Reclamă

Cum să îți îngrijești corect părul. Greșeala pe care o faci frecvent

Îți dorești o podoabă capilară sănătoasă? Dacă raspunsul e afirmativ, atunci este important să știi cum să îți îngrijești corect părul. S-ar putea ca fix un anumit lucru, pe care îl faci în mod frecvent și crezi că este sănătos, să îl deterioreze.

Publicat: 29 martie 2021, 8:17 / Actualizat: 29 martie 2021, 14:59

Toate femeile își doresc un păr frumos și strălucitor. Știi și tu că există câteva reguli de bază pentru a îți întreține podoaba capilară. Nu trebuie să faci abuz de șampoane și alte produse destinate îngrijirii părului. Spălatul pe cap în fiecare zi nu este nici el recomandat. De asemenea, ai grijă să tunzi cu regularitate vârfurile despicate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă vizitele la coafor, unde părul tău se poate bucura de transformări spectaculoase, noi forme, culori dar și tratamente profesionale, felul în care tu ai grijă de el, în viața de zi cu zi, este esențial.

Cum să îți îngrijești corect părul: cea mai frecventă greșeală

Dacă până acum ai crezut că uscarea cu prosopul este mai sănătoasă decât cea cu uscătorul, află că lucrurile stau fix pe dos. Specialiștii afirmă că prosopul nu doar că nu îi face bine părului tău, ba chiar îl poate deteriora foarte tare.

Motivul constă în textura materialului. Mai exact, un prosop tradițional, din bumbac sau pânză, are o textură aspră.

În momentul în care tu freci firele de păr pentru a le usca, acestea vor deveni sensibile în timp. Cele deja despicate vor avea și mai mult de suferit.

Reclamă

Monae Everett, hairstylist al celebrităților, a explicat pentru HuffPost:

Semnele vizibile de deteriorare sunt părul uscat și electrizat. Efectul de frizz (n.r. electrizare) este un indicator major al părului deteriorat și uscat, care are nevoie de hidratare.

– Monae Everett

Uscarea sănătoasă a părului

Reclamă

După cum poți remarca, problema identificată este la material. Așadar, Everett a venit și cu soluția salvatoare. Ceea ce ai de făcut este să înlocuiești prosopul cu un tricou. Acesta este moale și va absorbi umiditatea, fără a crea alte efecte neplăcute.

A-ți lăsa părul să se usuce singur, fără să intervii, este cel mai bun lucru pe care i-l poți oferi. Durează o vreme, dar merită! Pentru rezultate frumoase, este recomandată folosirea unor produse de regenerare a părului, precum uleiurile speciale, sau măștile naturale, pe care ți le poți prepara singură, acasă.

O femeie cu părul lung, îmbrăcată într-un body roz care ține la distanță un uscător de păr albastru. Fundalul imaginii este albastru.
Dacă până acum ai crezut că uscarea cu prosopul este mai sănătoasă decât cea cu uscătorul, află că lucrurile stau fix pe dos / Shutterstock

Ulterior, înfășoară părul cu tricoul, în stil turban și dă-i timpul necesar uscării. Cel mai bine este să faci acest lucru seara, înainte de culcare. Dimineața te vei trezi cu un păr moale și mătăsos, datorat hidratării de care a avut parte.

Dacă alegi să folosești uscătorul, aplică înainte un spray cu protecție termică. Ține uscătorul la cel puțin patru centimetri de păr, iar aerul cald nu-l va afecta.

Spălarea părului

Până la uscare, poate ar trebui să faci și câteva schimbări în ceea ce privește rutina de spălare a părului. Anumite trucuri care te învață cum să îți îngrijești părul corect, ar putea chiar să repare câteva daune pe care le-ai provocat părului tău. Primul lucru de care trebuie să te asiguri este că alegi întocmai acel șampon și balsam potrivite părului tău.

Citește mereu eticheta produsului, iar dacă observi că un anumit șampon nu ți-a făcut bine, schimbă-l. Părul tău merită tot ce e mai bun.

Dacă părul tău este vopsit, folosește un șampon și balsam speciale pentru părul vopsit sau decolorat. Dacă părul tău este rar și foarte drept, folosește un șampon și balsam care să îi dea volum.

– Monae Everett

De reținut: Balsamul nu trebuie să lipsească! El va netezi părul, astfel încât să îl facă ușor de pieptănat și coafat. În caz contrar, pieptănarea ulterioară l-ar putea rupe. De asemenea, stiliștii recomandă și folosirea măștilor, la fiecare trei, maxim patru spălări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×