Reclamă

Măști faciale nutritive, cu ingrediente din bucătăria ta

Deși ne place să ne răsfățăm și să ne hidratăm pielea la salon, există o mulțime de măști faciale pe care le putem face acasă. Nu numai că economisim timp și bani, dar beneficiem de proprietățile nutritive direct de la sursă. Măștile faciale organice și naturale conțin ingrediente sănătoase pentru pielea noastră și pentru mediu. Iată ce măști faciale hidratante și nutritive poți pregăti cu ingrediente din bucătăria ta!

Publicat: 20 martie 2021, 7:46

Măștile faciale sunt unul dintre multele moduri în care ne putem îngriji pielea. Aplicarea pe față a unui amestec de igrediente naturale în mod frecvent este o metodă eficientă de ameliorare a afecțiunilor pielii. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Măști faciale nutritive, cu ingrediente din bucătăria ta

Există câțiva pași importanți de urmat înaintea aplicării unei măști faciale. În primul rând, înlătură impuritățile de pe suprafața pielii și machiajul. În al doilea rând, verifică data de expirare a ingredientelor. Așa cum nu mănânci alimente expirate, nici nu ar trebui să le pui în contact cu fața ta.

Mască cu banană

Bananele sunt bogate în ingrediente benefice pentru piele. Vitamina A estompează petele întunecate și pe cele de roșeață și netezește pielea aspră. Vitamina B tratează uscăciunea. Vitamina E estompează ridurile, iar potasiul are proprietăți hidratante. 

Zdrobește o banană coaptă până obții o pastă și aplic-o ușor pe față și pe gât. Las-o să acționeze între 10 și 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Mai poți amesteca o pătrime de cană de iaurt simplu cu două linguri de miere și o banană medie.

Reclamă

Mască cu oțet

Oțetul este folosit ca tonifiant pentru piele din Antichitate și este la fel de eficient și astăzi. Amestecă o lingură de oțet de mere cu două căni de apă și aplică mixtura pe față după o primă spălare cu apă simplă. De asemenea, poți face o mască naturală amestecând o pătrime de cană de oțet de cidru cu o pătrime de cană de apă. Aplică ușor soluția pe față și lăs-o să se usuce.

Oțetul de mere ajută la îndepărtarea uleiului, prafului și bacteriilor de pe suprafața porilor. Totodată, este recunoscut și pentru eficiența în tratarea arsurilor solare. Oțetul de mere calmează pielea și o lasă moale și suplă. Acidul alfa hidroxil din componența sa îndepărtează celulele moarte ale pielii, potrivit NDTV Food

Reclamă

Mască cu fulgi de ovăz

Bogați în proteine ​​și lipide, fulgii de ovăz au proprietăți emoliente puternice. De asemenea, conțin vitamina E, care are proprietăți antiinflamatorii, fenoli și amidon. Fulgii de ovăz pot fi folosiți pentru toate tipurile de piele, inclusiv cele mai sensibile, predispuse la acnee, eczeme și psoriazis, informează 100% pure.

Combinați o jumătate de cană cu apă fierbinte și o treime de cană cu fulgi de ovăz. Lasă amestecul să stea timp de două sau trei minute, apoi adaugă două linguri de iaurt simplu, două linguri de miere și un albuș de ou mic. Aplică un strat subțire din amestec pe față și lăsă-l să acționeze între 10 și 15 minute. În final, clătește cu apă caldă. 

Mască cu iaurt

Pentru a-ți curăța pielea și a-ți strânge porii, unge tenul cu iaurt simplu și lăsă-l să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. Pentru o mască de față revitalizantă, amestecă o linguriță de iaurt simplu cu suc de portocală, o parte din pulpa de portocală și o linguriță de aloe vera. Lăsă amestecul pe față cel puțin cinci minute înainte de a-l clăti.

Iaurtul conține acid lactic, un alfa hidroxi acid, care dizolvă celulele moarte ale pielii. Proprietățile exfoliante redau strălucirea pielii și estompează ridurile. Când se aplică local pe piele, o mască de față cu iaurt hidtratează, combate acneea și ameliorează arsurile solare, scrie Organic Authority.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×