Reclamă

4 obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor

Există nenumărate obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor, astăzi vom afla care dintre ele sunt cele mai des întâlnite. De-a lungul timpului s-au făcut studii care să demonstreze cum pilirea în exces poate să-ți afecteze structura și rezistența unghiilor. Unghiile rămân cartea ta de vizită, iar sănătatea și frumusețea acestora trebuie să devină prioritară pentru tine.

Publicat: 26 iunie 2021, 7:43

Forma unghiilor ar trebui aleasă cât mai aproape de aspectul lor natural pentru a nu le provoca leziuni majore. Înțelegerea nivelului de abrazivitatea al pilei de unghii te va salva de la multe probleme. Îți recomand alegerea unei pile conformă cu tipul tău de unghie pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viață. Iată câteva greșeli care îți pot deteriora treptat sănătatea și aspectul unghiilor.

Unghiile noastre sunt formate din mai multe părți responsabile cu sănătatea și duritatea acestora. O unghie cu totul sănătoasă va fi întotdeauna netedă la atingere și se va bucura de un aspect ușor lucios. Acest lucru se datorează în mare parte unei proteine numită keratină care îi conferă rezistență și durabilitate. Alimentele bogate în proteine, biotină și vitamina C îți vor asigura pe termen lung sănătatea și frumusețea unghiilor.

Obiceiurile care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor

Durata de viață a unghiilor tale este determinată de alimentația și îngrijirea corectă a acestora. Totuși, chiar dacă ești atentă la aceste aspecte, anumite obiceiuri greșite îți pot ruina tot efortul depus pentru îngrijirea unghiilor. Tot mai multe femei se confruntă cu probleme la nivelul unghiilor. Multe dintre aceste probleme poate fi evitate prin identificarea acelor obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor.

Folosirea pilei de unghii în exces

Un moment de care nu poți să te ferești este ruperea unghiei. Cu siguranță ai trecut printr-un astfel de eveniment de câteva ori în viață. Unghia fragilă se rupe într-un colț, distruge manichiura perfectă, apoi se agață de orice lucru întălnește.

Reclamă
Reclamă

În momente ca acestea este mai mult decât necesar să folosești o pilă de unghii pentru a rezolva situația. O pilă foarte abrazivă va rezolva rapid situația, dar în același timp îți va deteriora sănătatea unghiei. Chiar dacă va necesita mai mult timp și atenție, alege întotdeauna o pilă potrivită structurii unghiilor tale.

Tehnica pe care o folosești este la fel de importantă ca pila pentru care ai optat. Evită cât de mult poți mișcarea înainte-înapoi și alege să folosești o mișcare a pilei într-o singură direcție. Cu timpul vei observa o îmbunătățire în structura acestora și vei scăpa de unul dintre obiceiurile care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor.

Un studiu realizat de câțiva cercetători de la Universitatea din Nottingham a demonstrat efectul nefast al pilirii în exces. Studiul a avut la baza cercetarea folosirii în exces a pilei de ughii și efectul asupra sănătății acestora.

Rând pe rând s-a demonstrat cum pilirea în exces poate determina fragilitatea și implicit ruperea cu ușurință a unghiilor. De cele mai multe ori nu doar structura unghiilor poate fi afectată, ci și modul și forma de creștere naturală. Data viitoare când ești tentată să-ți pilești unghia ruptă, asigură-te că îi oferi toată grija și atenția ta.

Îndepărtarea ojei cu pila de unghii

Printre alte obiceiuri care îți afectează frumusețea și sănătatea unghiilor se numără și îndepărgtarea incorectă a ojei. Cu siguranță ai experimentar acel moment când o parte din oja de pe unghii a dispărut și pentru a remedia situația ai încercat să o îndepărtezi folosind celelalte unghii sau o pilă. Acest obicei des întâlnit în rândul doamnelor și domnișoarelor nu numai că nu rezolvă situația, ci o înrăutățește semnificativ.

Îndepărtarea ojei cu pila îți va afecta în mod automat suprafața unghiei, iar în timp vei observa o deteriorare vizibilă a acesteia. Pentru a remedia acest obicei neplăcut, poți să adaugi în poșetă câteva dischete îmbibate într-o soluție pentru diluat oja.

