Reclamă

Ce se întâmplă cu corpul tău când îți rozi unghiile. Vezi ce spun specialiștii și cum poți scăpa de acest tic

Să-ți rozi unghiile poate fi un obicei greu de ignorat, dar poate ajunge să fie și dureros. De cele mai multe ori s-ar putea să nu fii conștientă că o faci, deși consecințele sunt destul de greu de ignorat. Pielea te va durea și se va deteriora în jurul unghiei. Iată ce se întâmplă cu adevărat cu corpul tău când îți rozi unghiile.

Publicat: 8 februarie 2022, 6:37

Acest tic poate crește riscul de infecție din cauza faptului că acolo este de fapt o rană deschisă. Până la urmă nu este vorba doar despre o problemă estetică. Lucrurile nu se opresc aici. Rosul unghiilor poate afecta și alte părți ale corpului și poate duce la probleme dentare, potrivit Clinicii Cleveland. Atunci când îți rozi unghiile ajungi să aplici forță cu maxilarul, lucru care dăunează dinților, scrie Thelist.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă cu adevărat cu corpul tău când îți rozi unghiile

Rosul unghiilor se numește în termeni specifici onicofagia cronică. Este un obicei care se întâlnești atât la adulți cât și la copii. Factorii principali care duc la acest obicei sunt stresul, oboseala, plictiseala sau foamea. Cu toate acestea, se pare că rosul unghiilor este una dintre metodele la îndemână ca să te eliberezi de tensiune pe moment.

Pentru că de cele mai multe ori rosul unghiilor este un tic pe care nu-l poți controla, te expui unor boli infecțioase. Te poți infecta cu bacterii care duc de la răceli grave la gingivită. Pe plan estetic, acest obicei este cauza unor unghii deformate dacă țesutul de sub unghie a fost și el afectat.

Și având în vedere că mâinile și degetele sunt unul dintre cele mai frecvente locuri unde poți găsi germeni, este inevitabil ca aceștia să nu fie transferați în gură. Prin urmare, acest obicei simplu la prima vedere crește riscul de a răci și te poate infecta cu tipuri de virusuri precum COVID-19 sau gripa.

Unghiile sunt importante și ele, ca oricare parte a corpului. Iată 4 obiceiuri care le afectează.

Reclamă

La ce boli de expui dacă îți rozi unghiile

Răceala și gripa nu sunt singurele lucruri care te pot afecta dacă îți muști unghiile. După cum scrie site-ul Time, bacteriile numite enterobacteriacee se găsesc adesea pe mâini și degete după ce au intrat în contact cu o suprafață infectată. Această bacterie, care include salmonella și E. coli, se dezvoltă sub crăpătura dintre vârfurile unghiilor. Dacă ai obiceiul să-ți rozi unghiile, această bacterie este apoi transferată în gură și intestin. Se poate ajunge la cazuri de infecții gastro-intestinale care pot include diaree, dureri abdominale și vărsături.

Există o altă infecție bacteriană comună celor care își mușcă unghiile și anume paronichia. Această infecție apare de obicei pe pielea din jurul cuticulei sau pe părțile laterale ale unghiei. De obicei, se prezintă cu inflamație în jurul locului afectat. Potrivit DermNet NZ, infecția bacteriană este cauzată de o ruptură a pielii amestecată cu Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogense, Pseudomonas și alți agenți patogeni bacterieni precum virusul herpes.

Reclamă

Primul pas ca să scapi de rosul unghiilor este să descoperi factorii care te conduc spre acest obicei. De cele mai multe ori, specialiștii recomandă să apelezi la activități care îți țin mâinile ocupate sau să mesteci gumă. Un alt sfat este să tai unghiile cât mai scurte până scapi de acest obicei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×