Reclamă

Cât de des trebuie să te speli pe față. Ce recomandă dermatologii

Pandemia de coronavirus ți-a schimbat obiceiurile și ai învățat să te speli pe mâini de zeci de ori pe zi. Ei bine, atunci când vine vorba despre cât de des trebuie să te speli pe față, specialiștii încă deliberează. Un lucru însă este cert: rutina zilnică trebuie respectată. 

Publicat: 18 ianuarie 2021, 16:47 / Actualizat: 5 noiembrie 2021, 19:19

Deși îți dorești să elimini impuritățile care se acumulează de-a lungul zilei pe bărbie, obraji și bărbie, soluția nu este să speli cu apă în exces aceste zone. Un astfel de obicei poate duce la uscarea pielii și apariția iritațiilor. Conform Goodhousekeeping.com, ideal este să îți speli fața de două ori pe zi. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de des trebuie să te speli de fapt pe față

Dermatologii sunt de părere că 2 este numărul magic atunci când vine vorba de igiena feței: spală-te dimineața și seara. 

Bacteriile se acumulează pe tenul tău de-a lungul nopții, prin urmare este recomandat să te speli pe față dimineața, spune Debra Jaliman, profesor de dermatologie la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai, New York. 

Rutina de dimineață

Specialiștii susțin că rutina de dimineață este esențială deoarece îți pregătește tenul pentru următorii pași de îngrijire. 

Reclamă

Seara este foarte important să îți cureți tenul. Elimini astfel urmele de machiaj, ulei, murdărie și alți poluanți din mediul înconjurător care au ajuns pe pielea ta de-a lungul zilei pentru a evita încărcarea porilor. 

Dacă vrei să îți speli fața doar o dată pe zi, dermatologii îți recomandă să faci asta doar seara. 

În cazul în care te temi că tenul tău se va usca excesiv, poți renunța să îți speli fața dimineața. Dacă sari peste acest pas, Dr. Gohara recomandă să îți stropești tenul cu puțină apă caldă. 

Reclamă

Rutina de seară

Regula de aur este să nu renunți niciodată la rutina de seară.

Stratul exterior al pielii se regenerează pe parcursul nopții, iar procesul nu trebuie împiedicat de prezența machiajului sau a altor impurități, explică Dr. Gohara.     

Specialistul susține că spălarea feței înainte de culcare te poate ajuta să adormi mai repede.

Asigură-te că folosești produse compatibile cu tipul tău de ten

Pielea ta se poate înroși sau irita din cauza spălatului excesiv. Prin urmare, dacă dorești să îți cureți fața de două ori pe zi, asigură-te că folosești produse blânde cu tenul tău. 

Dr. Jaliman susține că utilizarea apei micelare înainte de culcare, după ce ți-a spălat fața, ajută la eliminarea urmelor de machiaj și impurități. 

Chiar dacă îți speli fața și consideri că ai făcut o treabă bună, atunci când folosești apa micelară, vei observa pe cotonetă urme fine de machiaj, a completat dermatologul.

Regula de 20 de secunde se aplică și atunci când te speli pe față. 

În cazul în care numeri până la 20 atunci când te speli pe mâini, îți recomandăm să aplici aceeași schemă și atunci când își cureți fața. 

Încearcă să nu folosești materiale dure atunci când își cureți tenul. Dermatologii recomandă să aplici gelul de curățare mai întâi în partea superioară a tenului. Coboară apoi cu mișcări ușoare spre zona bărbiei.

Tapotează apoi pielea cu un prosop moale, fără a apăsa sau freca, aplică apa micelară și apoi o cremă hidratantă. 

Dermatologii spun că există și o excepție de la această regulă simplă. 

Conform informațiilor oferite de Dr. Jaliman, în cazul în care lucrezi în aer liber, iar fața ta este acoperită în majoritatea timpul de transpirație, atunci e necesar să te speli de trei ori pe zi. 

Rămâne totuși valabilă recomandarea de a aplica un gel de curățare blând cu tenul tău.

Există și posibilitatea de a utiliza șervețele demachiante pentru a îndepărta impuritățile până ajungi acasă, unde poți pune în practică rutina de seară de curățare e pielii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă extrem de intensă pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024 vine cu situații cheie în viața zodiilor. Realitatea se va îmbina cu fantezia pe plan personal,...
3
Porție de Pilaf cu urzici în farfurie cu furculiță, două felii de pâine, roșii și usturoi
Rețete
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Pentru că piețele sunt pline cu urzici, este momentul să le incluzi în alimentația ta zilnică. Una dintre rețetele simple și rapide cu urzici, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz, este rețeta...
4
O femeie care aleargă și ilustrează una dintre zodiile care iubesc sportul
Horoscop
Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ
Există unele zodii care iubesc sportul. Acești nativi sunt adepții unui stil de viață activ. Ei sunt nativii care vor să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure de natură și de...
5
Kate Middleton fotografiată la costum la un eveniment public din Marea Britanie
Divertisment
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial. Ce informații au oferit experții regali despre Prințesa de Wales
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial de Palatul Kensington. Experții regali au oferit informații noi despre starea de sănătate a Prințesei de Wales. Aceștia sunt de...
PARTENERI
×