă este un ingredient foarte eficient, acetona poate fi, de asemenea, un ingrediet dur pentru unghii și pielea din jurul lor.

Reclamă

Acetona îți poate afecta straturile unghiilor și le poate usca. Aceasta îndepărtează uleiul pe care unghia îl produce în mod natural. Dacă ai unghii casante, e recomandat să eviți agenții de îndepărtare a lacului de unghii cu acetonă.

Dizolvantul fără acetonă, în schimb, nu cauzează neplăceri, dar pur și simplu nu este la fel de eficient.

Un alt dezavantaj al dizolvantului cu acetonă este faptul că atunci când îl aplici pe unghii inhalezi vaporii de acetonă. Potrivit thelist.com, în timp ce unele persoane inhalează accidental vapori de acetonă, alții o fac intenționat.

Reclamă

Vaporii de acetonă pot fi periculoși

Dacă lucrezi într-un salon de manichiură sau ai petrecut mult timp într-un salon de manichiură, cu siguranță știi că mirosul acetonei seamănă cu mirosului unor agenți chimici. Una dintre substanțele chimice folosite frecvent este dizolvantul de ojă. Într-un salon slab ventilat, s-ar putea să inhalezi mai mulți vapori decât ar trebui.

Acetona din dizolvantul de unghii este la fel de nesănătoasă pentru unghii la fel cum chimicalele îți inhalate pot afecta rinichii, creierul sau sistemul nervos, scrie Medical News Today.

Chiar dacă substanța chimică transparentă și incoloră poate fi naturală, ori produsă în laborator, expunerea la aceasta poate irita ochii sau pielea. Expunerea pe termen lung la acetonă vă poate deteriora permanent ochii.

Potrivit Bee Naturals, pericolele inhalării de acetonă pentru îndepărtarea lacului de unghii includ, de asemenea, amețeli, strănut, pierderea conștienței și chiar tuse severă.

Pentru persoanele care acetonă în mod regulat, agentul de îndepărtare a lacului de unghii a fost clasificat ca un inhalator, iar efectele secundare ale acestuia includ amețeli și dificultăți de exprimare, scrie Very Well Mind.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov merge prin pădure
Horoscop
Top 3 femei geniale din zodiac. Ele sunt cele care au întotdeauna lumea la picioare
Este normal ca reprezentantele sexului frumos să aibă lumea la picioare, însă există top 3 femei geniale din zodiac. Ele sunt cele care au tot ce își doresc și știu cum să facă ca...
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
PARTENERI
×