Reclamă

Lucruri uimitoare despre corpul femeilor

Sunt câteva lucruri uimitoare despre corpul femeilor pe care nu multă lume le conștientizează. Pe lângă faptul că acestea trec prin schimbări voite și constante ale corpului, se mai adaugă și cele naturale. Fie că vorbim despre durerile menstruale pe care le îndură în fiecare lună sau despre truda de a aduce pe lume un copil, femeile sunt cu adevărat puternice.

Publicat: 22 februarie 2021, 16:36 / Actualizat: 24 februarie 2021, 12:44

Dar să nu ne limităm doar la aspectele fizice. Probabil este bine-cunoscut faptul că femeile au o memorie peste medie, lucru ce le oferă un avantaj semnificativ în relaționarea cu oamenii. Citește în continuare dacă vrei să vezi ce lucruri uimitoare despre corpul femeilor există.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există șapte lucruri uimitoare despre corpul femeilor care le fac puternice

Deși bărbații sunt cei considerați a fi veriga puternică într-o relație, nici femeile nu se lasă mai prejos. Atât mușchii, cât și inima și mintea le sunt mult mai bine adaptate și funcționează la o capacitate mai mare decât cea a bărbaților. Doar imaginează-ți cum se modifică în timpul nașterii corpul unei femei.

Femeile au un sistem imunitar mai complex

Se știe faptul că femeile se îmbolnăvesc mai greu și fac față răcelilor mai ușor decât bărbații. Acest lucru este dovedit științific. Hormonul feminin, numit estrogen, joacă cel mai important rol în această schemă prin faptul că reduce enzimele care împiedică procesul prin care corpul se apără singur.

Conform Health Plus, un alt motiv pentru care femeile au un sistem imunitar mai puternic se datorează faptului că ele aduc pe lume copii. Corpul lor este construit genetic astfel încât, în cazul unei eventuale sarcini, copilul să fie apărat de boli și microbi. Acesta este doar unul dintre cele șapte lucruri uimitoare despre corpurile femeilor.

Reclamă

Memoria femeilor este mult mai mare

Un lucru relevat de cercetători se leagă de memoria oamenilor. S-a dovedit prin teste de memorie că femeile pot ține minte mult mai multe lucruri decât bărbații. Datorită faptului că ele studiază un timp mult mai îndelungat detaliile și anumite modele ce țin de tipare, excelează în a-și aduce aminte lucruri mai vechi.

Un alt avantaj se referă la faptul că rețin chipuri mult mai bine, lucru ce le ajută în interacțiunea cu oamenii. Astfel că, nu trebuie să fii surprins dacă o femeie îți zâmbește întâmplător. Sigur v-ați intersectat drumurile la un moment dat și sigur ai făcut impresie bună.

Reclamă

În cazul unei leziuni traumatice, femeile rezistă mai bine

Spre deosebire de bărbați, al treilea aspect legat de aceste lucruri uimitoare despre corpurile femeilor se referă la a face față traumelor fizice. În cazul accidentelor mai grave, medicii au observat că femeile între 13-64 de ani au șanse mai mari să supraviețuiască și să se refacă.

Acest lucru nu ar trebui să fie un subiect de minimalizare a puterii bărbatului. Rezistența femeilor la astfel de răni se datorează hormonului feminin, numit estrogen, care întărește sistemul imunitar al persoanei și îl pregătește de impactul cu durerea.

Corpul lor este capabil să se chimbe în timpul sarcinii

În ceea ce privește capabilitatea de a fi flexibile, femeile se descurcă mult mai bine la capitolul ăsta. Mușchii și tendoanele lor se pot întinde considerabil mai mult decât cele ale bărbaților, datorită elastanului.

Această proteină, care oferă posibilitatea corpului și organelor să se întindă, facilitează o mai mare flexibilitate a femeilor să se pregătească pentru a naște. Un alt aspect important de menționat ar fi faptul că bărbații sunt construiți altfel decât femeile. Acestea au posibilitatea de a-și mișca și lărgi pelvisul mult mai ușor decât ei.   

Femeile și bărbații au ritmuri cardiace diferite

Unul dintre cele șapte lucruri uimitoare despre corpul femeilor se referă la modul în care le bate inima. Dacă te-ai întrebat în copilărie de ce mama ta este trează mereu atât de devreme, ritmul ei cardiac mai rapid ar fi răspunsul.

Cercetătorii au afirmat că femeile tind să fie mai matinale decât bărbații, deoarece corpul lor funcționează într-o oarecare măsură pe alt fus orar. Dar, în același timp, au nevoie și de douăzeci de minute în plus de somn. De aceea se întâmplă des să adoarmă înaintea bărbaților, destul de devreme.

Rezistența mușchilor este mai mare la femei

Deși poate părea că cei mai rezistenți sunt bărbații la capitolul exerciții fizice, femeile conduc și pe această poziție. Ultimul dintre cele șapte lucruri uimitoare despre corpul femeilor este legat de cât efort fizic pot duce acestea.

Răspunsul ar fi cu 75% mai mult decât bărbații. În timp ce ei au o anduranță mai mare a mușchilor brațelor, femeile rezistă mai mult cu toate categoriile de mușchi. Prezența estrogenului reprezintă un avantaj în acest caz, întârziind apariția oboselii. Iar metabolismul accelerat joacă și el un rol important în desfășurarea activităților fizice.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă extrem de intensă pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024 vine cu situații cheie în viața zodiilor. Realitatea se va îmbina cu fantezia pe plan personal,...
3
Porție de Pilaf cu urzici în farfurie cu furculiță, două felii de pâine, roșii și usturoi
Rețete
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Pentru că piețele sunt pline cu urzici, este momentul să le incluzi în alimentația ta zilnică. Una dintre rețetele simple și rapide cu urzici, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz, este rețeta...
4
O femeie care aleargă și ilustrează una dintre zodiile care iubesc sportul
Horoscop
Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ
Există unele zodii care iubesc sportul. Acești nativi sunt adepții unui stil de viață activ. Ei sunt nativii care vor să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure de natură și de...
5
Kate Middleton fotografiată la costum la un eveniment public din Marea Britanie
Divertisment
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial. Ce informații au oferit experții regali despre Prințesa de Wales
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial de Palatul Kensington. Experții regali au oferit informații noi despre starea de sănătate a Prințesei de Wales. Aceștia sunt de...
PARTENERI
×