Reclamă

Tendințe în sănătate care vor continua în 2021

Schimbările generate de pandemie au impus noi tendințe în sănătate la care ne-am adaptat și care ne-au îmbunătățit viețile. Unele dintre ele vor râmâne și în 2021 și se vor dezvolta.

Publicat: 21 ianuarie 2021, 14:46 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:15

Printre toate incertitudinile, fricile și îngrijorările pe care le-am experimentat în 2020, au existat unele schimbări pozitive. Am început să ne gândim mai mult la sănătatea noastră, la emoțiile noastre, la familiile și relațile noastre și la bunăstarea generală. Prinși în rutina zilnică grăbită, aceste aspecte importante au fost uneori neglijate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tendințe în sănătate în anul 2021

Pentru mulți dintre noi, 2021 va fi despre recâștigarea a ceea ce am pierdut în 2020 și găsirea de noi modalități de a avea grijă de noi și de comunitățile noastre.

Atitudinea față de sănătate și de bunăstarea generală s-a schimbat odată cu modificările aduse de pandemie în stilul nostru de viață. Ne-am concentrat mai mult asupra menținerii echilibrului mental și fizic pentru a trece mai ușor prin încercările aduse de criza sanitară.

De la individual la comunitar

Cea mai mare tendință în sănătate pentru 2021 este trecerea de la îngrijirea personală la îngrijirea comunității. Pandemia a expus multe dintre inegalitățile care există în societate. Acum am început să recunoaștem că avem responsabilitatea de a face ceva pentru a ameliora această problemă. În următoarea perioadă, accentul se va deplasa de la ce pot face pentru mine la ce pot face pentru ceilalți. 

Reclamă

Sănătatea mentală

Există tehnologii noi și dispozitive-accesorii care îți trimit alerte si notificări cu privire la bunăstarea ta mentală. Viitorul apropiat va fi marcat de apariția dispozitivelor electronice care ne vor reaminti că este timpul să luăm o pauză și să respirăm adânc atunci când măsoară un ritm cardiac crescut. Deja există pe piață tehnologii care ne ajută să ne organizăm mai bine. Cu siguranță, aceste tehnologii vor evolua spre o și mai bună performanță. De aceea, acest trend se poate înscrie cu succes pe lista de tendințe de sănătate care vor continua și în 2021.

Giganții tehnologici precum Pinterest au dezvoltat secțiuni speciale pentru sănătate mentală cu mantre pozitive, exerciții de respirație și meditații, potrivit Times Now News.

Reclamă

Fitness virtual

Odată cu restricțiile impuse de pandemie, mulți antrenori de fitness s-au adaptat la mediul virtual. Acest lucru le-a permis sălilor de sport să se extindă dincolo de clientela lor locală și să ajungă la un public global, permițând în același timp clienților să se conecteze cu antrenorii în direct. Soluția a fost binevenită pentru cei care în mod obișnuit nu aveau timp să se deplaseze până la sală.

Asistență virtuală

În pandemie, programările la cabinetul medicului s-au transformat în ședințe online de consultație. Prin intermediul dispozitivelor de monitorizare a sănătății, precum cele care măsoară ritmul cardiac, asistența virtuală se va concentra pe prevenție pentru a contribui la dezvoltarea obiceiurilor sănătoase. Aceste progrese pe piață de tehnologie ar putea oferi medicilor o privire de ansamblu asupra stării de sănătate a pacienților. 

Calculatoare pentru somn

Beneficiile asociate unui un somn bun sunt numeroase. Cu toate acestea, un număr semnificativ de persoane nu dorm suficient în mod regulat. Nerespectarea orelor de somn recomandate este corelată cu creșterea în greutate și obezitate, hipertensiune arterială, diabet, depresie, boli de inimă, accident vascular cerebral și un risc mai mare de deces.

Mai mult, nerespectarea celor șapte ore recomandate de somn este asociată cu un sistem imunitar defectuos și cu scăderea performanței cognitive. Din fericire, și în cazul deficienței de somn tehnologia vine cu o soluție. Există mai multe aplicații care urmăresc numărul de ore dormite și oferă informații folositoare despre tiparele de somn. Aceste aplicații sunt concepute pentru a ne ajuta să respectăm o rutină de odihnă și să scăpăm de insomnii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×