Reclamă

Beneficiile consumului de ciocolată neagră

Ciocolata se numără printre cele mai iubite alimente din lume. Beneficiile consumului de ciocolată neagră nu sunt puține.

Publicat: 11 februarie 2021, 9:15 / Actualizat: 6 aprilie 2022, 11:03

Sunt puțini cei care reușesc să reziste în fața unei bucăți de ciocolată. Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât crește și aportul de antioxidanți, substanțe necesare organismului pentru a funcționa în parametri normali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă beneficiile consumului de ciocolată neagră

Ciocolata neagră conține fitonutrienți numiți flavonoizi, substanțe chimice din plante care acționează ca antioxidanți și care pot contribui la prevenirea cancerului, la sănătatea inimii și la pierderea în greutate, informează un articol publicat în Journal of Nutritional Science.

Este nutritivă și sănătoasă

Ciocolata neagră conține o mulțime de nutrienți. Cu cât ciocolata este mai închisă la culoare, cu atât este mai bine. Acest lucru înseamnă că are în compoziție un procent mai mare de cacao.

Orice ciocolată cu 70% cacao sau mai mult, conține antioxidanți, fier, potasiu, calciu, cupru și magneziu.

Reclamă

Contribuie la îngrijirea pielii

Magneziul din ciocolata neagră susține producția de colagen, o proteină care îngrijește și întinerește pielea. Alte minerale conținute de acest aliment delicios, precum este calciul, ajută la repararea și reînnoirea stratului de piele.

Reduce riscul apariției bolilor vasculare

Reclamă

În urma unui studiu care a avut ca subiecți 470 de bărbați de vâsta a treia, specialiștii au ajuns la concluzia că un consum moderat de cacao poate reduce riscul decesului provocat de bolile de inimă. De asemenea, un alt studiu arată că ciocolata consumată de două sau mai multe ori pe săptămână reduce riscul de depunere de calciu pe pereții arterelor. 

Totodată, ciocolata neagră scade riscul de apariție a bolilor de inimă atunci când este consumată de cel puțin 5 ori pe săptămână, potrivit Healthline.

Îmbunătățește funcționarea creierului

Veștile bune despre consumul de ciocolată neagră nu s-au încheiat aici! Aceasta poate contribui la buna funcționare a creierului. Substanța de cacao poate contribui la îmbunătățirea funcției cognitive în cazul persoanelor în vârstă, care suferă de tulburări psihice.  

În plus, cafeina și teobromina, conținute de ciocolata neagră, sunt stimulente ușoare care acționează precum un tonic pentru organism. Prin urmare, ciocolata poate fi considerată și un antidepresiv deoarece, datorită aportului de teobromină, mărește rezistența organismului la stres

Este recomandată persoanelor care suferă de diabet

Ești tentat să crezi că ciocolata este doar o plăcere vinovată, care îngrașă? Ei bine, dacă nu te-am convins până acum contrariul, îți spunem încă o dată că ciocolata neagră are proprietăți nebănuite. 

Cicolată neagră, cu un conținut de peste 70% cacao, are un indice glicemic mic. De aceea, specialiștii o recomandă persoanelor care suferă de diabet deoarece crește treptat glicemia atunci când este consumată cu moderație. 

Conținutul ridicat de flavonoide, recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, reduce rezitența la insulină și îmbunătățește sensibilitatea la acest hormon, dar reprezintă și un motiv în plus pentru care medicii consideră benefic consumul de ciocolată neagră de către pacienții diagnosticați cu diabet. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×