Astfel, o să îndepărtezi aspectul neplăcut al ojei rămase, iar în același timp îți vei proteja unghiile de un stres fizic inutil. Încearcă totuși să nu faci abuz de folosirea unui produs pentru dizolvarea ojei. Chiar dacă pe piață se încearcă abordarea uneor soluții mai blânde pentru compoziția acetonei, cele mai multe dintre aceste produse conțin substanțe puternice care pot afecta unghia sau cuticula din jurul ei.

Alimentația dezechilibrată 

O alimentație incorectă afectează rând pe rând toate părțile corpului, iar la exterior acest lucru este reflectat cel mai des de către piele, unghii și păr.

Pentru a avea unghii cât mai puternice și sănătoase ai nevoie de o alimentație bogată în proteine, vitamine și aminoacizi. Stimularea producerii de keratină nu se poate face în lipsa unei alimentații deficitare. Alimentele bogate în magneziu sunt un alt element important pentru sănătatea unghiilor tale, printre ele se numără somonul, hrișca, semințele de chia, spanacul sau mazărea.

Pe lângă alimente, la recomandarea medicului poți să apelezi cu încredere la suplimente de calciu, magneziu și biotină. Dacă vrei să-ți prelungești durata de viață a unghiilor trebuie să ai în vedere cât mai multe aspecte, dar cel mai important dintre ele râmâne întotdeauna o alimentație corectă.

Îngrijirea incorectă a cuticulelor

Tăierea cuticulelor este unul dintre cele mai nocive obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor. Cuticulele au un rol foarte important când vine vorba de protecția împotriva bacteriilor și infecțiilor pe care le-ai putea contacta la nivelul unghiilor.

Multe femei încă optează pentru îndepărtarea cuticulelor prin tăiere, iar acest obicei poate să aibă urmări grave pentru sănătatea unghiilor tale. Cuticulele nu ar trebui niciodată tăiate, dacă totuși te deranjează aspectul lor, poți să optezi pentru împingerea acestora în interior.

Înainte să te apropii de cuticule, asigură-te că instrumentele pe care urmează să le folosești au fost dezinfectate pentru a preveni eventualele infecții. După ce cuticulele au fost împinse în interior cu succes, urmează cel mai important pas pentru îngrijirea acestora, hidratarea. Ai grijă să folosești întotdeauna un ulei sau o cremă hidratantă pentru a le menține sănătatea și frumusețea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Selena Gomez alături de Cara Delevingne la un meci de baschet din New York
Divertisment
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Cum a fost surprinsă alături de Cara Delevingne
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Vedeta internațională s-a distrat alături de prietena sa, Cara Delevingne. Evenimentul a avut loc la arena Madison Square Garden din New York. Camerele de...
2
Selena Gomez într-o rochie portcalue cu părul negru lung dat pe spate la un eveniment public de la Hollywood din 2021
Divertisment
Selena Gomez este de nerecunoscut. Cum a apărut artista în aeroportul din New York
Selena Gomez este de nerecunoscut în cele mai recente imagini care au fost surprinse pe aeroportul din New York. Vedeta internațională s-a camuflat din cap până-n picioare într-un trening portocaliu. Pentru ca zborul să...
3
Kate Middleton de mână cu Prințesa Charlotte alături dePrințul Geroge care îl ține de mână pe Prințul William
Divertisment
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Ce spune Ducesa de Cambridge despre moștenitorul tronului regal
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Moștenitorul tronului regal are deja opt ani și se pregătește ca într-o zi să devină monarhul Marii Britanii. Părinții săi i-au...
4
Celine Dion într-o rochie argintie pe scenă în fața unui microfon în timpul unui concert din Germania
Divertisment
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Ce mesaje i-au transmis fanii pe rețelele sociale
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Vedeta internațională a fost nevoită să-și anuleze o parte din concerte din cauza unor ”spasme musculare severe și persistente”. Fanii au reacționat rapid în secțiunea...
5
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
PARTENERI
×