Reclamă

Cum să îți îngrijești corect părul. Greșeala pe care o faci frecvent

Îți dorești o podoabă capilară sănătoasă? Dacă raspunsul e afirmativ, atunci este important să știi cum să îți îngrijești corect părul. S-ar putea ca fix un anumit lucru, pe care îl faci în mod frecvent și crezi că este sănătos, să îl deterioreze.

Publicat: 29 martie 2021, 8:17 / Actualizat: 29 martie 2021, 14:59

Toate femeile își doresc un păr frumos și strălucitor. Știi și tu că există câteva reguli de bază pentru a îți întreține podoaba capilară. Nu trebuie să faci abuz de șampoane și alte produse destinate îngrijirii părului. Spălatul pe cap în fiecare zi nu este nici el recomandat. De asemenea, ai grijă să tunzi cu regularitate vârfurile despicate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă vizitele la coafor, unde părul tău se poate bucura de transformări spectaculoase, noi forme, culori dar și tratamente profesionale, felul în care tu ai grijă de el, în viața de zi cu zi, este esențial.

Cum să îți îngrijești corect părul: cea mai frecventă greșeală

Dacă până acum ai crezut că uscarea cu prosopul este mai sănătoasă decât cea cu uscătorul, află că lucrurile stau fix pe dos. Specialiștii afirmă că prosopul nu doar că nu îi face bine părului tău, ba chiar îl poate deteriora foarte tare.

Motivul constă în textura materialului. Mai exact, un prosop tradițional, din bumbac sau pânză, are o textură aspră.

În momentul în care tu freci firele de păr pentru a le usca, acestea vor deveni sensibile în timp. Cele deja despicate vor avea și mai mult de suferit.

Reclamă

Monae Everett, hairstylist al celebrităților, a explicat pentru HuffPost:

Semnele vizibile de deteriorare sunt părul uscat și electrizat. Efectul de frizz (n.r. electrizare) este un indicator major al părului deteriorat și uscat, care are nevoie de hidratare.

– Monae Everett

Uscarea sănătoasă a părului

Reclamă

După cum poți remarca, problema identificată este la material. Așadar, Everett a venit și cu soluția salvatoare. Ceea ce ai de făcut este să înlocuiești prosopul cu un tricou. Acesta este moale și va absorbi umiditatea, fără a crea alte efecte neplăcute.

A-ți lăsa părul să se usuce singur, fără să intervii, este cel mai bun lucru pe care i-l poți oferi. Durează o vreme, dar merită! Pentru rezultate frumoase, este recomandată folosirea unor produse de regenerare a părului, precum uleiurile speciale, sau măștile naturale, pe care ți le poți prepara singură, acasă.

O femeie cu părul lung, îmbrăcată într-un body roz care ține la distanță un uscător de păr albastru. Fundalul imaginii este albastru.
Dacă până acum ai crezut că uscarea cu prosopul este mai sănătoasă decât cea cu uscătorul, află că lucrurile stau fix pe dos / Shutterstock

Ulterior, înfășoară părul cu tricoul, în stil turban și dă-i timpul necesar uscării. Cel mai bine este să faci acest lucru seara, înainte de culcare. Dimineața te vei trezi cu un păr moale și mătăsos, datorat hidratării de care a avut parte.

Dacă alegi să folosești uscătorul, aplică înainte un spray cu protecție termică. Ține uscătorul la cel puțin patru centimetri de păr, iar aerul cald nu-l va afecta.

Spălarea părului

Până la uscare, poate ar trebui să faci și câteva schimbări în ceea ce privește rutina de spălare a părului. Anumite trucuri care te învață cum să îți îngrijești părul corect, ar putea chiar să repare câteva daune pe care le-ai provocat părului tău. Primul lucru de care trebuie să te asiguri este că alegi întocmai acel șampon și balsam potrivite părului tău.

Citește mereu eticheta produsului, iar dacă observi că un anumit șampon nu ți-a făcut bine, schimbă-l. Părul tău merită tot ce e mai bun.

Dacă părul tău este vopsit, folosește un șampon și balsam speciale pentru părul vopsit sau decolorat. Dacă părul tău este rar și foarte drept, folosește un șampon și balsam care să îi dea volum.

– Monae Everett

De reținut: Balsamul nu trebuie să lipsească! El va netezi părul, astfel încât să îl facă ușor de pieptănat și coafat. În caz contrar, pieptănarea ulterioară l-ar putea rupe. De asemenea, stiliștii recomandă și folosirea măștilor, la fiecare trei, maxim patru spălări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×