Reclamă

Efectele benefice ale niacinamidei pentru piele și organism

Când o cremă sau un ser promite că este plină de vitamine și minerale care iubesc pielea, una dintre ele este probabil vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacinamidă sau nicotinamidă. Efectele benefice ale niacinamidei pentru piele și organism ar trebui să te convingă să te îndrepți în cel mai scurt timp la farmacie sau la magazinul de cosmetice.

Publicat: 4 martie 2021, 7:29 / Actualizat: 29 noiembrie 2022, 15:32

Deficiența de Vitamina B3 poate duce la tulburări ale pielii, rinichilor și creierului, potrivit Healthline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timp ce ingredientul activ există de ani de zile, valul de interes pentru ingrijirea pielii generat de internet i-a crescut popularitatea niacinamidei.

Efectele benefice ale niacinamidei pentru piele și organism

Atunci când este utilizată local în fiecare zi, niacinamida poate avea un impact pozitiv asupra sănătății generale a pielii.

Poate dura câteva săptămâni pentru a vedea o îmbunătățire vizibilă. Este important să ai răbdare și să respecți o rutină.

În ceea ce privește administrarea orală, suplimentul de niacinamidă se administrează doar cu prescripția medicului.

Reclamă

Ce este niacinamida?

„Niacinamida este o vitamină solubilă în apă, care este încorporată în multe formule topice de îngrijire a pielii”, spune doctorul Hope Mitchell, un dermatolog certificat din Ohio, pentru Harper’s Bazaar.

Funcționează cu substanțele naturale din piele pentru a ajuta la minimizarea vizibilă a porilor măriți, pentru a regla producția de ulei, pentru a uniformiza tonurile pielii, pentru a estompa ridurile și pentru a întări o suprafață slăbită.

– Hope Mitchell

Reclamă

Ce beneficii are asupra pielii?

Când este aplicată local, niacinamida contribuie la hidratarea barierei protectoare a pielii prin scăderea pierderii de apă transepidermice. În plus, ajută și la creșterea lentă a producției de colagen, ceea ce contribuie la uniformizarea apariției liniilor fine, a porilor și a ridurilor, spun experții în sănătatea pielii pentru Harper’s Bazaar.

Capacitatea sa de a controla producția de sebum, precum și proprietățile sale anti-inflamatorii inerente ajută la minimizarea severității erupțiilor acneice. Totodată, ajută la minimizarea oricărei hiperpigmentări prin blocarea transferului de pigment pe suprafața pielii.

Când este administrat oral, poate trata deficitul de Vitamina B3.

Este uneori utilizat pentru acnee și poate ajuta la prevenirea cancerului de piele sau a pre-cancerului. 

Atâta timp cât ai o dietă echilibrată, nu trebuie să apelezi la suplimentul de niacinamidă. Vitamina B3 se găsește, în general, ca niacinamidă în produsele de origine animală, cum ar fi carnea și păsările de curte, și ca acid nicotinic în alimentele pe bază de plante, cum ar fi nucile, semințele și legumele verzi. 

Multe produse din grâu rafinat, inclusiv cerealele, sunt bogate în niacinamidă. Corpul tău poate produce vitamina B3 și din triptofan, un aminoacid prezent în majoritatea alimentelor proteice.

Limitează concentrația de niacinamidă între 4 și 5%. O concentrație mai mare poate cauza iritații.

Cum integrezi niacinamida în rutina ta?

Niacinamida este un ingredient eficient în combaterea semnelor îmbătrânirii. Este compatibilă cu oricare dintre produsele din rutina de îngrijire a pielii, inclusiv cele care conțin retinol, peptide, acid hialuronic, AHA, BHA, vitamina C și toate tipurile de antioxidanți.

Dacă te confrunți cu pielea uscată, aplicarea topică a niacinamidei crește capacitatea de hidratare a cremelor hidratante, astfel încât suprafața pielii să reziste mai bine pierderii umidității care provoacă uscarea pielii. Niacinamida funcționează bine cu ingrediente precum glicerina, uleiurile vegetale neparfumate, colesterolul, sodiul PCA și hialuronatul de sodiu.

Vitamina este tolerată și de pielea sensibilă și predispusă la rozacee datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Dar, ca orice produs nou, testează-l pe mână înainte de a-l pune pe față.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×