Reclamă

Culori nerecomandate în dormitor: cum să nu colorezi pereții

Ți-ai decorat deja camera de dormit, dar nu ești mulțumit de ce a ieșit? Poate ai folosit una dintre nuanțele nerecomandate în dormitor. Culorile pe care le folosești într-o încăpere te pot afecta în mod direct.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 17:15 / Actualizat: 25 februarie 2021, 12:21

Atunci când vine vorba despre pereții din dormitor, trebuie să ai mare grijă la culorile pe care le alegi. Ele îți pot afecta capacitatea de a te odihni și implicit calitatea somnului. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu doar preferințele personale trebuie să primeze atunci când faci astfel de alegeri. Trebuie să ai în vedere și efectul psihologic pe care îl au culorile asupra ta. Află din lista de mai jos care sunt culorile nerecomandate în dormitor. 

6 culori nerecomandate în dormitor

Alegerea unei culori pentru pereții dormitorului nu este una ușoară. Trebuie să fie atât o culoare care să te reprezinte, dar și una care să-ți favorizeze relaxarea.

Negru

Negrul nu doar că va face ca dormitorul tău să pară mai mic, dar îți va provoca și insomnii. Este adevărat că întunericul care se va instala odată cu venirea serii. Acesta este un aliat al somnului, dar nu te va ajuta dimineața, atunci când va trebui să te trezești. 

Reclamă

Sugerez ca dormitorul să nu fie vopsit negru în întregime. Mai degrabă, să fii creativ colorând cu negru doar unul dintre pereți, spune Shani Moran, designer de interior.

Neon

Îți place această nuanță? O poți folosi, dar de preferat este să o alegi în cazul hainelor, la accesorii sau la obiecte de decor. Este una dintre culorile nerecomandate în dormitor dacă vrei să colorezi pereții.

Reclamă

Întotdeauna trebuie să eviți folosirea culorilor neon precum lime sau magenta. Acestea îi oferă dormitorului un plus de entuziasm și energie, spune Shad Elia.

Tot ea recomandă cele mai bune variante de culori pentru pereții dormitorului. Nuanțele de gri și bej, care te vor ajuta să-ți relaxezi corpul înainte de somn.

Galben

Toată lumea asociază culoarea galben cu lumina puternică a dimineților însorite, moment al zilei în care te simți cel mai activ, deci nici vorbă de odihnă sau somn. 

Această nuanță veselă este perfectă pentru timpul zilei. Dacă optezi însă pentru galben în dormitor, nu te va ajuta să te odihnești, spune Kimberly Smith, manager în marketing.

Roșu

Nuanțele de roșu au aceleași efecte precum cele de galben. Ambele sunt culori puternice, stridente, care „îți iau ochii”. Roșul va da un plus de stil decorului din casă. Dar folosită în dormitor această culoare va declanșa stări de neliniște. 

Aceste culori sunt adesea utilizate în marketing, deoarece stimulează simțurile. Nu îți dorești ănsă acest efect atunci când încerci să adormi, spune Karin Sun.

Portocaliu

Sugestiile din acest articol reprezintă un punct de plecare în căutarea unei culori pentru pereții din dormitor. Este important ca nuanța aleasă să se preteze la stilul tău de viață și la nevoile pe care le ai.

Eu și soția mea ne-am gândit că ar fi o idee bună să vopsim pereții dormitorului cu portocaliu. Nu acel portocaliu pe care îl au portocalele, ci o nuanță mai deschisă. Am adăugat accente de verde și mov. Arăta bine. Ne-a plăcut rezultatul, asta până când a venit momentul să dormim. Camera era încă luminoasă, deși aveam doar o lampă în funcțiune. După șase luni, am vopsit din nou camera folosind o nuanță de albastru. Doar așa am reușit să avem parte de o atmosferă plăcută în cameră, a mărturisit un bărbat pentru bestlifeonline.com.

Maro închis

Culoarea maro închis face și ea parte din lista de culori nerecomandate în dormitor. De ce? Pentru că induce o atmosferă apăsătoare. Acest lucru poate îngreuna procesul de trezire dimineața. 

Totuși, dacă inima îți cere să optezi pentru culori considerate nepotrivite, poți alege omologi mai cuminți. Adică nuanțe mai puțin accentuate, evitând culoarea de bază, este sfatul lui Tal Shelef, agent de vânzări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×