Reclamă

Cât de des trebuie să te speli pe față. Ce recomandă dermatologii

Pandemia de coronavirus ți-a schimbat obiceiurile și ai învățat să te speli pe mâini de zeci de ori pe zi. Ei bine, atunci când vine vorba despre cât de des trebuie să te speli pe față, specialiștii încă deliberează. Un lucru însă este cert: rutina zilnică trebuie respectată. 

Publicat: 18 ianuarie 2021, 16:47 / Actualizat: 5 noiembrie 2021, 19:19

Deși îți dorești să elimini impuritățile care se acumulează de-a lungul zilei pe bărbie, obraji și bărbie, soluția nu este să speli cu apă în exces aceste zone. Un astfel de obicei poate duce la uscarea pielii și apariția iritațiilor. Conform Goodhousekeeping.com, ideal este să îți speli fața de două ori pe zi. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de des trebuie să te speli de fapt pe față

Dermatologii sunt de părere că 2 este numărul magic atunci când vine vorba de igiena feței: spală-te dimineața și seara. 

Bacteriile se acumulează pe tenul tău de-a lungul nopții, prin urmare este recomandat să te speli pe față dimineața, spune Debra Jaliman, profesor de dermatologie la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai, New York. 

Rutina de dimineață

Specialiștii susțin că rutina de dimineață este esențială deoarece îți pregătește tenul pentru următorii pași de îngrijire. 

Reclamă

Seara este foarte important să îți cureți tenul. Elimini astfel urmele de machiaj, ulei, murdărie și alți poluanți din mediul înconjurător care au ajuns pe pielea ta de-a lungul zilei pentru a evita încărcarea porilor. 

Dacă vrei să îți speli fața doar o dată pe zi, dermatologii îți recomandă să faci asta doar seara. 

În cazul în care te temi că tenul tău se va usca excesiv, poți renunța să îți speli fața dimineața. Dacă sari peste acest pas, Dr. Gohara recomandă să îți stropești tenul cu puțină apă caldă. 

Reclamă

Rutina de seară

Regula de aur este să nu renunți niciodată la rutina de seară.

Stratul exterior al pielii se regenerează pe parcursul nopții, iar procesul nu trebuie împiedicat de prezența machiajului sau a altor impurități, explică Dr. Gohara.     

Specialistul susține că spălarea feței înainte de culcare te poate ajuta să adormi mai repede.

Asigură-te că folosești produse compatibile cu tipul tău de ten

Pielea ta se poate înroși sau irita din cauza spălatului excesiv. Prin urmare, dacă dorești să îți cureți fața de două ori pe zi, asigură-te că folosești produse blânde cu tenul tău. 

Dr. Jaliman susține că utilizarea apei micelare înainte de culcare, după ce ți-a spălat fața, ajută la eliminarea urmelor de machiaj și impurități. 

Chiar dacă îți speli fața și consideri că ai făcut o treabă bună, atunci când folosești apa micelară, vei observa pe cotonetă urme fine de machiaj, a completat dermatologul.

Regula de 20 de secunde se aplică și atunci când te speli pe față. 

În cazul în care numeri până la 20 atunci când te speli pe mâini, îți recomandăm să aplici aceeași schemă și atunci când își cureți fața. 

Încearcă să nu folosești materiale dure atunci când își cureți tenul. Dermatologii recomandă să aplici gelul de curățare mai întâi în partea superioară a tenului. Coboară apoi cu mișcări ușoare spre zona bărbiei.

Tapotează apoi pielea cu un prosop moale, fără a apăsa sau freca, aplică apa micelară și apoi o cremă hidratantă. 

Dermatologii spun că există și o excepție de la această regulă simplă. 

Conform informațiilor oferite de Dr. Jaliman, în cazul în care lucrezi în aer liber, iar fața ta este acoperită în majoritatea timpul de transpirație, atunci e necesar să te speli de trei ori pe zi. 

Rămâne totuși valabilă recomandarea de a aplica un gel de curățare blând cu tenul tău.

Există și posibilitatea de a utiliza șervețele demachiante pentru a îndepărta impuritățile până ajungi acasă, unde poți pune în practică rutina de seară de curățare e pielii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×