Reclamă

4 obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor

Există nenumărate obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor, astăzi vom afla care dintre ele sunt cele mai des întâlnite. De-a lungul timpului s-au făcut studii care să demonstreze cum pilirea în exces poate să-ți afecteze structura și rezistența unghiilor. Unghiile rămân cartea ta de vizită, iar sănătatea și frumusețea acestora trebuie să devină prioritară pentru tine.

Publicat: 26 iunie 2021, 7:43

Forma unghiilor ar trebui aleasă cât mai aproape de aspectul lor natural pentru a nu le provoca leziuni majore. Înțelegerea nivelului de abrazivitatea al pilei de unghii te va salva de la multe probleme. Îți recomand alegerea unei pile conformă cu tipul tău de unghie pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viață. Iată câteva greșeli care îți pot deteriora treptat sănătatea și aspectul unghiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unghiile noastre sunt formate din mai multe părți responsabile cu sănătatea și duritatea acestora. O unghie cu totul sănătoasă va fi întotdeauna netedă la atingere și se va bucura de un aspect ușor lucios. Acest lucru se datorează în mare parte unei proteine numită keratină care îi conferă rezistență și durabilitate. Alimentele bogate în proteine, biotină și vitamina C îți vor asigura pe termen lung sănătatea și frumusețea unghiilor.

Obiceiurile care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor

Durata de viață a unghiilor tale este determinată de alimentația și îngrijirea corectă a acestora. Totuși, chiar dacă ești atentă la aceste aspecte, anumite obiceiuri greșite îți pot ruina tot efortul depus pentru îngrijirea unghiilor. Tot mai multe femei se confruntă cu probleme la nivelul unghiilor. Multe dintre aceste probleme poate fi evitate prin identificarea acelor obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor.

Folosirea pilei de unghii în exces

Un moment de care nu poți să te ferești este ruperea unghiei. Cu siguranță ai trecut printr-un astfel de eveniment de câteva ori în viață. Unghia fragilă se rupe într-un colț, distruge manichiura perfectă, apoi se agață de orice lucru întălnește.

Reclamă

În momente ca acestea este mai mult decât necesar să folosești o pilă de unghii pentru a rezolva situația. O pilă foarte abrazivă va rezolva rapid situația, dar în același timp îți va deteriora sănătatea unghiei. Chiar dacă va necesita mai mult timp și atenție, alege întotdeauna o pilă potrivită structurii unghiilor tale.

Tehnica pe care o folosești este la fel de importantă ca pila pentru care ai optat. Evită cât de mult poți mișcarea înainte-înapoi și alege să folosești o mișcare a pilei într-o singură direcție. Cu timpul vei observa o îmbunătățire în structura acestora și vei scăpa de unul dintre obiceiurile care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor.

Un studiu realizat de câțiva cercetători de la Universitatea din Nottingham a demonstrat efectul nefast al pilirii în exces. Studiul a avut la baza cercetarea folosirii în exces a pilei de ughii și efectul asupra sănătății acestora.

Reclamă

Rând pe rând s-a demonstrat cum pilirea în exces poate determina fragilitatea și implicit ruperea cu ușurință a unghiilor. De cele mai multe ori nu doar structura unghiilor poate fi afectată, ci și modul și forma de creștere naturală. Data viitoare când ești tentată să-ți pilești unghia ruptă, asigură-te că îi oferi toată grija și atenția ta.

Îndepărtarea ojei cu pila de unghii

Printre alte obiceiuri care îți afectează frumusețea și sănătatea unghiilor se numără și îndepărgtarea incorectă a ojei. Cu siguranță ai experimentar acel moment când o parte din oja de pe unghii a dispărut și pentru a remedia situația ai încercat să o îndepărtezi folosind celelalte unghii sau o pilă. Acest obicei des întâlnit în rândul doamnelor și domnișoarelor nu numai că nu rezolvă situația, ci o înrăutățește semnificativ.

Îndepărtarea ojei cu pila îți va afecta în mod automat suprafața unghiei, iar în timp vei observa o deteriorare vizibilă a acesteia. Pentru a remedia acest obicei neplăcut, poți să adaugi în poșetă câteva dischete îmbibate într-o soluție pentru diluat oja.

Astfel, o să îndepărtezi aspectul neplăcut al ojei rămase, iar în același timp îți vei proteja unghiile de un stres fizic inutil. Încearcă totuși să nu faci abuz de folosirea unui produs pentru dizolvarea ojei. Chiar dacă pe piață se încearcă abordarea uneor soluții mai blânde pentru compoziția acetonei, cele mai multe dintre aceste produse conțin substanțe puternice care pot afecta unghia sau cuticula din jurul ei.

Alimentația dezechilibrată 

O alimentație incorectă afectează rând pe rând toate părțile corpului, iar la exterior acest lucru este reflectat cel mai des de către piele, unghii și păr.

Pentru a avea unghii cât mai puternice și sănătoase ai nevoie de o alimentație bogată în proteine, vitamine și aminoacizi. Stimularea producerii de keratină nu se poate face în lipsa unei alimentații deficitare. Alimentele bogate în magneziu sunt un alt element important pentru sănătatea unghiilor tale, printre ele se numără somonul, hrișca, semințele de chia, spanacul sau mazărea.

Pe lângă alimente, la recomandarea medicului poți să apelezi cu încredere la suplimente de calciu, magneziu și biotină. Dacă vrei să-ți prelungești durata de viață a unghiilor trebuie să ai în vedere cât mai multe aspecte, dar cel mai important dintre ele râmâne întotdeauna o alimentație corectă.

Îngrijirea incorectă a cuticulelor

Tăierea cuticulelor este unul dintre cele mai nocive obiceiuri care îți afectează sănătatea și frumusețea unghiilor. Cuticulele au un rol foarte important când vine vorba de protecția împotriva bacteriilor și infecțiilor pe care le-ai putea contacta la nivelul unghiilor.

Multe femei încă optează pentru îndepărtarea cuticulelor prin tăiere, iar acest obicei poate să aibă urmări grave pentru sănătatea unghiilor tale. Cuticulele nu ar trebui niciodată tăiate, dacă totuși te deranjează aspectul lor, poți să optezi pentru împingerea acestora în interior.

Înainte să te apropii de cuticule, asigură-te că instrumentele pe care urmează să le folosești au fost dezinfectate pentru a preveni eventualele infecții. După ce cuticulele au fost împinse în interior cu succes, urmează cel mai important pas pentru îngrijirea acestora, hidratarea. Ai grijă să folosești întotdeauna un ulei sau o cremă hidratantă pentru a le menține sănătatea și frumusețea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×